Huis kopen : bod afgewezen

Discussie in 'De lounge' gestart door Katelynn, 3 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. betties

    betties Fanatiek lid

    24 feb 2011
    1.954
    168
    63
    Ik weet niet in welke regio je zoekt, maar hier (Utrecht)zegt de vraagprijs en de Woz echt helemaal niets over wat er daadwerkelijk wordt geboden en waar het voor verkocht wordt.... heb vaak het gevoel dat de vraagprijs een lokkertje is, er komen bizar veel kijkers en dan is het meteen alleen een open bezichtigingsochtend (voor corona) en dan een bod in een en envelop. Echt niet leuk meer. We zijn dan ook echt wel afgehaakt op onze zoektocht en gingen eerst de baby maar op de wereld zetten. Nu het in de toekomst toch echt meer thuiswerken gaat worden missen we echt die extra kamer. Gister een fantastisch huis gezien op Funda maar ik vermoed weer hetzelfde circus, zal wel zwaar boven de vraagprijs gaan en dat vinden wij echt too much...
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  2. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Ik vind ook dat jullie makelaar slecht werk heeft gedaan. Die voorwaarde voor 2e bezichtiging en overdrachtsdatum, pfff. Wij hebben ook een x op inschrijving geboden, onze aankoopmakelaar kon ook niet mee (we hadden hem een dag vantevoren in de arm genomen en een dag na de bezichtiging eindigde de inschrijving. Anders had hij nog geprobeerd wat met de verkopende makelaar af te spreken, zodat hij ook nog even door het huis kon lopen). We hebben wel geboden, maar wisten wel dat we het niet zouden worden, we konden maar een beetje boven de vraagprijs bieden en moest waarschijnlijk een ton erboven (hoge segment). Overdrachtsdatum stond al vast bij dat huis. Wij hebben toen wel onder voorbehoud van financiering en bouwtechnische keuring gedaan. Dat laatste was ook nodig, want huis was een eeuw oud en dus in het hoge segment, als er dan toch wat mis is, wordt het wel een hele dure grap.

    Die overdrachtsdatum, hoezo dan? Jullie wisten wat de verkoper wilde, en jullie huren nu, dus eigenlijk niet belangrijk zelfs. Maar, stel dat ons huis op inschrijving zou gaan, dan zou ik jullie bod ook niet in overweging nemen, vanwege de 2e bezichtiging en de overdrachtsdatum. De andere 2 voorbehouden vind ik logisch, maar ik heb de keuze bij inschrijving, dus wil wel zekerheid (2e bezichtiging geeft twijfel aan) en de overdrachtsdatum bepalen. Dat laatste zou voor ons trouwens een hele harde eis zijn, ook als het niet op inschrijving zou gaan, later zou kunnen, eerder nooit (we hebben kinderen met een beperking, verhuizen doen we echt maar eenmaal en naar een huis dat af is).

    Wat betreft de 10.000 euro boven de vraagprijs, was dat echt een ruim bod? Dat is dus een taak voor de aankoopmakelaar om jullie in te adviseren, die hoort op de hoogte te zijn van de markt. Misschien dat hij dat ook heeft gedaan, dat is niet duidelijk uit je verhaal.
     
    Katelynn, Syane en Ysabella vinden dit leuk.
  3. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.461
    10.662
    113
    Nou, en zeker als je nieuw bent in dit hele gebeuren. Het is geen kattepis waar we het over hebben.
     
    Katelynn en Bellybell vinden dit leuk.
  4. Queen

    Queen Fanatiek lid

    11 aug 2010
    1.066
    251
    83
    Laat je niet gek maken.
    Overdrachtsdatum was afwijkend, dus logisch dat ze het bod niet geaccepteerd hebben.

    De overige voorwaarden vind ik niet meer dan normaal.
    Helaas zijn er veel kopers die deze voorwaarden niet stellen, maar zij nemen grote risico’s.
    Helemaal in deze huidige, bizarre tijd.
    Op dit moment gaan zij er misschien met de huizen vandoor, maar grote kans dat binnen een half jaar tijd de hele huizenmarkt er anders uitziet.

