Ja klopt, dat moet ook. Maar dat is zo gedaan. De roosters die neem ik tussendoor gewoon regelmatig af en als ze op een gegeven moment toch wat van die bruine ingebrande vetvlekjes hebben, gaan ze ook een nachtje in de vuilniszak. Daarna gaat dat echt goed weg. Meestal gewoon met een doekje, heel soms moet ik even een schuursponsje pakken, maar dan hoef ik nooit kracht te zetten oid.
3 uur? Met mijn drupje afwasmiddel en spons/doek ben ik er in hooguit 10 minuten mee klaar. En het vreet geen extra stroom.
Maar die spetters haal je dan toch gewoon weg na gebruik. Net als bij een kookplaat. Dat doe ik iig wel en mijn oven is na 3 jaar nog als nieuw. Glassex laat trouwens juist een vettig laagje achter.
Werkt dir en met die ammoniak ook voor de bodem en het rooster, ik heb daar van die zwarte vlekken op zitten die ik er met geen mogelijkheid af krijg...het zijn echt vlekken, geen opgehoopt vet ofzo.
Tip bij de vuilniszak met amoniak truc, niet erboven hangen als je de zak open maakt want er komen flink wat dampen uit daarna.
Maar je pakt dus een zak, stopt die roosters er in en alleen een scheutje? Ze hoeven er niet in te weken ofzo?
Haha goede tip! Ik maak hem altijd voorzichtig open en haal rooster voor rooster naar binnen en haal dan niet alles tegelijk eruit. Die dampen zijn niet tof...
Ja klopt, gewoon een scheutje en dan zak goed dicht doen. Dat gaat dampen en door die dampen weekt het vet los, ook het ingebrande vet. Alleen dat heeft wel tijd nodig, dus vandaar dat je dat echt een aantal uur of het liefst dus een nachtje moet laten staan.
Als de oven aan staat zo goed als niet. Maar als de oven open gaat wel. Ik zorg dan altijd dat het raam open staat, doe de oven open en laat eerst de dampen wegtrekken voor ik een doekje door de oven haal. Maar dat is een kwestie van een paar minuten.
Top! Ammoniak staat op m’n boodschappenlijst, ik krijg de roosters nl niet goed schoon op de plek waar de ijzers op de rand liggen.
Klopt, maar de bovenkant met al die warmte buizen is niet gemakkelijk hoor. Glassex laat hier geen vettig laagje achter als je het nadroogt met de theedoek (kookplaat)