Eigen slaapkamer kind

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Mooiezomer, 14 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.291
    2.217
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Hier slapen de kinderen nu een half jaar apart. Zoon vindt het niet fijn, dochter vindt het heerlijk. Daarvoor altijd samen en meestal kropen ze ook nog bij elkaar in bed ;)
     
  2. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.687
    9.656
    113
    Twee kinderen drie slaapkamers hier. We hebben weleens met de gedachte gespeeld om een slaapkamer en speelkamer te maken, maar mijn kinderen hebben het soms nodig om zich even af te zonderen van hun sib en een eigen plekje te hebben.
    Ik heb jaren een grote kamer gedeeld met mn broertje vroeger, was best gezellig.
     
  3. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    10.355
    12.044
    113
    Vrouw
    Wij hebben 6 slaapkamers. En 7 kinderen.
    De oudste 4 zijn tussen de 15 en 20 jaar. Zij hebben alle vier een eigen kamer. Waarvan 1 kamer superklein is.
    De jongste drie (12, 8 en 4) slapen samen op de grootste kamer.
    Aankomende zomer gaan we een kamerwissel doen. Dan gaan de jongste twee naar de kamer van 15-jarige. En onze zoons van 12 en 15 jaar gaan samen op de grootste kamer. Daar zetten we dan een roomdivider in het midden, zodat ze toch min of meer een eigen plekje hebben.

    Hier gaat het samen slapen echt heel goed. Jongste gaat het eerst naar bed, die slaapt al bijna als hij zijn kussen ruikt. Dus als nummer twee gaat ligt hij te ronken als een os. Nummer twee slaapt meestal al voor nummer drie op de kamer komt. Als die drie slapen kun je er een kanon afschieten en nog worden ze niet wakker:roflmao:
    Is regelmatig gebeurd dat we voor een in de nacht op de kamer moesten zijn (ziek, spugen, in bed geplast etc) dat de anderen daar niet eens wakker van werden. Grote lamp aan, praten, rommelen. Maakt allemaal niet uit. Makkelijke slapers dus:thumup:

    Nu ene zoon 12 is merken we wel dat hij zijn kleine broertjes beu is. Die wil graag een eigen plekje. Dat gaat hij dus deze zomer krijgen, tenminste soort van dan.
     
    Jackie87 en Lies1611 vinden dit leuk.
  4. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.144
    15.214
    113
    Thuis slapen de meiden samen. Jongens apart. Baby komt bij ons en zal daarna bij de jongste op de kamer gaan.
    Als het moet kan er van de speelkamer beneden nog een slaapkamer gemaakt worden.

    Op ons schip slapen de meiden ook samen en van de zomer gaan de jongens ook samen omdat we geen kamer over hebben. Jongste slaapt nu nog bij ons maar moet plek maken voor de baby ;) daarna moeten we kijken hoe we het gaan doen aangezien we daar maar 3 slaapkamers voor ons hebben.
     
  5. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.063
    10.330
    113
    Wij hebben 2 jaar geleden de zolder verbouwd en daardoor voldoende slaapkamers, maar dat is een luxe en geen noodzaak vind ik. Soms is het gewoon wat het is.
    Als we niet hadden kunnen verbouwen, dan zouden we gedurende de tijd heen en weer geshuffeld afhankelijk van de leeftijden en levensfase van de kinderen. Ik vind jongen-meisje namelijk geen probleem, behalve als ze in de puberteit komen. Daarnaast vind ik het logischer om de kinderen die op dezelfde soort school zitten bij elkaar te leggen, dus met dat soort dingen zou ik wel rekening houden.
     
  6. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    In ons vorige huis hadden we 3 kinderen en 4 slaapkamers. 1 kleine en 3 erg grote. Toch kozen de meiden er voor om samen op de grootste te slapen. Daarna zijn we verhuisd naar een kleiner huis met 3 kleinere slaapkamers en kwam er een kindje bij. De meiden slapen nog steeds samen, ze zijn beide bang om alleen te slapen. Oudste zoon slaapt alleen op het kleinste kamertje. Baby slaapt bij ons en zal dat de komende tijd nog blijven doen.
    We hebben wel een hele grote schuur verderop in de tuin. Hier moeten we wat werk aan doen en dan willen we daar een hangplek maken voor als ze straks gaan puberen.
    In de praktijk speelt er niemand boven, in het vorige grote huis ook al niet. De kinderen zijn waar ik ben. En ik ben meestal in de woonkamer/keuken... boven is dus een plek voor bedden, kleding, speelgoed opbergen. Als ze ergens mee spelen halen ze het naar beneden.