    Beter geen huis dan een financiële strop waar je jarenlang de gevolgen van moet dragen.
     
    trillian, Kleintjuh85, Katelynn en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    Ligt eraan, ons financieel adviseur had al veel voorwerk gedaan en een week later tekende wij pas het voorlopige koopcontract. Je hebt daarna nog 3 dagen bedenktijd en hij wist precies in die 3 dagen of het echt ging lukken. We hadden in die 3 dagen ook direct een voorstel van een bank en konden dat al tekenen.
    Maar misschien zijn wij dan een uitzondering of zo. :p
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  6. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.461
    10.662
    113
    Nou je moet echt zeker van je zaak zijn. Zelf er echt ook in duiken en/of echt 100% kunnen vertrouwen op je financieel adviseur. TS geeft zelf aan dat alles nieuw is en ze zich er nu pas meer in verdiept. Haar aankoopmakelaar klinkt niet echt betrouwbaar. Ik vraag me dan af of het slim is om zonder behoud van financiering een bod te doen.
     
    Bailey07, Katelynn, Kolibrie2 en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. IkbenTess

    IkbenTess Fanatiek lid

    14 dec 2016
    2.115
    1.090
    113
    Vrouw
    Nederland
    Ik zou het vanwege de overdrachtsdatum ook misschien wel afgewezen hebben, het verschil is wel echt heel groot en jullie wisten toch dat ze november wilden? Toen wij verkochten was dat ook mega belangrijk. Wel balen zeg.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  8. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.524
    4.381
    113
    Denkkkkk dat je een uitzondering bent. Normaal gaat het niet zo snel. En vooral in deze tijd. Voor de financiering officieel te krijgen moet er sws een taxatie komen, die krijg ik hier in Limburg nergens binnen 3 dagen geregeld. Bij ons duurde dit precies 2 weken (ong 2 mnd geleden) en de kopers van ons huis hebben 4 weken moeten wachten (vorige week pas de taxatie binnen, 2 dagen voor het verstrijken van de ontbindende voorwaarden).
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  9. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Als het op basis van inschrijving was snap ik best dat zij voor een ander met betere voorwaarden hebben gekozen, er waren dan immers genoeg geïnteresseerde.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  10. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.524
    4.381
    113
    Tip; zet een oproep op facebook dat je een huis zoekt. Je moet het eigenlijk voor zijn dat een woning bij de makelaar komt te liggen. Zodra hij bij de makelaar ligt is the game on en ben je een van de zovelen die het spelletje mee moeten spelen. Je weet 0,0 waar je aan toe bent met zo’n biedingsformulier.

    Wij hebben zo 2 maanden geleden ook gekocht. Via via gehoord dat ze wouden verhuizen, bericht gestuurd, gaan kijken, bod gedaan en het was akkoord. Wij moeten ook een aantal maanden wachten voordat we erin kunnen, maar dat vond ik minder spannend. We hadden wel een huis op een eerlijke manier zonder (vieze) spelletjes.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  11. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.198
    2.837
    113
    Dat zegt niks hoor
    Hier gaan ze 20 boven de vp weg en dat is 40-50 boven woz.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  12. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.583
    6.275
    113
    Zo hebben wij het ook gedaan
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  13. Maan14

    Maan14 Niet meer actief

    Wij hadden meer uit de verkoop kunnen halen. Maar kozen de gene met het minste ovb.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  14. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    Ik denk dat je vooral op zoek moet gaan naar een goede financieel adviseur en vervolgens er op moeten kunnen vertrouwen.

    Haar aankoopmakelaar klinkt inderdaad niet alsof je daar op kunt vertrouwen. Ik denk dat je je sowieso moet afvragen of een aankoopmakelaar nodig is als je een goede financieel adviseur en makelaar hebt.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  15. Raggy81

