Macaroni hoe Nederlanders dat eten, dus met gehakt, groenten, rode saus die Italiaans gekruid is. Nogal anders dan hoe de pasta (of makarouna zoals ze het noemen) hier wordt gegeten: meestal met kippenpoten, aardappel, kikkererwten en een hete kruidige saus, groene pepers etc. Tja, dat is nogal een verschil. Maar vind ze beide erg lekker
Gisteren balsomico-kip met tomaten en mozzarella uit de oven, met rode aardappels en broccoli. Vandaag pyttipanna (een Zweeds gerecht met oa aardappels, bietjes en ei).
Ik had voor vandaag een bak leblebi uit de vriezer gehaald (ui/kikkererwten/tomaat stoofpot) en brood gehaald bij de bakker, maar net heeft mijn schoonmoeder een bord pasta gebracht (de makarouna variant dus). Ik denk dat ik het maar beide op tafel zet. (Oh en @Iertje81 om het nog erger te maken... de meesten hier eten dus de pasta mét brood erbij )
Oh ik dacht dat dat echt iets van zuiderse landen was haha. Mijn schoonmoeder eet vaak zelfs een broodje spaghetti , dus echt als "broodbeleg". Vond het eerst vreemd maar nu stiekem toch wel lekker haha.
Misschien is dat wel zo. Wij gingen vroeger een paar keer per jaar naar Zuid Frankrijk en daar kreeg je, uiteraard, standaard stokbrood bij je gerechten. Ook dus bij pasta enzo. Misschien dat ik het daar wel van heb. Tijdens die vakanties kwam ik vaak op ideeën om dat thuis ook te doen. Maar een broodje pasta? Meuh Ja, chocopasta
Zelfgemaakte kibbeling en zoete aardappelkroketjes. Daar moest een salade met koolrabi en bietjes bij. Maar helaas heeft de ah geen koolrabi en zit de groenteboer verder weg in een druk winkelcentrum. En dat sla ik nu liever even over. Dus nu maak ik oud Hollandse bietjes, omdat middelste dochter dat zo lekker vindt.
Gisteren aten wij gegrilde groenten met krieltjes en gorgonzola. Vandaag wortels, gebakken aardappels en een visje.