Ik ben wat meer aan het varieren met mijn lunch, maar realiseerde me dat ik eigenlijk niet zo goed weet wat allemaal lekker combineert in een peulvruchtensalade, nog nooit gemaakt namelijk, weleens zo’n kant en klare, maar dan zit er eigenlijk altijd teveel in van wat ik niet zo lekker vind, dus maak het liever zelf. Dus, wat zijn jullie favoriete combinaties? Gebruiken jullie peulvruchten uit pot/blik of gedroogde trouwens, wat is het verschil qua smaak? Ik las dat gedroogde eigenlijk vaak lekkerder zijn, is dat zo?
Mijn favoriete salade is groene linzen met van alles er doorheen. Ui, tomaat, komkommer, wortel, peterselie, lente-ui..wat ik maar in huis heb. Flink veel citroensap (vers) of granaatappelsap (flesje) eroverheen en klaar. Ik gebruik hiervoor gedroogde linzen.
Altijd gedroogd, maar volgens mij maakt het niet ontzettend veel verschil qua smaak. Hier gewoon wat ik op dat moment heb vaak. Komen juist de meest geslaagde combinaties uit... En dan aangevuld met smaakmakers die ik wel standaard in huis heb. Witte en zwarte bonen zijn mijn favoriet maar vind eigenlijk alles wel lekker.
Oh ja, met witte bonen is ook heerlijk. Turkse vriendin van mij maakt dat met tomaat, ui, ei en peterselie. De dressing is gemaakt van tahin. Zoooo lekker. Hier alles gedroogd omdat wij zo min mogelijk uit pakjes en blik eten.
Mijn favoriete maaltje als ik alleen eet (al eet man altijd mee als hij het ziet, maakt niet uit wat hij al op heeft) Stevige linzen (beluga/puy of bruine of groene) zelf gekookt Edamame (vriezer) gekookt Mais (blikje) Rode paprika Avocado Komkommer Lente uitje En dan met mosterdvinaigrette