Wat eten we vandaag? Deel 15!

Discussie in 'De lounge' gestart door Adje, 4 apr 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    We houden het makkelijk vandaag: pizza’s voor man en kinderen en maaltijdsalade voor mij
     
  2. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.867
    5.105
    113
    Heb je een recept van de lasagne? :)
     
    Rosa Canina vindt dit leuk.
  3. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Madeliefje06 vindt dit leuk.
  4. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    7.495
    8.417
    113
    Hier wordt het nasi, dat gaat er altijd wel in!
     
  5. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    4.143
    1.682
    113
    Courgettesoep met focaccia van de bakker
     
  6. Madeliefste

    Madeliefste Actief lid

    20 feb 2020
    178
    188
    43
    Aardappeltoefjes, spinazie, eitje en visstick.
     
  7. sprits

    sprits Fanatiek lid

    21 feb 2011
    3.917
    376
    83
    Zoon mag vandaag eindelijk na lang wachten door de maatregelen, afzwemmen en hij wil graag kiezen wat we gaan eten. Anders had hij een eetgelegenheid mogen kiezen maar nu iets voor thuis..
    Ben benieuwd wat het gaat worden:p
     
  8. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    Dit is een recept voor een hele gebraden kip. Het is zo'n beetje het bekendste kipgerecht in Marokko. Wordt ook vaak geserveerd aan gasten en dan worden er meerdere kippen op 1 groot bord gedaan.
    Maar voor 1 gezin is 1 kip voldoende.

    1 schoongemaakt kip, 2 uien, paar takjes koriander, paar takjes peterselie, 2 teentjes knoflook, zout, peper, gemberpoeder, kurkumapoeder, snufje kaneel. Olie en water.

    De uien, peterselie, koriander en knoflook heel fijn snijden of hakken in een keukenmachine.
    De specerijen erbij doen. Dan de kip goed inwrijven met het mengseltje. Van binnen en van buiten.
    Dit even laten intrekken. Voor het lekkerste resultaat wordt dit wel een dag eerder gedaan. Maar dat hoeft niet.

    Dan de pootjes van de kip samenbindend met een touwtje, dit houdt de kip tijdens het koken netjes. De kip in de pan doen, met een beetje olie en op zacht vuur een beetje laten aanvallen aan alle kanten. Vel moet wel heel blijven.
    Dan tot de helft van de kip heet water er bij en aan de kook brengen. Af en toe keren (ik doe het met een pollepel en soms een vork erbij). Na ongeveer een half uur even in de kip prikken, als er nog vocht uit komt, is het nog niet gaar. Zodra er geen vocht uit komt, is de kip gaar.

    De kip er uit halen. Met een pollepel in het gat van de kip, gaat heel gemakkelijk. Dan in een voorverwarmde oven bruin laten kleuren. Beetje insmeren met boter en af en toe keren.

    Het sausje laat je inkoken. Met groene olijven, als je daar van houdt. Als het sausje een wat dikker wordt, is het klaar. Dit wordt in de Marokkaanse keuken geserveerd met verse frieten en halve gekookte eieren. Superlekker.
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Vaasje vindt dit leuk.
  9. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    #1309 PenF, 6 jun 2020
    Laatst bewerkt: 6 jun 2020
    Man werkt deze week echt extreem hard. Dus we gaan hem verwennen. En samen met de kinderen het volgende gekozen.

    Coquilles met avocado/dopertwenpuree
    Asperges met ham, zalm, ei, aspergesaus
    Vanille ijs met warme kersen

    Niet echt een perfect gebalanceerd menu maar wel van alles wat man echt lekker vindt ;)
     
    Leolove, JosjeM, Adje en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  10. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Ik zal vanavond eens voor je kijken
     
    Vaasje vindt dit leuk.
  11. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Op welke temperatuur moet hij in de oven? En hoe lang ongv?
     
  12. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    Ik doe altijd het heetst. Dus 250 graden. En ongeveer een halfuur denk ik. Wel tussendoor keren, zodat het aan alle kanten een bruin krokant korstje krijgt.
     
  13. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief


    Thanks!

    Volgende week ga ik hem maken klinkt echt heerlijk!
     
    marais vindt dit leuk.
  14. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Vanavond eten we lekker kroketten uit de airfryer met sla, doperwtjes en een pistoletje.

    ♡ Morgen ga ik een heerlijke tagliatelle maken met kastanjechampignons, courgette, rode ui en een saus van ricotta. Tenslotte stukjes mozzarella laten mee warmen.. ♡
     
    SJD1988 en citroenrasp vinden dit leuk.
  15. Tijgertje88

    Tijgertje88 Fanatiek lid

    6 mrt 2010
    2.765
    350
    83
    Vrouw
    Noord Brabant
    Wij bami met sate
     
  16. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    Laat me weten hoe het is geworden!
     
  17. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.747
    113
    Man en kinderen lasagne van eergisteren.
    Ik eet rijst met kikkererwten en ui-tomatensaus.
     
    marais vindt dit leuk.
  18. marais

    marais Fanatiek lid

    1 jul 2013
    1.482
    1.816
    113
    Vrouw
    Ik zie dat ik de hoeveelheden van de specerijen niet heb genoteerd. Van de peper gewoon naar smaak, niet al te veel. En van de kurkuma en gember 2 theelepels.

    Je eet het trouwens met marokkaans brood of stokbrood. En meestal een salade erbij.
     
    Vaasje vindt dit leuk.
  19. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    Gaan weer wat bestellen.
    Denk pizza of turkse pizza
     
  20. LoveXx

    LoveXx Fanatiek lid

    15 feb 2012
    1.754
    116
    63
    Wij halen vanavond af, bij de Griek :thumup:

    Ik neem een souvlaki (met kipfilet, ossenhaas en varkenshaas)
    Man neemt de mixed grill.
    En de kinderen pita met gyros.

    Lekker makkelijk:D
     

Deel Deze Pagina