Wij kopen bijna elk jaar een nieuwe bbq omdat we niet zo zuinig zijn om er altijd netjes een hoes erover heen te doen en hem in de winter netjes in de schuur op te bergen. Dan word een Weber of Boretti een dure hobby elk jaar. Vorig jaar hebben we een mooie grote bbq bij de praxis gekocht, op kolen (man wil de kolen smaak dus wil absoluut niet elektrisch of op gas). Een rechthoekige met deksel met thermometer erin. Met 2 grilplaten, de ene smal en iets hoger dan de ander, en heel handig een draaisysteem waarmee de plaat waar de kolen op liggen in hoogte te verstellen is tov de grill. En een lade die je eruit kunt schuiven om de kolen te verwisselen. We waren zo tevreden dat deze de winter wel de schuur in is gegaan en deze zomer wel nog een ronde mee kan ondanks dat hij van mei tm oktober zonder hoes in de tuin heeft gestaan. En op wieltjes zodat hij makkelijk te verplaatsen is als de windrichting draait om niet in de rook te zitten. Deze is het. View attachment 652570
Mijn man was ook heel tevreden. Die kiest de bbq elk jaar uit op formaat zodat we ook met grotere groep lekker kunnen eten en niet iedereen omstebeurt op een stukje vlees moet wachten en daar voldeed deze prima aan. En dit was een van de meest robuuste die er te kiezen was in dit formaat en prijsklasse. Je hebt ze namelijk nog groter maar dan staan ze vaak op die gammele pootjes en dat vinden we eng met spelende kinderen in de tuin.
Wij hebben jaren lang zo een simpele van barbecook gehad. 1 keer de rooster vervangen en dat was het.
Wij hebben een grote bbq (buitenkeuken). Heel leuk als er veel mensen komen. Maar wat een rotwerk om schoon te maken... Daarom hebben we voor gebruik met alleen het gezin een simpele tafelbbq. Die gebruik je veel vaker en zoveel praktischer. Kinderen eten immers geen grote lappen vlees (xijn nog wel een keer klaar).
Wij hebben een Jamestown smoker barbecue. Prachtig mooie barbecue. Lekker wat hickory hout in de smokebox en smullen maar. Smaakt een stuk lekkerder dan een gewone barbecue.
Ik heb mijn ouders vorig jaar een tafel bbq kado gedaan en die zijn er een partij blij mee. Schijnt heel weinig kooltjes te verbruiken en omdat hij op tafel staat zitten ze gezellig samen aan tafel te eten zonder dat mijn vader steeds van tafel moet om vlees voor ze te bakken. Is eigenlijk een soort gourmet idee met kooltjes. Hoe groot is jouw gezin en wat voor 1 heb jij? Die ik hun kado heb gedaan is echt voor 2 max 3 personen en dan licht de gril wel vol zeg maar.
Geen idee welk merk het is. Ooit een keer gekocht bij het tuincentrum. Maar inderdaad ideaal. Iedereen zit gezellig aan tafel en het hoeft echt niet groot te zijn (tenzij je met het gezin veel of grote stukken vlees eet). Mijn ervaring is dat kinderen vaak al best vol zitten van het stokbrood en rauwkost op tafel. Wij hebben een ronde bbq van ongeveer 50 a 60 cm doorsnede. Daar kan ik zelfs met 6 a 7 personen (ook andere volwassen erbij) nog prima van eten. Bij bbq hoeft het immers ook niet heel snel te gaan (en kinderen zijn toch eerder klaar). Ik gebruik deze vaker dan de grote buitenkeuken. En was maar een fractie van de prijs... Onderdelen kunnen deels in de vaatwasser.
Dan heb jij wel een slag groter. Ik wist niet dat die bestonden, ga ik toch zelf ook eens naar kijken want als we met het gezin alleen bbq'en lijkt me dat toch wel fijn. Ik heb deze toen voor mijn ouders gekocht. View attachment 652590
Dit idd. Bak je er alleen een speklap of spiesje op dan is een eenvoudige kogel bbq voldoende. Wil je ook vaak grote stukken vlees klaar maken dat echt uren op de bbq moet dan zou ik naar black bastard en soortgelijke bbq's kijken.
We hebben een green egg en een boretti. De boretti gaat aan voor een snelle bbq, de green egg voor groter uitgebreid werk
Hier ook een weber! Green egg is niet aan ons besteed al. Als je veel met koken ect bezig bent is het zeker een goeie investering, goeie vrienden van ons hebben er 1 en doen er veel verschillende dingen mee.
We hebben beide.. 1 op gas en 1 op kolen. Stiekem vind ik die op kolen te lang duren soms. Maar de smaak vind ik wel beter.
Wij hebben nu een weber bbq. Doet het al 7 jaar top! Man wilt nog graag zo'n kamado/bastard bbq hebben.
Wij hebben deze ook gehad en wel buiten laten staan, onding, roesten als de pest, klep bleef maar openvallen. Zo blij met de weber nu. Kan bijna net zoveel op, maar is veel kleiner en handzamer. Dus nu toch maar in de winter opbergen of een hoes erover.
Hier al jaren een barbecook loewy 55 sst, top ding op houtskool. Gaat makkelijk aan, bakt top en poetst makkelijk. Rooster kan je makkelijk bijkopen/vervangen indien nodig. Is hier ondertussen zeker 5 jaar oud en ziet er eigenlijk nog steeds goed uit, in de winter gaat hij in de garage, maar zomer blijft hij gewoon buiten staan.
Wij hebben ook een Weber, de grotere variant van 57 cm. Mijn man vindt hem te groot, maar er past wel voldoende op! ☺️
Ja hier al ruim 5 jaar een groen ei, echt fantastich! Inmiddels hebben we nu ook een cobb en die gaat overmee naartoe, op een boot of gewoon op het gras!