    We hebben ook een grote tuin, maar ook daar spelen ze niet. Maakt niet uit wat je er in zet qua speelgoed...
     
  7. Bootcamp babe

    Bootcamp babe Niet meer actief

    3- en 5-jarige delen een kamer. 1-jarige slaapt alleen. Ze vinden het prima zo. En we houden de extra kamer als logeer- en speelkamer.
     
  8. dreumesje

    dreumesje VIP lid

    7 jan 2014
    7.315
    1.782
    113
    Vrouw
    De jongens hebben een eigen kamer. Als de 3e zwangerschap goed gegaan was dan moesten de jongens bij elkaar op de slaapkamer met een stapelbed. Dan hadden ze nog genoeg ruimte om te spelen. En dan was de baby op het kleine kamertje gegaan.
     
  9. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.625
    113
    Ik zie een eigen kamer zeker in een groter gezin echt als een must! Vind het ook niet meer echt van deze tijd om kinderen vanwege ruimte of geldgebrek maar langdurig bij elkaar te zetten. Vroeger hadden ze van die kamers vol stapelbedden zonder rust of privacy.

    Maar een kind moet wel een ruimte hebben die van hemzelf is. Waar niemand aan zijn spullen komt en waar hij ongestoord alleen of met eigen vriendjes kan spelen. Sommige kinderen hebben hier wellicht meer behoefte aan dan anderen. Maar dit weet jij vooraf niet. Daarnaast zijn er kinderen die totaal verschillende slaappatronen hebben. Elkaar wakker maken of houden (ik ken zelfs een tweeling met eigen kamers om die reden). En of een baby lang bij jullie op de kamer kan is per kind soms ook verschillend.

    En als ze ouder zijn een plek om te lezen, muziek te luisteren of leren. Het hoeft geen grote kamer te zijn! Maar wel een eigen plekje. Een tussenwand als kast of gordijn is echt niet hetzelfde.

    Jij kiest voor een groot gezin. Je kinderen niet. Leuk als het op 1 kamer goed gaat. Maar als het niet werkt kan je geen kant op.
     
    ShineBright vindt dit leuk.
  10. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.691
    3.472
    113
    Als het kan vind ik dat een kind een eigen kamer moet hebben. Zeker als ze iets ouder worden denk ik dat een eigen plekje waar je je terug kan trekken belangrijk is. Natuurlijk moet de ruimte er zijn en overleeft een kind het ook heus wel zonder eigen kamer, maar ik zou er als het mogelijk is zelf nooit voor kiezen.
     
  11. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Bij ons hebben ze allemaal een eigen kamer en dat is ook echt nodig, voor nu dan, de jongste twee slapen samen heel slecht, apart van elkaar gaat het goed. Ze waren 's nachts zo ontzettend aan het spoken, was echt geen doen meer. Maar ik denk wel dat ze het over een jaar weer samen kunnen proberen. Af en toe vragen ze er nu om, zeggen ze dat ze elkaar missen en graag bij zusje willen slapen.

    Ik heb vroeger heel lang een kamer gedeeld. Eerst met mijn oudste zus, toen zij naar de middelbare ging met mijn jongste zus, daarna weer met mijn oudste zus toen ik ook naar de middelbare ging. Uiteindelijk kregen we alle drie onze eigen slaapkamer door een heel verdrietige gebeurtenis, want onze oudste broer stierf. Het had van mij achteraf helemaal niet gehoeven, die eigen kamer en ik heb zulke warme gevoelens als ik terug denk aan de tijd dat zus en ik uren kletsten en rommelden op onze kamer. Hopelijk krijgen mijn dochters dat later ook met elkaar, zo'n fijne band.
     
  12. Snies

    Snies Fanatiek lid

    22 dec 2015
    2.132
    3.214
    113
    Wij hadden / hebben precies 3 slaapkamers, dus toen we voor een 2e gingen was dat verder ook geen enkel probleem.

    Toen bleek dat we er direct twee bij kregen, werd dat wel een ander verhaal.
    Maar voorlopig en dan spreek ik toch wel over de eerst komende 4 jaar? Is verhuizen geen optie voor ons.
    Want toen we dit huis kregen hadden we veel minder inkomen en als we nu opnieuw naar een ander huurhuis zouden willen dan betalen we eigenlijk gewoon het dubbele en dat is dan nog exclusief andere vaste lasten. ;)
    Als we hier weg gaan is het toch echt naar een koopwoning.

