Etenswaren die jij standaard in huis hebt (en anderen niet)

Discussion in 'De lounge' started by citroenrasp, May 20, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    Sep 13, 2014
    9,446
    4,241
    113
    Haha exact wat ik dacht. Kaaskoppen Hier.

    Wij eten graag Hollandse kost dat is niet zo gekruid. Voor Mexicaans heb ik wel een kruidenmix van een lokale winkel standaard in huis.

    Verder cola, geen cola betekend chagrijnige vrouw in huis. (Ben er echt aan verslaafd :rolleyes::()
     
    Bellybell likes this.
  2. Glass

    Glass Fanatiek lid

    May 29, 2017
    2,191
    1,052
    113
    Female
    Leuke om te lezen!
    Ik kook vooral heel saai : aardappelen in alle varianten, gekookte groenten, en (nep) vlees. Het enige wat mijn kinderen een beetje normaal eten.

    Ik heb dus ook bijvoorbeeld weinig kruiden, peper en zout natuurlijk wel. En verder paprika poeder,
    Kerrie en kaneel. Dat was t wel :)

    Verder heb ik wel
    Altijd ingrediënten in huis om te bakken, dus bloem,
    Volkoren meel, suiker, olie, maizena etc.
    En altijd potten of blikken bonen in veel varianten. Gepelde tomaten.
    En we hebben altijd veel fruit en groenten in huis en eigenlijk nooit koek of snoep. Dat vinden veel vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen maar raar.
     
  3. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    De enige dingen die ik eigenlijk niet heb of ken komen uit @citroenrasp haar voorraad.

    Ik heb wel veel olieën. Basilicumolie, rozemarijnolie, peperolie, knoflook-peperolie, walnootolie, truffelolie, hazelnootolie, tijmolie.

    Verder heel veel kruiden maar de meesten worden hier ook wel genoemd.
    En dan staat de tuin nog vol met verse kruiden :) (citroenbasilicum, citroenmelisse, tijm, platte peterselie, krulpeterselie, basilicum, munt. Maar dat zijn geen dingen die andere mensen niet hebben denk ik zo.
     
    Poppy4, citroenrasp and Adje like this.
  4. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    Aug 5, 2019
    2,439
    4,367
    113
    Ik heb altijd maggiblokjes/knoflook/ui/tomatenpuree want dat gebruikt mijn man bijna standaard voor elke maaltijd die hij maakt.

    Verder niets bijzonders, ik ben niet zo van de moeilijke recepten.
     
    kadootje, Bellybell and Zulema like this.
  5. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    May 12, 2017
    7,933
    12,187
    113
    Bij een grote appie! Heeeerlijk pittig!
     
    Zonnestralen likes this.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    Serieus?! Bloem nutteloos :eek: Zo grappig hoe huishoudens kunnen verschillen.
    Ik heb bv echt stress gehad met dat gehamster en daarna de leveringsproblemen van bloem. Ik heb altijd een voorraaddoos in de keuken en een backup pak in mijn voorraadkast.
    Ik kan echt niet zonder bloem :oops:
     
    Vitamientjuh, Aries, SAARC and 3 others like this.
  7. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    Aug 8, 2019
    1,670
    1,136
    113
    Female
    Heel veel kruiden (hoe meer hoe beter)
    Palmsuiker
    Pandanpasta
    Linzen (bruin/groene en rode)
    Bloem
    Gist
     
  8. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    Nov 17, 2016
    18,943
    14,996
    113
    Hier ook in huis maar dan voor stoofschotels uit de slowcooker. Staat het me te lang dan wordt t spontaan pannenkoeken. Qua gebruik haal ik 1 pak in een jaar. Wat doe je met zoveel bloem vraag ik me af?

