Alle rekeningen die we hebben zijn van ons samen. We zijn dan ook in gemeenschap van goederen getrouwd.
Hier alles samen, vinden wij wel zo gemakkelijk, hij regelt de meeste bankzaken, heeft de meeste inkomsten en ik geef het meeste uit, tja verschil moet er zijn.
Dat laatste is niet helemaal zo als je bv getrouwd of GP in gemeenschap van goederen. Dan wordt al het geld gedeeld, ook wat op je eigen rekening staat.
Voorheen waren wij in gemeenschap van goederen getrouwd maar hebben dit een aantal jaar geleden aan laten passen bij de notaris naar huwelijkse voorwaarden. Zakelijk nam mijn partner een risico en ik wilde niet dat ook mijn spaargeld en inkomen gevaar liep. Wij hebben dus eigen spaarrekeningen maar verdelen het spaargeld maandelijks door de helft. We sparen dus evenveel.
Beide eigen spaar en betaal rekening. Willen nog wel een gezamenlijke voor de vaste lasten. M'n man verdiend wat meer dan mij dus hij betaald nu alle vaste en ik doe boodschappen, kleding voor de kinderen en soms nog extra dingen. Spaarrekeningen van de kinderen zijn in mijn beheer. Ik wil mijn eigen spaarrekening behouden want je weet nooit hoe het loopt
Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen maar hebben aparte rekeningen. Dat is zo gegroeid doordat we allebei al een eigen huis hadden toen we elkaar leerden kennen. Hij zat bij de ABN, ik bij de Rabo. We zaten allebei niet te wachten op (gedeeltelijke) overstap naar een andere bank. Nu betaald hij de meeste vaste lasten. Ik de kinderopvang, eigenlijk alles voor de kinderen. Ik spaar wat meer, hij doet wat meer boodschappen. Onder aan de streep hou ik op dit moment meer over, voorheen was dat andersom. Toen betaalde hij het grootste deel van de vakanties en nu doe ik dat. Ik denk dat dit alleen werkt als je nooit een stukje maand over hebt aan het eind van je geld. Als je de eindjes aan elkaar moet knopen denk ik dat ons systeem (voor zover er sprake is van een systeem) tot onenigheid zou leiden.
Haha ja dat doe ik ook. Dan vraagt mijn man voor de grap waar al het geld toch blijft en dan zeg ik dat het in mijn geheime spaarpotje zit.
Maar op welke manier ben je getrouwd dan? Als dat in gemeenschap van goederen is, is toch alles van jullie samen.
Gemeenschap van goederen maar het is meer dat ik dan m'n eigen rekeningen al heb. Niet dat weer hoef aan te vragen snap je?
Haha wij hebben eigenlijk een veel te ingewikkeld systeem met ieder eigen spaarrekeningen en betaalrekeningen en ook nog gezamenlijk en ook nog twee verschillende voor de kids. En dan nog overal potjes in. Maar het werkt en wij hebben ook geen discussies en overleggen ook als volwassenen en gunnen elkaar dingen hoor
Meerdere rekeningen. Allebei lopende en spaar rekeningen en ook nog samenrekening. De samenrekening is voor alle vaste lasten en boodschapjes. Eigen rekeningen kopen we kleding en dingen voor onszelf, voor uitjes of de kinderen voor. Grote uitgaven doen we altijd in overleg ongeacht op wiens rekening het geld staat. We gaan niet zomaar voor 2000 euro een nieuwe mountain bike kopen , of op vakantie met een vriendin. Daar hebben we het over en als je iets graag wilt dan kan het zijn dat we beide vinden dat het prima is om iets te kopen. Overigens gaan bonussen en vakantie geld wel naar onze spaarrekingen. Want wij hebben er samen voor gekozen dat ik minder werk en meer bij de kinderen ben, en daardoor minder geld inbreng.
Gezamenlijke betaalrekening, gezamenlijke rekening voor de vaste lasten, gezamenlijk spaarrekening. Verder ook ieder onze eigen betaalrekening, waarop de salaris gestort wordt (wat we weer doorstorten). Ik heb net mijn huis met grote overwaarde verkocht, en het geld hou ik op mijn eigen rekening, totdat we het voor gezamenlijke doeleinden gebruiken (uiteindelijk waarschijnlijk alles). Dit omdat we geregistreerd partnerschap hebben en daarin ons eigen vermogen gescheiden houden (dus alles op eigen rekening blijft van jezelf, alles op de gezamenlijke rekening wordt gesplitst). In principe leven we alsof alles van ons samen is overigens. Het is meer dat de overwaarde mijn pensioen was, mijn partner een eigen opgebouwde pensioen heeft, en het voor nu even juist eerlijk voelt om die overwaarde dus nog even apart te houden zolang we het niet nodig hebben. In de tussentijd zorgen we dat de pensioenopbouw van ons ieder meer gelijkwaardig wordt. Voor mij voelt het goed om alles gezamenlijk te doen, omdat we ook samen voor kinderen zorgen. Ik vind het zelf niet kloppen om wel zo sterk samen een huishouden te runnen, maar de geldbesteding scheef te houden omdat de een meer zou verdienen. En in geval van scheiding gunnen we elkaar een gelijkwaardig bestaan daarna, al scheelt het wat dat betreft wel dat we redelijk gelijkwaardig zijn opgeleid en kunnen verdienen.
Samen sinds we zijn getrouwd.. Reden voornamelijk omdat verschillende banken ook stiekem veel geld kosten per pas, per rekening etc. En om het overzicht te bewaken.. Man is beter met geld dan ik, dus zo heb ik een stok achter de deur.
Dit hadden wij ook, vond dat zo'n onzin geld die pasjes en banken haha We hebben 1 betaalrekening en 1 spaarrekening en dan nog een spaarrekening voor onze dochter sinds een half jaar. Wel hebben we sinds 2 jaar ong twee potjes waar wat eigen geld in gaat. Gewoon omdat we dat leuk vinden en ik me dan niet schuldig voel als ik een massage bij de sauna bij boek bijv. Dan leg ik zelf wat bij en als hij een duur spel van de Playstation koopt legt hij wat bij bijv.
Alles samen. Wat van hem is van mij en andersom. Bovendien zorgt hij voor veel meer geld dus als we alles apart zouden doen kan hij alles doen wat ie wil en ik heb een 10tje over.
Alles en/of rekeningen, alles komt op een grote hoop. Je hebt samen een huishouding/kinderen en weet ik wat dus de rekeningen zijn ook samen
Sinds eind 2013 alles samen. Daarvoor 3 jaar aparte rekeningen gehad. Toen we terug naar NL verhuisden hebben we mijn rekening opgezet en van de zijne een gezamenlijke gemaakt. We wonen samen de rekeningen zijn van ons samen. Hij verdiend een stuk meer als mij. Samen zorgen we ervoor dat we alles kunnen betalen. We overleggen als we iets willen kopen wat iets duurder is.