    Dus ja tot die tijd zal er altijd één slaapkamer gedeeld moeten worden, voor voorlopig zal de tweeling samen slapen op één kamer en zouden eventueel dan nog de jongens bij elkaar kunnen leggen en het meisje apart, maar we hopen dan toch wel meer ruimte te hebben voor die tijd. :)

    Mochten ze op een gegeven moment het zelf willen zouden ze eventueel ook nog met zn 3en op één kamer kunnen puur voor het slapen en de andere kamer dan om in te spelen, maar dat zouden we alleen overwegen als ze dat allemaal willen anders niet.
     
  13. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.439
    2.875
    113
    Hier willen ze (nog) niet alleen slapen. De oudste twee slapen op een kamer en de jongste slaapt bij ons. We hebben nu 2 kamers over, waarvan we 1 kamer gebruiken voor de was. Maar aangezien er nog een baby onderweg is gaan we de jongste deze zomer op haar eigen kamer leggen. Als dat niet gaat zetten we haar bedje bij haar broer en zus neer.
     
  14. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.333
    843
    113
    De 2 oudsten slapen samen op 1 kamer in een stapelbed. Wij wonen niet groot dus geen grote slaapkamertjes. Wij gebruiken 1 slaapkamer, de 2 oudsten samen 1 en de jongste slaapt op het allerkleinste kamertje. We hebben op zolder nog 1slaapkamer maar daar vind ik de kinderen nog te jong voor. Het is de bedoeling dat de meiden op 1 slaapkamer gaan vanaf de kerstvakantie en zoon gaat dan naar het kleinste kamertje. Over paar jaar willen wij naar zolder of gaat zoon naar de zolder verhuizen. Dan hebben ze alle 3 hun eigen (kleine) kamer. Maar het is niet anders. Verhuizen willen we niet dus we doen met de ruimte die we hebben.
     
  15. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    Oudste heeft bijna de hele zolder voor zich. Jongste heeft de 1 na grootste slaapkamer op de 1e verdieping.
    Er komt hier waarschijnlijk geen 1 bij anders zullen we onze kantoortje moeten opgeven of kindje bij ons op de slaapkamer.
     
  16. Elinetjeee

    Elinetjeee Niet meer actief

    Indien mogelijk zou ik voor elk kind een eigen plekje maken. Ik had daar zelf als kind ook veel behoefte naar. Maar wat niet gaat, dat gaat niet
     
  17. februarimama

    februarimama Fanatiek lid

    23 okt 2014
    1.433
    784
    113
    Hier hebben ze eigen kamers, ook in ons vorige huis. Onze middelste slaapt zo slecht dat ik echt niet zou weten hoe hij samen met een ander zou moeten slapen. Met 3 maanden zijn de kinderen naar hun eigen kamer gegaan omdat ze wakker werden als ik naar de wc ging of iets dergelijks. Ik vind het met vakanties al lastig met minder kamers
     
  18. Lies1611

    Lies1611 VIP lid

    3 jun 2013
    7.038
    3.121
    113
    Nu heeft ieder hier zijn eigen kamer. Mocht alles goed gaan verwachten wij in dec nr3 en we hebben 3 slaapkamers boven.. mocht het echt niet gaan (delen van de slaapkamer), hebben we helemaal beneden nog een kamer 'over' (drive-in woning) maar dat heeft zeker niet mijn voorkeur nu ze nog zo klein zijn..
     
  19. Yeuu

    Yeuu Fanatiek lid

    25 jul 2017
    1.394
    796
    113
    Vrouw
    Hier precies zo!
    Vorige maand het bed van de oudste officieel verhuisd naar de kamer van de jongste en ze praten nu dus ook gewoon over slaap- en speelkamer. In de speelkamer staan ook de kledingkasten. Tegen de tijd dat 1 van de 2 aangeeft het niet meer te willen wordt die speelkamer weer slaapkamer OF we gaan de zolder verbouwen tot slaapkamer.

    Ik ben blij met dit besluit zo. Iedereen slaapt beter!
     
  20. soovi

    soovi Fanatiek lid

    1 nov 2007
    2.456
    573
    113
    De jongste twee slapen samen en de oudste heeft een eigen kamer. We hebben nog wel een kamer over. Ik vind het juist wel goed dat ze samen slapen. Ze wennen zo aan geluiden en dat ze rekening met elkaar moeten houden.
     

Deel Deze Pagina