Hoe 'afhankelijk' ben jij van je familie

Discussie in 'De lounge' gestart door Emsy, 16 apr 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.333
    843
    113
    Mijn familie woont op 1.5 uur rijden en kan ik missen als kiespijn. Weinig contact mee en heb ik ook geen hulp van nodig.
    Mijn schoonouders wonen in het dorp en eerlijk gezegd vind ik dat heel fijn. Vooral voor de kinderen. Van mijn familie krijgen ze geen aandacht en dan is het fijn als er een opa en oma in de buurt is die dat wel doen. Ze genieten er zo van. Alleen daarom al zou ik niet ver bij mijn schoonouders vandaan willen wonen. Ook helpt mijn schoonmoeder mij geregeld met oppassen. Niet wekelijks maar wel met de knelmomenten. Toen wij aan het verbouwen waren en toen ik zwanger was (tegelijk met de verbouwing) hebben ze ons heel veel geholpen. Zonder dat we het vroegen. Vond ik zo fijn.
     
    Emsy en Cindy1977 vinden dit leuk.
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Hier hetzelfde. Maar heb laatst ook wel gemerkt hoe makkelijk het was. Mijn beide ouders konden even niks, vader had veel pijn en moeder net geopereerd. Dan is het toch wel heel fijn dat je er zo bent
     
    Emsy vindt dit leuk.
  3. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Wij wonen een uur bij mijn ouders vandaan, maar dat maakt eigenlijk niets uit. Mijn moeder past om de week op en wij gaan daar ook naartoe. Alleen niet voor 'even, dan wel meteen voor een halve dag oid. Maar dat is prima. En als mijn dochter een toneelstukje op school heeft komen ze ook, ongeacht de afstand. Mijn schoonouders wonen op 5 minuten en die zien we minder vaak.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  4. Wellesnietes

    Wellesnietes Niet meer actief

    Wij wonen 2 dorpen van mijn ouders vandaan. Ongeveer 12 min met de auto. En dat is omdat ze wekelijks passen op de kinderen (en de oudste uit school halen) heel fijn. Maar we gaan er ook vaak in het weekend heen. Nu helaas door Corona niet en dat vinden we wel heel vervelend.

    Toen ik nog geen kinderen had woonde ik verder weg en dat was ook prima. We zien en spreken elkaar toch wel. Ik wil in elk geval nooit in het dorp van mijn ouders wonen. Vreselijk dorp haha
     
    Emsy vindt dit leuk.
  5. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.644
    3.771
    113
    Dat is natuurlijk ontzettend persoonlijk. Wij kiezen er bewust voor om het niet te doen. Mijn man rijdt drie of vier keer per week een uur en drie kwartier enkele reis naar zijn werk maar we wonen 3 straten bij mijn moeder vandaan en 15 autominuten bij mij schoonouders. Ze staan alle drie altijd voor ons klaar. Mijn oudste zoon loopt inmiddels zelf naar oma als hij dat wil. Mijn schoonouders passen regelmatig op. Wij zouden het niet ander willen.

    Toen we geen kinderen hadden zagen we ze veel minder vaak trouwens...
     
    Emsy vindt dit leuk.
  6. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Voor mij zou dat geen optie zijn. Ik kan echt niet zonder mijn moeder. Zie haar dagelijks.
    Zij wil graag verhuizen maar blijft ook voor mij en de kinderen.
    Mijn moeder staat ook altijd voor ons klaar.
    Als ik mijn dochter even niet zo makkelijk van school kan halen, dan gaat zij.

    Ik denk wel dat het went, als je het wel doet.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  7. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.641
    2.377
    113
    Vrouw
    Hier wonen mijn ouders ong 12 auto min rijden en ik zou hier ook niet verder vandaan willen zitten. Ze worden wat ouder en nu is het mijn taak om voor hen te zorgen en hulp te bieden, als dat nodig is. We zien mijn ouders elke week, sowieso veel contact.
    Mijn sm wil pertinent niet verhuizen richting ons (waar ze woont heeft ze niemand meer) dus die woont op 1.5 uur rijden, normaal gesproken zien we die ong elke maand.

    Ik denk dat het ook afhankelijk is hoe je band met je ouders is.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  8. Aries

    Aries Niet meer actief

    Wij wonen tussen onze families in, allebei ongeveer een uurtje. Geen enkel probleem wat mij betreft, vind een uurtje rijden totaal geen moeite. Het is ook een beetje wat je gewend bent denk ik, de ouders van onze ouders woonden ook op een paar uur afstand en die zagen we toch regelmatig als kind.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  9. Aries

    Aries Niet meer actief

    Edit: Ik zie dat hierboven net iets is geplaatst over dat het ook afhankelijk is van de band met je ouders, daar ben ik het niet mee eens. :)

    Nu een echte edit: Die hierboven ging mis, is per ongeluk een reactie geworden. ;)
     
    Zwierezwaai vindt dit leuk.
  10. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    #30 momwithcamera, 17 apr 2020
    Laatst bewerkt: 17 apr 2020
    Het valt mij trouwens wel op dat mijn broer, die op een paar minuten van mijn ouders woont, veel sneller geneigd is om ze voor allerlei klusjes in te zetten en hulp te vragen. Komt het bijvoorbeeld even niet uit met het kind, dan oppas. Omdat wij verder weg zijn zoeken we gewoon een andere oplossing. Ik zou bijvoorbeeld een afspraak zo plannen dat ik zelf op het schoolplein sta om de kinderen te halen. Hij plant zn afspraak en belt mn ouders of ze naar het schoolplein willen gaan zodat hij naar de afspraak kan. En ik snap het ook wel hoor, het is makkelijk met hulp om de hoek. Maar je hoeft echt niet afhankelijk te zijn van ouders, het is ook maar net hoe afhankelijk je jezelf maakt imo.

