Ik heb een huis op het oog. En nu heb ik er al 3 x naast gezeten en dat wil ik nu niet. Ik weet dat het enorm gewild is, dus dat is al minder. Ik heb wel een maximum budget en dat is 10.000 boven de vraagprijs. Echter denk ik dat de vraagprijs wel een lokkertje is. Maar om meer kans te maken overweeg ik zonder voorbehoud van financiering. Alleen al het geld wat ik heb zit in m'n huidige huis en moet nog verkocht worden. Is het dan wel verstandig? Zonder de overwaarde kan ik het huis wat ik op het oog heb niet kopen. Maar met de overwaarde gemakkelijk.
Ben je al wel bij een hypotheekadviseur geweest? Meestal nemen banken best wel een redelijke marge onder de overwaarde voor de overbrugging, dus als je dat al is voorgerekend en je je dus niet rijker rekent dan je bent (dus ook de k.k. meegenomen in de berekening enzo), dan zou je het voorbehoud weg kunnen laten als je heel zeker bent dat er niets verandert op korte termijn (qua salaris enzo).
Ja die gaan wel redelijk snel. Tis een populaire buurt. Soms staat er wel ineens zo'n zelfde huis langer te koop en ik weet dan niet waarom.
Is het in de randstad? Weet je zeker hoeveel overwaarde jullie huis heeft of is dat een inschatting? Voor welke prijs zijn vergelijkbare huizen verkocht? Dit kan je bij het kadaster opvragen. Wat is de WOZ-waarde/taxatiewaarde ivm maximale hypotheekbedrag. Veel vragen die van invloed zijn op de vraag of je zonder behoud wilt bieden! Succes!
Ja aanvankelijk wilde ik eerst samen met man een ander huis kopen. Toen naar de adviseur geweest en konden toen 90.000 meer lenen dan wat ik nu wil. Nu gaan we scheiden. Maar ik ga het nog wel samen kopen en hoop dan over een jaar het op mijn naam te kunnen zetten. Maar het is al wel een jaar geleden dat ik daar was en de overwaarde op onshuis is een gok. Maar er zit sowieso een ruime overwaarde op. Toen ik bij de hypotheekadviseur was vertelden ze wel dat ze alleen een hypotheek verstrekken (en je ook nog een ander op je naam hebt staan) als je een soort van buffer hebt . Zodat je ongeveer zo lang een dubbele hypotheek kunt betalen. Nu weer ik alleen niet zo goed meer hoeveel je dan achter de hand moet hebben. Soort van overbruggingshyptotheek geloof ik.
Ja tis wel een inschatting. Maar al verkopen we het voor 30.000 minder kunnen we de hypotheek nog wel krijgen.
Bij de hypotheek aanvraag gaan ze uit van 90% van je WOZ waarde dus reken je niet rijk. Bij ons lag de verkoopwaarde ook 80.000 hoger maar dat werd niet meegerekend
Als ik het zo lees, zou ik of eerst weer met een adviseur gaan praten of toch onder voorbehoud van financiering een bod doen. Je hebt namelijk helemaal geen recente berekening en dat klinkt niet verstandig.
Ah dat is goed dat je het zegt. Dus als je huis een woz waarde van 250.000 heeft. Dan rekenen ze 225000 en als er dan een hypotheek van 150.000 euro op zit dan heb je 75000 overwaarde. Begrijp ik dat zo goed?.
Nee klopt inderdaad. Maar het salaris is alleen maar gestegen, de rente gedaald en het huis wat we willen is een ton minder. Dus leek me overbodig. Maar je hebt wel een punt idd. Alleen moet ik voor morgen 12 uur het bod hebben gedaan. Dus kan helaas geen afspraak meer inplannen voor die tijd.
Wij zijn nu bezig met de hypotheek, terwijl ons eigen huis nog niet verkocht is, maar onze hypotheekadviseur heeft gerekend met de verwachte verkoopwaarde wat de makelaar aan heeft gegeven. Die had een verwachte opbrengst van 175k opgegeven en daarvan mocht de makelaar met 96% rekenen voor de aanvraag van onze nieuwe hypotheek, dus 161k. Hier hebben ze niets met de WOZ waarde gedaan voor zover ik weet.
Het klinkt als een onverstandig plan. Hoe ga jij over een jaar je ex uitkopen? Ga je zulke grote stappen in salaris maken, dat dit kan? En wat als je ex eerder besluit om van het huis af te willen? Allemaal zaken waar je heeel goed over na moet denken.
Dan zou ik, hoe vervelend ook geen bod doen. En eerst duidelijkheid krijgen mbt een nieuwe hypotheek voordat je gaat bieden en ergens aan vast zit en het straks niet rond krijgt.
Je geeft aan al 3x misgegrepen te hebben, maar komt dat echt door de voorwaarden of door een te laag bod? Als de biedingen min of meer gelijk zijn dan kan de zonder voorbehoud van financiering idd meetellen, maar als de biedingen veel hoger zijn zal dat niet veel uitmaken en gaan verkopers denk toch voor het hogere bod. Zelf vind ik 10k boven de vraagprijs niet veel klinken, maar dat komt ook omdat alle huizen die wij bezichtigd hebben allemaal met 20k boven de vraagprijs weg zijn gegaan (klasse 300 tot 350k in de randstad). Ons huis hebben we uiteindelijk voor 26.5 k boven de vraagprijs gekocht en wel onder voorbehoud van financiering. Maar ik weet natuurlijk niet wat de huizen doen in de prijsklasse en regio waar jij zoekt. Mocht je zonder voorbehoud gaan bieden, het huis krijgen, maar de financiering niet rond krijgen dan ben je 10% van de aankoopprijs kwijt in het ongunstige geval. Als je dat voor ogen houdt en het risico durft te nemen dan zou ik het gewoon doen.
Ja m'n ex en ik zijn geen vijanden. We willen gewoon allebei op ( financieel gebied dan ) het beste voor elkaar. En ik ben wel van plan om het dubbele aantal uur te gaan werken ja tegen die tijd.
Ik zou dan tegen die tijd pas een huis kopen. Wetende dat je gaat scheiden lijkt me nou niet een goede basis voor samen een huis kopen en al helemaal niet zonder voorbehoud van financiering. Stel je verkoopt jouw huidige woning niet snel genoeg, heb je dan voldoende financiële middelen om het nieuwe huis te betalen zonder hypotheek?