Snap je ergens wel. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk te kopen. Nu is shrt als starter nog lastiger geworden.
Ik woon ook in een koopwoning, ons tweede koopwoning. We hebben nooit gehuurd. Toen we wilde gaan samenwonen stonden we blijkbaar nog te kort ingeschreven (3 jaar) dus dat ging m gewoon niet worden. De prijzen in de vrije sector vonden we echt belachelijk hoog. Dus toen voor koop gekozen. Je bouwt zo wel vermogen op voor later. Ik vraag me ook af waarom mensen er bewust voor kiezen om te huren als je wel zou kunnen kopen. Huren was voor ons sowieso altijd een tijdelijk optie geweest, we hadden anders altijd wel willen kopen als het samenwonen goed ging.
Hier een koopwoning. Mijn man heeft deze woning ooit gekocht met zijn ex-vrouw. Na de scheiding was het beter om de woning te houden dus zijn ex-vrouw heeft toen hoofdelijk ontslag van de hypotheek genomen en wij hebben toen een nieuwe modernere hypotheek afgesloten. We hebben het 1 en ander verbouwd aan de woning en nu zijn we met een nieuw verbouwproject bezig.
Sociale huurwoning via woningstichting. Had best willen kopen maar dat is Als alleenstaande zonder financiële hulp van familie niet te betalen.
Soc huurwoning. Wij zijn scheefwoners. Maar kopen is niet mogelijk en toen we hier kwamen hadden we veel minder inkomen. Blij met de buurt, de buren en sociale contacten dus geen nood te verhuizen.
Het kan wel hoor, ik heb er genoeg in mijn omgeving. Maar het is afhankelijk van waar je woont, en wat je eisenpakket is. En natuurlijk, wat je salaris is. Voor mijzelf, ik ben blijven wonen in onze eengezinswoning na de scheiding. Dit was inderdaad niet mogelijk zonder wat hulp van mijn ouders.
Ik wilde op mezelf wonen. Kopen was niet mogelijk. Toen is vriend er bij ingetrokken. Hadden financieel niet de mogelijkheid om te kopen. Toen verhuisd naar een andere huurwoning. Dit was niet de plek waar we wilde blijven. Toen weer verhuisd naar een huurwoning waar we nu nog wonen. Helaas is kopen nog steeds niet mogelijk, het is nog lastiger. Ik zou heel graag willen verhuizen.
Ja hier helaas niet. Omgeving Utrecht. Wil in deze plaats blijven wonen en prijzen beginnen hier gemiddeld bij 180.000 euro. Ik werk in de thuiszorg en met mijn loon zou ik net 128.000 euro kunnen lenen. Geen ouders die kunnen helpen. Dan zou ik een flink bedrag zelf in moeten brengen. Wat ik niet heb. En dan nog, ik wil wel wat achter de hand houden voor studie voor de kinderen. En ik zou in m'n eentje kopen wel eng vinden. Ik heb er 0,0 verstand van en ken ook niemand die er verstand van heeft. En daarnaast de angst dat ik m'n baan kwijt zou raken. Of grote reparaties aan het huis zou krijgen...
Wij huren een rijtjeshuis wat mijn schoonouders gekocht hebben. Het is officieel niet ons huis dus maar we doen wel veel zelf in het huis. Als er kosten zijn die met het onderhoud te maken hebben betalen mijn schoonouders die. Het is niet ideaal (sommige dingen 'moeten' gedaan worden maar heeft schoonvader geen zin in bv) maar voor ons toch een hele fijne oplossing. Het geeft ons veel vrijheid maar we hoeven ook niet echt te sparen voor onderhoud.
Ja klopt. Wij hadden destijds geluk dat we tegen een goede prijs konden kopen. Nu is dat inderdaad veel lastiger en dan zit er niks anders op dan huren.
Hadden je schoonouders niet de constructie willen doen dat jullie het kopen en bij hun de hypotheek afsluiten/ betalen? Dat hoor ik regelmatig om mij heen, op die manier bouwen jullie zelf ook iets op en dit kan fiscaal voordelen hebben.
Sociale huurwoning. Ja ik kan kopen gezien mijn vaste salaris, maar dan wordt het hier in de randstad een super klein flatje/appartement met maar 1 slaapkamer. Met twee kinderen is dat toch echt geen optie. Dus sociale huurwoning/flat met drie slaapkamers is voor mij de enige optie.
Je bedoelt een familiehypotheek? Dat kan zeker een voordeel voor beide partijen zijn. Enige nadeel is dat je niet weet hoe de hypotheekrente zich de komende jaren (20 jaar) ontwikkeld. Dus hier zit wel wat risico in. Maar wel voor beide partijen een goede mogelijkheid om beiden financieel te groeien.
Met huurwoning vrije sector bedoel je een particuliere huurwoning? Die kunnen ook in de sociale sector vallen, dat is afhankelijk van de huurprijs. En de woningbouw kan ook in de vrije sector verhuren.