Zou wel super fijn zijn en ik zie ook dat er mogelijk weer strandtenten zullen openen, ik ga echt een vreugdedansje doen als het zover is maar eerst mijn haren knippen en kleuren
Ik denk dat als de terrassen open zijn dat de restaurants ook snel gaan volgen. Als wij uit eten gaan zit er vaak toch wel ruim een meter tussen de tafeltjes en anders zouden ze iets met plexiglas kunnen doen.
Ja die is echt superleuk!! Beetje uit de richting, maar als ik weer in Amersfoort kom ga ik daar zeker weer heen!! Zo leuk ook met dat briefje je bestelling doorgeven
Idd aan de ketting naar beneden En dat treintje blijven de kids ook geweldig vinden! Voor ons 1,5 uur rijden, maar we combineren het vaak met een kerkbezoek. Eerst braaf luisteren en dansen, daarna heerlijk smullen
Ik denk wel dat wanneer ze open gaan we nog een aantal weken geduld moeten hebben, zullen wel bomvol zitten en ze zitten natuurlijk ook met de maatregelen. Als er maar alvast een afspraak staat
Sinds gisteren zijn hier de kappers weer open, ben ook meteen langsgeweest, wat een opluchting!! Wilde al ruim voor de corona maar elke keer uitgesteld haha.. tot het te laat was. 18 mei mogen de Biergarten weer naar buiten en vanaf 25 mei de horeca weer open met strenge maatregelen, mondkapjes, 1,5 meter afstand. Dit is in Bayern in elk geval, geen idee hoe de rest van Duitsland is. Vanaf morgen morgen we ook weer naar andere Bundeslanden, we mochten eerst alleen in Bayern verblijven, alleen met een geldige reden naar een ander Bundesland (arts ofzo) verder niet, kon je ook flinke geldstraffen voor krijgen.. Nu nog heel erg hopen dat ik in juni misschien nog naar Nederland kan... dat is me nog niet helemaal duidelijk de regels van grenzen overgaan..
Er komen hier dagelijks honderden al dan niet duizenden Duitsers de grens over naar nl. Dus lijkt mij dat het wel kan tegen die tijd helemaal
ik hoop het heel erg!!! durf nu het risico niet aan door aan de grens teruggestuurd te worden omdat ik eerst 450km moet rijden om bij de NL grens te raken.. als ze me dan terug sturen word ik gek denk ik haha
Een interessant gesprek om te lezen dit topic, aangezien ik zelf werkzaam ben in de horeca . Wij als restaurant zijn nu volledig dicht, ook geen afhaal. Waarom niet? Het is gewoon niet rendabel voor ons - afhaal van ons product is immers niet zo goedkoop als een pizza of patatje scoren. En dat is voor onze gasten waarschijnlijk leuk om 1 of 2 keren te doen, maar zal snel een aflopende zaak worden waardoor je in nog grotere financiële nood komt. 4000 euro krijgen is een mooi bedrag maar is natuurlijk een lachertje als het nog geen volledige week aan vaste lasten dekt . En dan het verlies van alle voorraad die door de abrupte sluiting bedorven is geraakt (in ons geval geschonken aan voedselbank!). Het verlies van de bestellingen die al gedaan waren voor voorraad die niet meer te annuleren waren (en ook geschonken zijn ). Ik hoop dat we heel snel open mogen, om deze kloof van gebrek aan omzet zo snel mogelijk te stoppen. Want begrijp me niet verkeerd , het zal enorm aangepast zijn. Op 50% of minder van je kunnen draaien. En ook zonder steun van de overheid niet vol te houden. Het gat dat geslagen is door het virus in de buffers is voor mijn baas ook niet meer in te lopen - je verwacht misschien dat als alles weer normaal wordt wij enorme omzetten gaan draaien. Maar wij draaien al op volle toeren en bijna volledige bezetting gedurende het jaar dus inlopen is onmogelijk. Kortom : de buffers raken steeds leger, en wetende dat je dit verlies nooit weer zult inlopen is zo vreselijk zuur. En dan lijkt de steun van de overheid riant, maar dit is voor geen enkele horeca zaak lang vol te houden. Maar goed, hoe aangepast open er uit moet zien? Ik heb geen idee haha, ik zie het niet voor me. Bij ons is 1,5 meter onmogelijk , zeker voor personeel onderling. Op de toiletten. Werken met een mondkapje op vind ik ivm zuurstof aanvoer onverantwoord voor een beroep waarbij we gemiddeld tussen de 13-18 km op vijf uurtjes afleggen. Kan gewoon niet! kortom, ik maak me zorgen Persoonlijk vind ik het goed dat we dicht zijn, blijf ik keurig thuis en houd me aan de regels. Voor de toekomst van mijn baan hoop ik dat we snel open mogen, want ook nog werkloos deze ellende uitkomen lijkt me vreselijk en bovenal - ik wíl graag werken! Gasten ontvangen! Een gezellige avond er van maken! (Weg uit huis en weg uit mijn opgedrongen full time moeder/huisvrouwen bestaan )
Sorry niet aanvallend bedoelt maar hoeveel km denk je dat iemand maakt in een ziekenhuis op een corona afdeling met mondkapje en beschermende kleding aan wat bloedje heet is?
Ik was vorige week in het ziekenhuis voor een dagopname, en op alle afdelingen waar ik kwam hield het personeel zich absoluut niet aan enige vorm van afstand onderling. Ook niet op de opnameafdeling waar het echt prima kan. En dan bedoel ik niet samen aan een bed werken, maar de zaalarts, fysio van de andere afdeling, anesthesist die van de ok kwam en de verplegers gewoon gezellig samen bij de koffieautomaat, samen dollen aan mijn bed tijdens de visite enz. In supermarkten zie ik ook nergens dat medewerkers onderling letten op 1,5m afstand. Volop fysiek contact onderling, vooral onder jongeren / weekendmedewerkers.
Hoi, wat voor een soort restaurant zij jullie dan? Wij hebben vlak bij ons een chique restaurant zitten die speciaal voor de afhaal andere soort gerechten hebben samengesteld voor een hele nette prijs. Zij doen dat echt heel goed vind ik, beter dan het gemiddelde restaurant. Wij bestellen regelmatig bij hun.
@amdaa .... afstand houden gaat ook niet op mijn werk, we proberen het echt wel, maar de meeste ruimtes kan dat niet.
Wat ik vooral mis in de horeca is de sfeer, gezelligheid, spontaan ergens neerstrijken, mensen kijken..... Goed eten en drinken is het niet zozeer. Gisteren kwam ik erachter dat de visboer zelfs Gillardeau oesters per dozijn bezorgt (uit gekkigheid gewoon gedaan en ze waren fantastisch)! Ik vind het super dat de horeca toch heel creatieve oplossingen bedenkt. De diversiteit is toegenomen, we gaan het allemaal uitproberen. Ook heb ik geïnvesteerd in een koelkast vol drankjes die je in de horeca zou bestellen.
Dat spontane wat je zegt. Dat is dus nu wel een ding. Je kunt straks niet even ergens gaan zitten. Je moet reserveren en een "verklaring" doen om te bewijzen dat je geen klachten hebt. Dan heb ik er eerlijk gezegt niet echt lol meer aan. Maar dat ben ik
Hoe zit het met de kroegen en discotheken? Lastig om te handhaven lijkt me ? Vond dat niet duidelijk in de persconferentie.