Er zijn in zijn algemeenheid niet veel kinderen die gebruik hebben gemaakt van de noodopvang. Op sommige scholen bijv maar 2 - 6 kinderen. Of je hier echt conclusies uit kunt trekken is de vraag.
Op bepaalde locaties toch echt wel meer hoor. Weet van mijn buurvrouw die in de opvang werkt, dat ze laatst op een locatie was met meer dan 20 kinderen. Lijkt toch bijna een gewone klas
Dat kan best ja. Maar over het algemeen is het toch vrij weinig is mijn beeld. Zij stond vast niet in haar eentje voor die groep of wel? En zaten al die kinderen in1 lokaal of verspreid over een gebouw/meerdere lokalen? Dat maakt ook nogal wat uit natuurlijk.
Ik kan wel antwoord geven op je vragen, zowel mijn man als ik werken in de vitale sector, onze kinderen zitten 2 dagen per week op school en daarna op de bso. Op school zitten de kinderen in verschillende groepen. In die tijd is er op school en de bso niemand ziek geworden, dus geen kinderen en geen personeel. Op mijn werk was 1 zieke collega, zij is negatief getest op corona, het bleek een gewone bacteriële keelontsteking te zijn die ook goed geregeerde op antibiotica. Bij mijn man is ook niemand op het werk ziek geraakt. De 1.5m wordt op school en de bso niet aangehouden. Maar dat heeft dus niet uitgemaakt. De kinderen zitten op school gezellig in groepjes bij elkaar aan tafel en bij het buitenspelen hebben ze bij het voetballen en tikkertje nog eens extra lichamelijk contact. Ondanks alle maatregelen op werk, is het met collega's bijna onmogelijk om de 1.5m aan te houden. Ondanks alle waarschuwingen komen patiënten nog dagelijks onaangekondigd de praktijk binnenlopen (met klachten!). Gelukkig staat er bij ons tussen de assistente en de patiënt bij de balie een groot plastic scherm. De patiënten die wij op het spreekuur zien, zijn niet verdacht voor corona. Dus daarbij gebruiken wij geen beschermingsmaterialen. Maar je kan je voorstellen dat de 1.5m regel ook wat lastig wordt bij lichamelijk onderzoek. Dus ondanks het feit dat de 1.5m maatregel zowel bij de kinderen op school/bso als bij ons op het werk wat lastig is, is er dus niemand ziek geworden. Ik maak mij dus niet druk, en ja, waar wij wonen is het momenteel de grootste brandhaard van Nederland.
Mjjn kinderen zitten in groepen van 25+ kinderen, beide in verschillende groepen. Dus ik denk dat je hier weldegelijk voorzichtig wat conclusies uit kan trekken.
De eigenaar van onze judoschool zal denk ik 24h na dit besluit een manier vinden om buiten judoles te geven. Ze staan allemaal te springen on weer live les te kunnen geven Zoon heeft nu zelfs bijna iedere dag les via live verbinding, al zitten ze soms enkel te kletsen met zn allen.
40 kids hier van verschillende scholen bij elkaar.5 weken lang geen zieke kids en zelfde leraren nog.
Hahaha, ja dit beeld heb ik inderdaad in onze omgeving. Vandaar ook mijn vragen over de ervaringen met noodopvang tot nu toe. Bso-plein ligt schuin tegenover ons huis en daar is het al die tijd relatief druk. En volgens mij hoeft die afstand op opvang/school ook niet persé
Mooi. Bijzonder dat er zulke grote verschillen qua noodopvang zijn. Hier in twee regio’s echt maar kleine aantallen kinderen die op de noodopvang zitten. Zitten die kinderen echt allemaal bij elkaar in 1 groep?
Voor de situatie op onze school: hier zijn per dag 2 leraren aanwezig die alle noodopvang kinderen opvangen. Ze doen het of samen of verdeeld over 2 groepen, afhankelijk hoeveel kinderen komen. Ik weet niet hoeveel kinderen ze precies opvangen, maar het gaat om een best grote school (550 leerlingen)
Ze verdelen ze onder in klassen, maar spelen allemaal met elkaar buiten op het plein. Op de bso net zo.
Wij hebben een vrij grote school met meer dan 500 kinderen. Aardig wat ouders hier in de buurt zijn ook arts. Dus het ligt denk ik ook aan omvang van de school en aan de aard van de beroepen van de ouders.
Dat voordeel heb ik dan weer wel, ze gingen op die dagen normaal al smiddags maar de BSO. En in schoolvakanties de hele dag. Dus ze hebben daar iig al een plekje.
Ja, maar wat dan als jouw kind straks dus alleen smorgens les krijgt? Of alleen smiddags? Dan heeft de bso ook heel de dsg door in en uitloop van kinderen als deze niet schoolgebonden is?
Hier zijn zo'n 300 leerlingen op school. Er zijn nooit meer dan 4 per dag aanwezig geweest, vaak maar 2 kinderen en altijd dezelfde 4.
Aan de ene kant vind ik het heel fijn als de scholen weer open zouden gaan (vooral voor de kinderen zelf) maar aan de andere kant vind ik het doodeng. Onze dochter is met 29 weken geboren en heeft 3 weken aan de beademing gelegen door een longontsteking na haar geboorte, daarbij waren door haar vroeggeboorte haar longen niet goed ontwikkeld. Ze is in principe gewoon gezond, maar dat ene stemmetje in mijn hoofd maakt mij toch wel angstig i.v.m haar verleden. In de afgelopen weken zijn er op onze school geen kinderen geweest, denk dat de ouders van de vitale beroepen het anders hebben kunnen regelen, nou hebben wij ook niet zo'n hele grote school (165 leerlingen) maar vind het echt wel een dingetje en krijg er de kriebels van.
Hier ook zoiets, school met 350 leerlingen en 6 kinderen op de drukste dag. Bso-juffen van mijn dochter lopen hier regelmatig achter in het bos en hebben vaak maar 2 kinderen. Wij wonen in een dorp met zo’n 12000 inwoners. (Met 3 basisscholen en 3 opvangcentra)
Basisscholen vanaf 11 mei weer open Het kabinet heeft besloten dat basisscholen op 11 mei weer open mogen. Dat bevestigen bronnen naar aanleiding van berichtgeving van RTL Nieuws. De opening is dan na de meivakantie en dat is in lijn met het advies van het OMT, het Outbreak Management Team. Dat had ook geadviseerd om aanvankelijk met halve gevulde klassen te gaan werken, of kinderen om en om te gaan lesgeven. Het kabinet zegt dat koepelorganisaties dat in overleg met het ministerie mogen bepalen.