Etenswaren die jij standaard in huis hebt (en anderen niet)

Discussion in 'De lounge' started by citroenrasp, May 20, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Oilell

    Oilell Fanatiek lid

    Oct 8, 2018
    3,225
    4,457
    113
    Female
    Afbakbroodjes, zongedroogde tomaatjes, gewone tomaat, roomboter, balsamico, verse soep in de vriezer en pannenkoeken mix waar alleen water bij hoeft voor noodgevallen (kan zowel als ontbijt, lunch als avondeten).

    @GossipGirlxoxo ik heb dan weer geen paneermeel om iets naast te zetten:roflmao: gebruik dan een verkruimelde beschuit, die dan wel weer altijd in grote hoeveelheden in huis zijn
     
    hummeltje5 and GossipGirlxoxo like this.
  2. Champetter

    Champetter VIP lid

    Mar 5, 2013
    6,825
    3,809
    113
    Ansjovis, echt altijd
     
    Poppy4 likes this.
  3. tuc

    tuc Niet meer actief

    Niet bijzonder als etenswaar maar mensen vinden het blijkbaar altijd wel bijzonder om te horen dat er bij ons 12-15 paprika's per week worden gegeten
     
  4. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Ik krijg altijd de vraag wat ik met zoveel komkommers moet, maar ik snij er elke middag een weg, dat gaat dan op een schaal met tomaatjes en gesneden paprika.

    Verder heb ik denk ik geen “gekke” etenswaren op voorraad. Werk in een supermarkt, dat is mijn voorraadkast.
     
    tuc and Oilell like this.
  5. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,385
    867
    113
    Ik ben gek op koken en bakken en heb dan ook heel wat kruiden en bv spelt meel, boekweit meel, Zeeuwse bloem, palmsuiker etc

    Trassi heb ik ook altijd in huis, zelfde als sesamolie, balsamicoazijn, gembersiroop dat soort dingen.

    Eieren, Ui, knoflook, gember, tomaten, paprika's en champignons heb ik ook altijd op voorraad.
     
    Poppy4 and Marsepein like this.
  6. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Hier al die dingen ook altijd in huis. Net als augurk.
     
    Marti likes this.
  7. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,688
    2,387
    113
    Female
    Broek
    Ik kook graag en heb dus ook een heel scala aan kruiden en ingrediënten uit alle werelddelen. Wat ik ook altijd heb zijn blikken tomaat of passata, tomatenpuree en bouillionblokjes.

    Mijn man is Macedonisch dus we hebben ook wat dingen in huis uit die richting. Vegeta (soort aromat), pittig kruidenmengsel, witte kaas (Beyaz Peynir van de Turkse winkel, mmm) en Ajvar (geroosterde paprika pasta, home made).
     
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Ook altijd, pannenkoekenmix (alleen water toevoegen), knakworstjes en blik tonijn.
     
  9. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    May 12, 2017
    7,933
    12,187
    113
    Ik heb dit niet met eten, maar met poetsspullen ;)

    Ik heb bijna nooit kruiden nodig? Ook niet uit zakjes of zo hoor. Ik trek wat uit de tuin soms en we eten denk ik veel “puur”?
     
    Marsepein, hummeltje5 and Evanesco like this.
  10. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    Dec 1, 2015
    2,830
    5,566
    113
    Eet je dan iedere dag aardappels, vlees en groenten?
    Ik kan me namelijk bijna geen ander gerecht bedenken waar ik geen kruiden bij gebruik :oops:
     
    citroenrasp likes this.
  11. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    May 12, 2017
    7,933
    12,187
    113
    Wij eten weinig vlees, maar wel vis. Zalm gaat even op de rookoven, daar zit speciaal hout in. Dus dat is eig ook wel “kruiden” bedenk ik me net. Gebakken krieltjes gooi ik soms wat rozemarijn of tijm bij uit de tuin. Gekookte groente doe ik niets bij. Spinazie wok ik met wat knoflook. We hebben wel iedere week een vers-pakket van de Appie voor bijv lasagne, daar zit idd ook een zakje kant en klaar tomatensaus bij, maar ook veel verse kruiden.
     
  12. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    In de koelkast ja?
    Ik bewaar saffraan in de kelder.
    Moet dat koel?
     
    citroenrasp likes this.
  13. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    Dec 27, 2011
    9,178
    10,716
    113
    Volgens mijn schoonfamilie wel (en die claimen er verstand van te hebben)
     
    Evanesco likes this.
  14. mam1991

    mam1991 VIP lid

    Jan 17, 2013
    10,071
    2,096
    113
    Ricotta forte

    Nog nooit iemand gesproken die het kent. Komt uit zuid Italië
    Doe het door champignonroomsaus en pasta saus
     
  15. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Van sommige dingen hier heb ik echt nog nooit gehoord :eek:

    maïzena heb ik altijd in huis
    Italiaanse kruiden

    dat is denk ik het enige wat andere misschien niet altijd hebben.
     
  16. momfromjuly

    Jun 20, 2019
    74
    40
    18
    Female
    Ik zit alles vol verbazing te lezen maar mijn grootste vraag aan iedereen: waar gebruik je het dan allemaal voor? Misschien kan ik nog eens wat inspiratie op doen!
     
    Bellybell, hummeltje5 and riga01 like this.
  17. Manderijntje

    Manderijntje Fanatiek lid

    Jan 23, 2014
    1,168
    1,332
    113
    Ik heb altijd een paar kilo rijst, linzen, pasta, suiker, meel en (geklaarde) boter thuis. Ook rond de 5 liter aan olijfolie. Verder neem ik bijna iedere jaar kilo's bulgur, kikkererwten en witte bonen mee uit Turkije. Mijn ouders verbouwen deze (en wel meer) dingen. Tomatenpuree uit een pakje heb ik ook altijd op voorraad en ook mijn kruidenkast zit vol. Oh en ik heb veel gedroogde courgette en groene pepers. Ook uit Turkije, zongedroogd. En in de diepvries zitten altijd snijbonen (die we iedere jaar met schoonmoeder zelf plukken op het veld), doperwten en vaak ook bloemkool/brocolli.
     
  18. Dress

    Dress Actief lid

    May 29, 2017
    318
    831
    93
    Female
    *googelt trassi* :oops:

    Lees hier echt heel veel nieuwe dingen haha. Wij hebben denk ik alleen standaard dingen in huis.. Het meest "gekke" in mijn (koel)kast is crema di balsamico. Ligt er ook maar te liggen na één keer gebruikt te hebben, ooit.. :p
     
  19. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,381
    21,758
    113
    Ik denk dat de meesten specerijen bedoelen met kruiden. Ik iig wel, haal dat vaak door elkaar :oops:
     
  20. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,381
    21,758
    113
    Hier wordt dat dus ook veel gegeten. Maar wij wonen dan ook niet zo ver van zuid-Italië.
    Ze hebben ook echt alle soorten pasta die je kan bedenken. En van iedere vorm weer verschillende formaten, met een cijfer aangeduid (0 t/m 3). :roflmao:
     

Share This Page