    Oh baking soda heb ik ook nog trouwens. Meer voor schoonmaak dan de keuken overigens :D
     
    Adje likes this.
  9. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,264
    25,721
    113
    O.a. ook als bindmiddel in soepen, sauzen en stoofschotels, bij het paneren, in diverse degen en beslag (bv. pitabroodjes, deeg voor quiche, koekjes, gebak, taart, brood(jes), etc.) Pannenkoeken komen hier nooit uit een pak, aangezien ik ook altijd melk en eieren in huis heb. Mijn dochter maakt graag american pancakes. En ik gebruik het ook in bepaalde desserts bv soufflé of apple crumble of ik maak er bechamel mee. En nu vergeet ik vast nog iets.
    Echt ondenkbaar voor mij om geen bloem in huis te hebben :D
     
  10. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,155
    8,129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Tahin
    salambladeren
    Kemirinoten of pasta
    Kala namak zout
    Tofu
     
  11. LoveXx

    LoveXx Fanatiek lid

    Feb 15, 2012
    1,754
    116
    63
    Ik heb vorig jaar van Sardinië een fles mee genomen, olijfolie met citroen! Zo lekker! Gelijk spijt dat ik niet meer mee had genomen! :D
     
  12. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Beide check, :p
     
  13. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,688
    2,386
    113
    Female
    Broek
    Nou inderdaad! Voor mij ook. Ik gebruik bloem echt bijna dagelijks. Voor sausjes, om gerechten te binden, te bakken, pannenkoeken, pizzadeeg etc. Ik vond dat gehamster van bloem ook echt heel vervelend. Gelukkig is het er hier weer volop.
     
    Adje likes this.
  14. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    Feb 27, 2015
    4,563
    2,765
    113
    Female
    Noord Nederland
    Als ik dit topic zo doorlees vraag ik me toch echt af wat de meeste mensen met al die bloem hebben gedaan. Gelukkig had de Turkse winkel bij ons nog bloem, want zelfs weken later was het nog moeilijk verkrijgbaar in de normale supermarkt.
     
    Majo1983 and Adje like this.
  15. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Mijn huis bevat veel glutenvrije producten en lactose vrije producten. Ik heb door die omstandigheden veel "verstand" van allergieën en intoleranties en daarom eten mensen met die allergieën hier ook veilig. Dat vinden ze wel fijn :p

    Ik heb verden geen spannende dingen in huis denk ik.
     
  16. Dufel

    Dufel VIP lid

    Sep 10, 2014
    5,833
    1,469
    113
    Hey nog zo'n paprika lover.
    Hier net zo. We zijn allemaal dol op paprika's
     
    tuc likes this.
  17. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    Jan 4, 2012
    4,815
    2,674
    113
    #77 Jessi79, May 21, 2020
    Last edited: May 21, 2020
    Standaard in huis:
    Waterijsjes, wasa crakcers, Knorr wereldgerechten, Lasagnesaus zakje, pot appelmoes, pot doperwten, tomatenketchup & curry, wokolie, pasta in verschillende soorten, woknoodles, pandanrijst, italiaanse kruiden, sojasaus, blikjes tonijn, afbakbroodjes, brie.

    Bloem gebruik ik 1x per jaar ofzo . Mijn man wel regelmatig voor pizzadeeg en om vis te paneren. Ik ben niet zo'n hobbykok, ik koop gewoon vissticks hahaha.

    Van veel dingen in dit topic heb ik nog nooit gehoord. Maizena heb ik in huis tegen luieruitslag bij de jongste. Maar wat ik er in de keuken mee zou moeten?
     
    goblins likes this.
  18. floppie888

    floppie888 Bekend lid

    Sep 3, 2014
    793
    549
    93
    Ingemaakte citroenen hebben wij altijd staan. Smen (gerijpte zoute boter met oregano) hebben we ook altijd en gebruik ik veel in soepen, couscous en rijst.

    Verder meestal gedroogd schapenvlees uit Marokko. Dit eet je met linzen, bonen of bij de couscous.
     
  19. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,688
    2,386
    113
    Female
    Broek
    Ohh en ik vergeet nog: Fleur de Sel.

    Zoveel lekkerder dan "gewoon" jozo zout. Nog een beetje over je gerecht heen strooien als het al op je bord ligt. Om water te zouten om dingen te kopen gebruik ik wel gewoon zout, maar Fleur de Sel is hier dus wel echt onmisbaar.
     
  20. Lelie137

    Lelie137 Fanatiek lid

    Jun 9, 2012
    1,576
    209
    63
    Limburg
    Wat ik me dan afvraag, waar gebruik je het in/bij?
    Olijfolie met citroen, Fleur de Sel, vissaus enz. Ik gebruik ze voor 1 of 2 gerechten maar omdat zoon alleen avg eet staat een potje of fles al snel aan de kant. Zonde eigenlijk!
     

Share This Page