Zelf maak ik altijd Indische gehakt ballen , kan je het recept privé wel sturen als je wilt. Vallen hier altijd goed in de smaak ook bij eters
Ik maak ze altijd met gesmoorde uien, pijnboompitjes, knoflook en kruiden naar smaak. (Peper, zout, paprikapoeder, nootmuskaat)
Gewoon een lekkere bal bij agv maaltijd? Ik neem altijd half om half gehakt. Vind alleen rund te droog voor een lekkere bal. Dan beetje zout en peper, beetje ketchup, wat ketjap, een fijn gehakt uitje. Soms wat geraspte kaas. En altijd een ei en paneermeel. Dat zijn mijn "standaard " ballen. Voor bij rijst doe ik wel eens indische balletjes. Hoh gehakt, ketjap, beetje chili saus, wat geraspte kokos, peper en zout. En dan bij pindasaus.
Ik doe er knoflook, mosterd, en ketjap manis door. Afmaken met een eitje en paneermeel. Hoeveelheden doe ik gewoon op de gok.
De balletjes van Radja. je kunt het op Google opzoeken. maak ze altijd op verjaardagen. iedereen is er dol op.
Hier is de Librije bal ook 1 van de favorieten. En daarbij hebben we er nog een paar, zoals zweedse gehaktballetjes en Bretonse gehaktballen (zie foto’s) Of Stroganoffballen met een flinke eetlepel (per 500 gram) (zelfgemaakte) stroganoffkruiden, ei, paneermeel, en hele kleine stukjes paprika (ik gebruik altijd gedroogde paprika, dat is nog lekkerder) Indische gehaktballen: scheutje ketjap, beetje sambal badjak, uitje, knoflook, beetje ketoembar en djintan, ei, paneermeel En deze zijn ook heerlijk: https://www.eetspiratie.nl/sambal-gehaktballen-uit-de-slowcooker/