Ik surfte even op het web en natuurlijk heb ik ook gelezen dat rauw vlees not done is. Maar ik herinner me ineens dat ik 4 dagen geleden rundertartaar heb gegeten op brood (als broodbeleg in de winkels te koop). Het angstzweet brak me uit..Wat moet ik nu doen?
Je kan niet veel doen. je hebt het al op. Geloof dat het voor de baby niet zo heel erg kwaad kan,maar dat jij er nogal ziek van kan worden.
Ik heb gelezen dat het voor de vrucht erg slecht is.... Mijn probeerde me al geust te stellen, maar toch...
Het stressen over wat je per ongeluk hebt gegeten is waarschijnlijk slechter voor de baby dan die ene keer dat je wat 'fouts' hebt gegeten. Maak je er maar niet te druk om en gewoon in het vervolg niet meer eten.
Ik heb net ook tartaat gegeten. maar hij was wel goed doorgebakken. ik heb er helemaal niet bij stil gestaan
Dank je wel! Pffff....het is wel schrikken. Misschien is het voor een aantal voor jullie aanstellerij of overdreven maar ik schrok echt
Ja wat zou je er aan willen doen? Net zolang braken tot je je tartaar weer terug ziet? Kom op zeg, je moet wel een beetje kunnen relativeren anders heb je de komende tijd geen leven meer. Genoeg vrouwen weten niet eens met 5 weken dat ze zwanger zijn en die eten ook alles wat evt niet zou mogen *en tegenwoordig kun je beter 9 maanden niets eten, dan weet je zeker dat je niets binnen krijgt wat niet mag*
Kan geen kwaad hoor. Het is inderdaad waar, dat je de eerste 6 weken nog geen bloedcontact met de baby hebt. Nu niet meer doen dus! Je kunt niet alles weten. Mama van shawn, de toon had wel iets vriendelijker gemogen.
waarom? Om niet op teentjes te trappen? Sorry, ik zeg de dingen zoals ze zijn, en als iemand daarmee problemen heeft is dat erg jammer.
Reageer dan niet. Het antwoord was volgens mij al gegeven. Niet iedereen zit hetzelfde in elkaar, en dat zouje toch kunnen respecteren. Een beetje inlevingsvermogen kan toch geen kwaad?
ik schrok gisteren ook even aangezien ik dacht dat paardenvlees niet mocht. later ging ik denken: vroeger hielden de mensen hier nooit rekening mee, namen geen foliumzuur, geen extra vitaminen en aten gewoon zoals ze anders aten... dus voor 1x kan het geen kwaad.
Het is dus andersom...jou lichaam kan de bacterie van rauw vlees wel aan maar een vruchtje kan er goed beroert van zijn tot miskraam aan toe! Over de eerste 6 weken geen bloed contact geloof ik in principe wel maar je heb ook allemaal vloeistiffen in je lijf die ookbacterien vervoeren en zo kan alcohol ook erg schadelijk zijn (de vloeistoffen nemen ook alcohol op) dus mijn remedie is voorkomen is beter dan genezen en gewoon niet doen...als je er bekend mee was teminste
Vroeger waren er ook meer miskramen en kinderen met afwijkingen alleen werd daar niet over gepraat...er werd niet over zwangerschap gepraat zelfs! De ooievaaar kwam langs! Mijn ma heeft geen enkele foto van haar 3 zwangerschappen...daar maaktje je geen foto van...was not done. Kind verloren, jammer leven gaat door. Nu mag een mama rouwen, en terecht!
volgens mij begrijp je me verkeerd. ik zeg helemaal niet dat je alles mag eten zonder aan je kindje te denken. ik eet ook geen prepare meer sinds ik zwanger ben. maar het is geen ramp als je 1x iets verkeerd eet. mijn moeder heeft 4 kinderen gebaard. allen zonder complicaties ed. nooit op haar eten gelet, dat was in die tijd niet belangrijk. ze is 3x op heel haar zwangerschap naar de gyn geweest... heel haar zwangerschappen prepare en bief gegeten... en niets fout gegaan... (natuurlijk hebben sommige mensen de pech dat het wel misgaat als je constant rauw vlees eet) maar bij de meeste is het helemaal niet erg als je een x wat prepare op een toastje eet ofzo. ikzelf doe het ook niet, ik ga de gevaren niet opzoeken. maar 1x kan heus geen kwaad hoor.
Ik denk dat ik je heel goed begrijp...wil alleen er aan toevoegen dat er vroeger nog minder over gesproken werd dan tegenwoordig dus men wist vaak niet eens van elkaar hoe het nou zat...me oma heeft 12 kinderen op de wereld gezet...en heeft er 2 verloren waarvan 1 doordat jee een veel te zwaare harley heeft aangeduwd ....toen wist men dat niet eens! Het kwam waarschijnlijk vaker voor maar men sprak er niet over...
Uitspugen! Nee... de kans dat het kwaad kan is heel erg klein, dus je moet je vooral niet drukmaken. Sowieso geldt de waarschuwing voor tartaar alleen als het rauw is (tartaar kan namelijk ook gewoon doorbakken zijn en dan kan je het prima eten, net als doorbakken biefstuk) en de kans dat jij en daardoor je baby iets oploopt is heel erg klein. Gewoon niet meer eten (als het rauwe tartaar was) en verder geen zorgen maken. Zeker niet als je er zelf verder niet ziek van geworden bent.
de zaterdag voor dat ik erachter kwam dat ik zwanger was heb ik zowat alles gegeten wat "verboden": smiddags een broodje tataar biefstuk tijdens het avondeten plakjes leverworst en osseworst toastjes filet american en een fles baileys bijna in mijn eendje ik wist het dan wel niet maar schrok die maandag ook wel hoor toen we erachter kwamen dat we zwanger waren... ach joh ik kan het niet meer terugdraaien en tot nu toe is alles goed met ukkie Liefs Shir
:-D Ik had aan het begin van mijn zwangerschap (toen ik het nog niet wist) een zware nierbekkenontsteking. Flinke medicijnkast naar binnen gewerkt (allemaal troep die je niet 'mag' tijdens je zwangerschap), maar met het kindje is alles gewoon harstikke goed! Zaten er toen nog grapjes over te maken: 'stel dat het nu net gelukt zou zijn, dan krijgen we een kindje met armpjes op z'n hoofd ofzo door al die rotzooi'. Niet iets om grapjes over te maken natuurlijk, maar we hadden het totaal niet verwacht. Er wordt tegenwoordig voor veel gewaarschuwd en dat is goed vind ik, maar in de praktijk is het zo dat de risico's heel erg klein zijn. Het is natuurlijk altiijd het beste om zoveel mogelijk gevaar te vermijden, maar je mag ook best wel relativeren vind ik.