    (En ja dan heb ik het over gezonde mensen en gezonde kinderen in gewone situaties, voordat de uitzonderingen weer komen ;) )
     
    Neuzeke en NiVa0230 vinden dit leuk.
  11. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.098
    5.277
    113
    Mijn moeder woont nu ruim 10 jaar op 120 km afstand die zie ik 1x p maand denk ik. Mijn schoonmoeder op 15 min rijden. Tijdens mijn miskraam was ik.zo blij dat mijn schoonmoeder in De buurt woonde, moest 2 xmet spoed naar het zh en had anders geen oppas.

    Wij hebben 1 jaar van zowel moeder als schoonmoeder ruim een uur af gewoond zonder andere fam ook en het voelde niet prettig. Je moet dan een heel goed netwerk hebben.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  12. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Wij wonen in hetzelfde dorp als schoonouders. Vinden het echt ideaal. Oudste kan zelfstandig naar ze toe fietsen, en qua oppas is het ook echt perfect. Mijn moeder woont hier net geen half uur vandaan, en mijn vader 10 minuten met de auto.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  13. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.587
    6.276
    113
    Wij wonen op 10-min loopafstand van mijn ouders, sv woont op 15 min fietsen. Vind dat wel heel fijn, zie m’n ouders (buiten Corona om) een paar keer per week(ze passen 1x op). M’n schoonvader zie ik elke week omdat hij dan oppast. Heb verder geen band met hem, hij had ook best 2 uur verderop mogen wonen.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  14. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Ben ik het ook niet mee eens. Heb een prima band met mijn ouders, maar ik heb ze niet “nodig” in mijn directe buurt.

    We woonden vroeger in mijn geboorteplaats. Man kreeg enorme heimwee, en mij kun je overal neerzetten. Toen verloor hij ook nog eens zijn baan en kreeg een aanbod in zijn geboorteplaats. Toen was de keuze snel gemaakt
     
    Emsy, Neuzeke en Aries vinden dit leuk.
  15. Sandy01

    Sandy01 Bekend lid

    5 okt 2009
    713
    293
    63
    Mijn ouders wonen op 10 min loopafstand en mijn schoonouders op 5 min.

    Ik vind het wel lekker om dichtbij mijn ouders te wonen, zeker toen mijn moeder ernstig ziek was en nu omdat mijn vader alleen is en af en toe hulp nodig heeft. Mijn schoonouders zien we niet meer.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  16. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.145
    15.214
    113
    Ik woon nu op max 10 minuten rijden van mn ouders maar zie ze niet supervaak. Het is wel makkelijk dat als ik me echt beroerd voel ofzo ze kan bellen.
    Maar de jaren dat ik nog fulltime aan boord zat waren we ook vaak meer dan 3u rijden weg en dat ging ook goed.

    Schoonouders maakt niet uit waar ze wonen, liefst zo ver mogelijk weg
     
    Emsy vindt dit leuk.
  17. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    ik heb alleen openingspost gelezen.
    Ik zou het niet kunnen.

    en dan gaat het niet alleen om afhankelijk zijn maar ook voor de gezelligheid. Mijn familie woont in hetzelfde dorpje en wij vinden het allemaal heerlijk!
     
    Emsy vindt dit leuk.
  18. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Hier zeker wel. Ik vind het fijn dat ik in de buurt woon en ik makkelijk even een bakkie kan gaan doen. Ik heb ze niet nodig voor oppas en zij mij nog niet voor zorg oid, maar het is fijn als dat in de toekomst wel kan. Ik zie nu bij mijn vader dat ie wel dagelijks bij mijn opa komt voor allerlei dingen. Dus dan is het wel fijn om in de buurt te wonen.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  19. catlady

    catlady Bekend lid

    26 jun 2013
    939
    397
    63
    Vrouw
    Nederland
    Wij hebben 4 jaar in het buitenland gewoond.

    Nu in Nederland terug wonen we ca 40 minuten van familie vandaan.

    Mijn man en ik zijn al jaren samen en zijn jaren dat we alleen elkaar hadden. Familie zagen we eens per jaar.

    Ook met een uurtje rijden of iets langer kun je vak bij elkaar op bezoek. Onze vrienden wonen twee uur rijden hier vandag. Dit weerhoudt niemand om elkaar vak te zien. Ons woongenot is voor ons belangrijk.

    Ik zou doodongelukkig zijn in een stad in een klein huisje of appartement.

    Heerlijk aan de rand vn een klein dorp zonder winkels in een vrijstaand huis met zicht over de weilanden.
     
    Emsy vindt dit leuk.
  20. Koektrommel

    Koektrommel Fanatiek lid

    15 feb 2017
    1.511
    1.100
    113
    Vrouw
    Mijn ouders wonen op 1 min lopen afstand (2 huizen verder op). Mijn schoonmoeder op 7 minuten met de auto, mijn broer ook op 7 min met de auto & mijn zus op 1 uur met de auto. Mijn vader op 20 minuten met de auto maar daar heb ik geen contact mee.

    Mijn moeder zie ik bijna dagekijks. Ze komt hier meestal wel even langs om de kinderen te zien. Heel sporadisch een keer een dag niet. Maar als ze een dag niet is geweest mis ik het meteen :roflmao:. Maar ik zou best op 1 uur afstand kunnen gaan wonen hoor. Maar niet verder dan dat. Ik heb het er wel eens over gehad met mijn man om dichterbij zijn werk te gaan wonen maar hij wil er niets van weten.
     
    Emsy vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina