Ik zou dat best prima vinden nog eigenlijk. Zo lang we in de zomer maar wat kunnen in de vakantie, haha. Ik zou een plan zoals Spanje nu heeft ook wel fijn vinden. Die hebben per datum een versoepeling, zo lang de cijfers dat toelaat. Zoiets zou wel fijn zijn.
Zo' n plan als Spanje zou ik inderdaad ook wel fijn vinden, dan heb je perspectief om naar uit te kijken!! Denk zelf dat de eerste versoepelingen niet gelijk de horeca betreffen maar bv eerst contactberoepen en dat familie (groepjes van 10 misschien) weer bij elkaar mogen komen. Horeca denk ik pas vanaf halverwege juni, misschien begin juli. Hoop wel dat de zomervakantie iets normaler kan verlopen dan de mei vakantie (dat we weer iets op pad kunnen). Ben ook heel benieuwd hoelang er daadwerkelijk aan die 1,5 meter samenleving vastgehouden wordt, vind het helemaal niets (houd mij er wel keurig aan hoor). Vind het allemaal zo spastisch worden in winkels, centra etc. Lijkt mij niet de toekomst voor altijd en Corona zal er voorlopig nog wel even zijn dus ben benieuwd.
Ja dat zou super zijn als er een vaccin is. als ik Rutte zo hoor, heeft horeca gewoon de minste prioriteit. Er komen simpelweg teveel mensen op straat dan, met veel te weinig ruimte in de horeca door de 1,5 meter grens. Ik kan mij namelijk voorstellen dat het klootjesvolk (sorry voor de benaming) die nu ook allemaal massaal in de rij bij de Ikea gaat staan, en gaat funshoppen, straks ook massaal dan op het terras gaat zitten. En gaat shoppen voor een plekje. Ik denk dat we hooguit doelgericht op reservering ergens horeca kunnen nuttigen.
Ook al zouden ze open gaan en hoe sneu ik het ook voor ze vind, maar voorlopig gaan wij niet meer uiteten of naar huis of dat soort dingen. Voelt gewoon niet prettig. Afhalen doen wij wel zo nu en dan probeer ze op die manier te steunen dan maar
Ns met alle respect voor de mensen uit de horeca, ik snap wel dat dit de minste prioriteit heeft.. dat is ook met theaters en bioscopen.. Bezoek ontvangen/ op bezoek mogen (zeker in verpleeghuizen of gehandicaptenzorg..) scholen, contactberoepen etc zijn toch eerste prioriteiten waarin versoepelingen in moeten komen.. Neemt niet weg dat ik het erg vind voor de horeca dat zij in zulke financiële problemen komen hierdoor hoor.. Maar horeca is gewoon niet eerste prioriteit
Dat is zo. Wat dan wel dubbel is, is dat de restaurants in hotels gewoon open zijn met 1,5 meter afstand. En dat gaat ook goed. Dus ik snap wel waarom andere horeca-ondernemers dan zich afvragen waarom zij niet open mogen zijn.
Deze groep kan nu zelfs ervoor zorgen dat de geplande versoepelingen niet door kunnen gaan. Alleen snappen deze mensen dat niet. Ik kwam laatst bij iemand op fb mooie foto's tegen van aanpassingen in restaurants met tussenschotten. Dat + tafels ruimer opzetten, looproute, vaak schoonmaken en een bedieningskarretje moet denk ik prima te doen zijn. Café's en uitgaansgelegenheden zie ik niet snel gebeuren. Voor bioscopen en theaters is het niet lonend om met zo weinig bezoekers open te gaan
Omdat daar het beperkt is met bezoekers? In een restaurant in de stad kan iedereen komen, bij een hotel is dat toch beperkt tot de aanwezige gasten Tenminste ik denk dat ze zo denken
Aan de andere kant, als dit soort groepen al zorgt voor het niet versoepelen, is dat natuurlijk niet best. Dat betekent dat we nooit kunnen versoepelen. Dat zo drukke Paasweekend blijkt gelukkig ook geen nieuwe piek veroorzaakt te hebben, zei Ernst Kuipers. Dus dat is op zich gunstig.
Paasweekend was toch helemaal niet zo druk? Pas na 20 april ging het pas los qua drukte op straat. En het is niet eens zo extreem veel buiten, maar in onderling contact lijken mensen massaal de maatregelen naar eigen inzicht los te laten. Families die weer vrij bij elkaar komen, vrienden op de bbq, verjaardagen worden weer veel meer "gewoon" gevierd, ik merk dat tieners zich weer overal en nergens verzamelen enz. Maar los daarvan: het beleid houdt rekening met een bepaalde ruimte in de bewegingsvrijheid welke we stapsgewijs kunnen verruimen. Door de terugloop van opnames ontstond ruimte op de versoepeling voor scholen en sport door te voeren. Als er nog meer ruimte ontstaat kun je die gebruiken voor bijv contactberoepen te openen. Als mensen besluiten om deze ruimte in te nemen door andere maatregelen zelf op te heffen kan het dus niet gebruikt worden voor versoepeling die ten goede komt aan de economie. En daar staat men te weinig bij stil in hun beslissingen. Ik heb van de week meegedaan aan het onderzoek van TU Delft in opdracht van de minister waarin de bevolking gevraagd is naar wensen qua versoepeling. Deze gaf goed inzicht in risicomodellen die hiervoor gebruikt worden.
Weet niet meer of Paasweekend zo druk was, maar het werd op het nieuws gemeld, dus dacht dat zal wel dan, haha. Ja, dat onderzoek wil ik ook aan meedoen, zal het gelijk eens opzoeken! Toch ben ik van mening met als mensen zelf al wat versoepelen en het gaat slechter met de cijfers, er dus niet versoepeld kan worden. Maar wie weet denk ik er anders over als ik dat onderzoek heb gedaan.
Veel restaurants zullen ook niet financieel gezond kunnen functioneren als ze nog maar de helft (of minder!) van de tafels neer mogen zetten.
Vanuit mij eigen omgeving hoor ik heel veel mensen snakken om weer naar de kapper te kunnen gaan. Ik hoor nooit iemand zeggen dat ze zo graag weer naar een restaurant willen. Dit misschien. Kappers vallen mi niet onder 1e levensbehoeften, maar meer onder 2e levensbehoefte. Persoonlijk vind ik naar een restaurant gaan vallen onder 3e levensbehoefte (om maar in rangorde te spreken) ik denk dat meer mensen die mening delen.
Persoonlijk heb ik ook liever dat we weer naar de kapper kunnen dan naar een restaurant. Eten kan ik thuis ook, maar mijn haar is nu een ramp, te dik, te lang, snel vet en kan het niet meer losdragen!
Dit. Ik ben een paar weken geleden bevallen en ik snak naar mijzelf even laten verwennen. En ja ik voel mij mooier aantrekkelijker en meer vrouw wanneer mijn haar mooi zit m’n nagels mooi verzorgd zijn en m’n wimpers on fleek .
Ik denk inderdaad ook op reservering en dan zowel als voor een drankje op het terras als uiteten in een restaurant. Café ‘s / discotheken kunnen we denk ik voorlopig vergeten. Misschien dat gemeente wat soepeler terras vergunningen zouden kunnen verlenen ? Zodat ieder tak van horeca iets kan en waardoor niet het terras bij de buren overbelast raakt en nee moet zeggen tegen een reservering maar dat we meer gaan spreiden?
Dit inderdaad! Daarnaast denk dat in kapperszaken beter rekening gehouden kan worden met de maatregelen dan in een kroeg... 1,5 meter tussen klanten lukt zo ie zo beter, en met mondkapjes, handschoenen zou de kapper zich ook kunnen beschermen.. in kroegen/ bars etc zijn deze maatregelen gewoon niet te doen..