Zeker! Geen eigen recept, maar het was heerlijk! https://www.leukerecepten.nl/recepten/lasagne-met-witte-asperges/
Zoon mag vandaag eindelijk na lang wachten door de maatregelen, afzwemmen en hij wil graag kiezen wat we gaan eten. Anders had hij een eetgelegenheid mogen kiezen maar nu iets voor thuis.. Ben benieuwd wat het gaat worden
Dit is een recept voor een hele gebraden kip. Het is zo'n beetje het bekendste kipgerecht in Marokko. Wordt ook vaak geserveerd aan gasten en dan worden er meerdere kippen op 1 groot bord gedaan. Maar voor 1 gezin is 1 kip voldoende. 1 schoongemaakt kip, 2 uien, paar takjes koriander, paar takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, zout, peper, gemberpoeder, kurkumapoeder, snufje kaneel. Olie en water. De uien, peterselie, koriander en knoflook heel fijn snijden of hakken in een keukenmachine. De specerijen erbij doen. Dan de kip goed inwrijven met het mengseltje. Van binnen en van buiten. Dit even laten intrekken. Voor het lekkerste resultaat wordt dit wel een dag eerder gedaan. Maar dat hoeft niet. Dan de pootjes van de kip samenbindend met een touwtje, dit houdt de kip tijdens het koken netjes. De kip in de pan doen, met een beetje olie en op zacht vuur een beetje laten aanvallen aan alle kanten. Vel moet wel heel blijven. Dan tot de helft van de kip heet water er bij en aan de kook brengen. Af en toe keren (ik doe het met een pollepel en soms een vork erbij). Na ongeveer een half uur even in de kip prikken, als er nog vocht uit komt, is het nog niet gaar. Zodra er geen vocht uit komt, is de kip gaar. De kip er uit halen. Met een pollepel in het gat van de kip, gaat heel gemakkelijk. Dan in een voorverwarmde oven bruin laten kleuren. Beetje insmeren met boter en af en toe keren. Het sausje laat je inkoken. Met groene olijven, als je daar van houdt. Als het sausje een wat dikker wordt, is het klaar. Dit wordt in de Marokkaanse keuken geserveerd met verse frieten en halve gekookte eieren. Superlekker.
Man werkt deze week echt extreem hard. Dus we gaan hem verwennen. En samen met de kinderen het volgende gekozen. Coquilles met avocado/dopertwenpuree Asperges met ham, zalm, ei, aspergesaus Vanille ijs met warme kersen Niet echt een perfect gebalanceerd menu maar wel van alles wat man echt lekker vindt
Ik doe altijd het heetst. Dus 250 graden. En ongeveer een halfuur denk ik. Wel tussendoor keren, zodat het aan alle kanten een bruin krokant korstje krijgt.
Vanavond eten we lekker kroketten uit de airfryer met sla, doperwtjes en een pistoletje. ♡ Morgen ga ik een heerlijke tagliatelle maken met kastanjechampignons, courgette, rode ui en een saus van ricotta. Tenslotte stukjes mozzarella laten mee warmen.. ♡
Ik zie dat ik de hoeveelheden van de specerijen niet heb genoteerd. Van de peper gewoon naar smaak, niet al te veel. En van de kurkuma en gember 2 theelepels. Je eet het trouwens met marokkaans brood of stokbrood. En meestal een salade erbij.
Wij halen vanavond af, bij de Griek Ik neem een souvlaki (met kipfilet, ossenhaas en varkenshaas) Man neemt de mixed grill. En de kinderen pita met gyros. Lekker makkelijk