Quiche vol groente. Ik wil er nog wel iets lichts bij eigenlijk omdat het me vrij vol en vet lijkt met al dat deeg en ei en room. Maar ben nog een beetje inspiratieloos..
Krokante kipburgers in reepjes op een volkorenwrap met tomaat, komkommer, rode ui, sla en chilisaus. Misschien bak ik er nog mini broodjes bij en kipnuggets bij om een homemade chili chicken a la McDonald’s te maken
Spinazie, gekookte aardappel en vissticks. Absoluut geen trek in maar had niets uit de vriezer gehaald gisteren avond dus had geen keuze meer.
Wat eten jullie bij stoofvlees? Pas voor het eerst gemaakt en we vonden het zo mega lekker! Toen nog met hutspot maar dat vind ik wel erg machtig en winters. Friet is lekker maar niet zo gezond natuurlijk Ik dacht wel aan iets van aardappelpuree met een of andere groente. Wie heeft een goeie tip? (Als ik hier geen vragen mag stellen, open ik een nieuw topic maar dat leek me een beetje overdreven voor alleen deze vraag)
Dat ligt bij mij aan het soort stoofvlees. Bij Limburgs zuurvlees eten we friet. Bij boeuf bourguignon iets van aardappel uit de airfryer (friet, pommes duchess, röstirondjes, oid), aardappelpuree, geroosterde aardappeltjes, oid. Bij Zwolsche stoof maak ik meestal zoete aardappel hutspot en rode koolstamppot past daar ook goed bij. Etc. En qua groente varieert dat ook per stoofgerecht. Maar ik denk dat ik er dan meestal een salade bij maak.
Rode kool is 1 van de weinige dingen die ik zelf echt niet lust Friet erbij en dan met salade is wel een goed idee @Adje . Heb jij ook nog tips voor een salade die voor jonge kinderen ook een beetje aantrekkelijk is?
Hier zijn ze iig dol op een drie kleuren salade (oranje of gele paprika, tomaat en komkommer) of bv ijsbergsla met nog wat rauwkost, feta en cashewnoten.
Wij eten stoofgerechten eigenlijk altijd met brood (dus er in dippen). Vaak bevatten die gerechten ook gewoon groenten. Zoals vandaag toevallig, maak ik een stoofgerecht van schaapvlees met doperwten in tomatensaus. Met stokbrood erbij dus. En soms maak ik daarbij ook nog een salade. Alleen als ik hachee maak eten we er soms aardappelpuree of rijst bij. En bij rendang natuurlijk ook rijst.