    Raggy81 Fanatiek lid

    26 mrt 2017
    2.325
    1.411
    113
    Vrouw
    Wij hebben dit 12x meegemaakt. Uiteindelijk een aankoopmakelaar toch ingeschakeld. En gelukkig want het is een ons kent ons wereldje waarin veel onderhands wordt gedaan. Afhankelijk waar je wil wonen en hoe snel het verloop is.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  16. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.524
    4.381
    113
    Wij hadden misschien ook meer eruit kunnen halen als we langer hadden gewacht, maar wij hebben gekozen voor zekerheid. Zeker 15 bezichtigingen gehad (waarvan denk ik 6 echt serieus, maar ook starters erbij die nog geeneens wisten of ze dit bedrag aan hypotheek konden krijgen), en aangegeven de eerste die een bod doen, dat we daarmee verder kijken en onderhandelen. Uiteindelijk voor de vraagprijs kunnen verkopen maar ze vonden alles prima; datum overdracht, alles. Nou dan is de keuze snel gemaakt.

    Achteraf gezien goede keuze geweest, ons huis was toen het enige en nu 2 mnd later staan er zo’n 4 vergelijkbare woningen te koop.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  17. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Een financiele adviseur is toch iets heel anders dan een makelaar? Wij hebben een (aankoop)makelaar (gaat straks ook ons huis verkopen, dus aankoop tussen haakjes) en een hypotheekadviseur voor het financiele stuk. Er zijn ook makelaars die ook samenwerken met financiele adviseurs, soms voor hetzelfde bedrijf, maar dat zijn dan nog steeds verschillende diensten die je afneemt.

    Wanneer hebben jullie jullie huis gekocht? Want het is nu bij alle hypotheekverstrekkers nu verplicht om het huis wat je koopt te laten taxeren, soms ook het huis wat je verkoopt (ivm de overbrugging) en dat kan niet binnen een week. Toen wij ons huidige huis kochten 10 jaar geleden, hoefde die taxatie niet, dat scheelt natuurlijk heel veel. Als je heel veel eigen geld inbrengt, dan zou je nog steeds wel zonder voorbehoud financiering kunnen bieden, maar anders is dat niet heel verstandig nu.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  18. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    Natuurlijk is een financieel adviseur iets anders dan een aankoopmakelaar. Maar onze makelaar en financieel adviseur hebben het ons 2 jaar geleden ‘afgeraden.’ Wij hebben dus overlegd met ons financieel adviseur wat een goede bieding zou zijn wat betreft het huis.

    Om op je vraag terug te komen; de makelaar van de mensen waarbij wij het huis kochten kende iemand die op heel erg korte termijn kon taxeren, dat is toen dus ook in die 3 dagen bedenktijd gebeurd en allemaal geregeld. Iedereen had dus nauw contact met elkaar en alles verliep heel soepel en fijn.

    Overigens heeft mijn moeder 2 maanden daarna de zelfde financieel adviseur gehad en heeft daardoor 2 appartementen gekocht -ook- zonder aankoopmakelaar. Het is gewoon een erg goede financieel adviseur die veel weet.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  19. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.400
    6.937
    113
    Vrouw
    Wij hebben ons huis ook gekocht dmv inschrijving. 8 stellen hebben een bod gedaan en die van ons was het beste. We hebben 11.000 boven de vraagprijs geboden (en nog 115 euro extra haha, dat was een tip van de makelaar, doe een heel gek bod wat anderen niet snel zullen bieden dus geen rond getal). We hebben ook onder voorbehoud van financiering en zsm verhuizen afgesproken. Het was een huurhuis en deze stond al leeg dus dat kwam de makelaar ook goed uit.

    We wonen er nu net 3 dagen :)
     
    Madeliefke en Katelynn vinden dit leuk.
  20. Celika

    Celika Fanatiek lid

    15 jul 2013
    1.893
    381
    83
    Vrouw
    Dicht bij de zee
    Er komt natuurlijk ook eigen geld bij kijken laat dat ook weten als dat al rond is.
    Dan zijn wij ook een uitzondering alles was erg snel geregeld (heb het wel over 2019)en wij kochten zonder voorwaarden.
    Maar zoals ik al lees is TS nieuw en dan kan je het beter wel doen.

    Ons gekochte huis was ook een lokkertje stond voor 185.000 te koop en taxatie waarde was 210.000
    Hier zeker 20 bezichtigingen, allemaal een bod uitbrengen en afwachten maar.
     
    Katelynn en Ysabella vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina