Als je een huis wil kopen.. waar let je op?

Discussie in 'De lounge' gestart door Bubblez, 28 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik heb echt geen tijd om nog ff een workshop te volgen, iets met druk druk druk. Eigenlijk krijg ik al mega koppijn van het idee dat ik straks uren moet schoonmaken en opruimen en spul mee moet nemen en uren mn huis uit moet terwijl het werk mij al boven de pet groeit :p

    Fris en licht en verzorgd moet mij lukken :p
     
    Jo79 vindt dit leuk.
  2. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik vind een rouwkaart en met een altaar ook wel een beeeeetje anders dan überhaupt zien dat er gewoon mensen wonen. Want hoe je het ook went of keert, er wonen wel mensen.. :p

    Prettige geur wou ik fiksen met een cake, en die zet ik dan op tafel. Voor het snoepen ;)
     
  3. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Zo deden we dat de vorige keer ook. Maar nu wil ik eerst zien of we dat volgende huis kunnen kopen. Maar nu zou dat minder handig zijn, om het eerst te verslepen naar mn schoonouders gezien het huis wat we willen kopen 2 km verderop staat en mn schoonouders 20 km. Denk dat ik alles dan ook liever hier hou. Alleen de rommeltjes wat in dozen kan wel in de schuur bijv.

    Dingen weggooien is allemaal toen al gebeurd, zal niet veel weg te gooien zijn ben ik bang. Met 2 kinderen heb je gewoon een grotere bende is mijn onbescheiden mening :p
     
  4. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Hele goede tips dank!

    Onze tuin is Ehm, vrij ruim.. 950 m3. Dus rondom. We waren en zijn bezig met opknappen en zullen de komende weken dingen versneld oppakken en netjes maken. Maar er staat wel een groot speelhuis en een schommel. Daar kan ik gewoon niks aan veranderen..
    Ze kunnen daar parkeren, ook wel 10 auto's, dus die zal leeg zijn.

    Ik wou een cake bakken voor de geur en die serveren.. Dacht ik zo maar. Sappie dr bij en klaar.

    Licht is er standaard voldoende, alle kanten zit in de ramen, en een grote pui. Dus dat moet lukken. Schemerlampen hebben wij niet, dus dat wordt lastig evt.

    Mag het heel warm zijn, nu met de zomer, dan zet de makelaar alles maar open. Op alle deuren zit een klik (zo'n haak) en de pui kan open. Dan waait het heerlijk door. Boven is airco, die kan kort te voren even aan.

    Ramen lappen! Ja ga ik doen :p Al die kinderhandjes weer poetsen haha

    Dank! Goede tips!
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  5. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ja dat is zo, slim van je!

    Onze buren hebben de boel gelukkig goed voor elkaar. We wonen in een behoorlijk nette wijk en ook wel duurdere woningen. Hier vind je geen kratjes bier enzo in de voortuin ook.

    Starters zie je hier ook zelden, omdat de vraagprijzen nogal hoger liggen..
     
  6. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Zo hebben wij het ook gedaan. Dit huis moest toen wij hem kochten gigantisch verbouwd worden. We hebben er 3 maand 7 dagen in de week aan geklust en gaan nu al 3 lang lang alles stap voor stap verder aanpassen. Het hele huis en de tuin is onherkenbaar vergeleken toen. Momenteel doen we nog steeds veel, omdat verhuizen eigenlijk helemaal niet op onze to do list stond. Daar gaan we ook gewoon mee door want het vergroot ook ons woongenot.

    Goed te lezen, dank!
     
    Luna86 vindt dit leuk.
  7. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Daar dacht ik ook aan, maar ik heb daar wel wat moeite mee. Onze kinderen gaan namelijk nooit uit logeren eigenlijk. Paar keer bij mn man zn ouders, maar zijn moeder is net geopereerd dus dat kan niet. Bij mijn vader en zn vrouw komen ze nooit logeren en om dan ineens een heel weekend te doen.. Lastig.

    Maar ik ga het er toch eens over hebben, allicht is het maar 1 dag van zondag op maandag en kunnen wij die zondag de hele keet verbouwen. Honden dan naar de opvang. En alles oppoetsen en opruimen..
     
  8. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.641
    10.539
    113
    wij hadden het geluk van 1 open huis met 16 of 17 kijkers en daarna direct verkocht. Dus daarom heb ik het toen nogmaals even heel strak gemaakt. Als we bezichtigingen per kijker hadden gehad, dan hadden we het minder rigoureus opgeruimd.
    Ledikant etc is geen probleem, maar zorg voor overzichtelijke kamertjes. Hier stonden bijvoorbeeld een paar mooie Lego bouwwerken uitgestald, maar niet alles, anders werd het te rommelig.

    Ik begrijp dat jullie al een huis op het oog hebben?
     
  9. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    #29 Ysabella, 28 jun 2020
    Laatst bewerkt: 28 jun 2020
    Wij hadden destijds van ons thuis een huis gemaakt en ontzettend goed schoongemaakt. Iedereen die kwam bezichtigen gaf de makelaar een compliment en of dat even doorgegeven kon worden. Zelfs de makelaar heeft tegen ons gezegd dat dit ontzettend fijn werkte en het huis zichzelf had verkocht en dat hij het nog nooit zo netjes met een verkoop had gezien.

    -Wij hebben ons kleed weggehaald ( word het ruimtelijker van)
    -Alle prullaria
    -Je zag niet dat wij een kind hadden behalve de kinderkamer natuurlijk.
    -De ramen waren gelapt
    -Je kon van de vloer eten
    -Alle katten spullen plus katten waren het huis uit
    -Ik had er expres voor gezorgd dat het huis niet naar schoonmaak middel rook, maar neutraal
    -We hadden de buitenboel helemaal aan kant, dus als ze aan kwamen lopen zagen ze geen spinnen webben of whatsoever.
    - Er was geen stofje of vlekje te bekennen.
    - zorg dat je keukenkastjes en vaste kasten die in het huis blijven netjes zijn. Ze mogen daar namelijk inkijken.

    Uiteindelijk hebben wij ons appartement voor 30.000 euro boven de vraagprijs verkocht. De truc is dat je je huis ruimtelijk moet laten lijken. Dus haal spullen weg zodat het vloeroppervlak groter oogt.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  10. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.830
    14.158
    113
    @Bubblez
    Je ruimt voornamelijk op om het huis "open" te maken. Iemand anders zich daar in kan zien wonen. Een "blank canvas" als t ware.

    Vandaar dat je persoonlijke dingen (foto's enzo) weghaalt of de afbeeldingen vervangt door iets algemeens (bos foto's bijv).

    Ik let met name op t onderhoud en de kleine klere dingen. Bij een keukenblok netjes afgehangen deuren (tis t werk niet maar t oogt onverzorgd en op een foto zie je t heel erg als een deurtje afhangt ten opzichte van de rest). Mechanische ventilatie hoe schoon of goor is die? (die ronde doppen op verschillende plekken, ff doekje erdoor of onder de kraan en t oogt heel anders).

    Maar ik kijk bijv. ook of ik vochtplekken zie in t plafond. Of rond kozijnen. Is er recentelijk een kozijn spontaan geverfd dan let ik dubbel op, of ik evt houtrot signalen zie.

    Tegelwerk, zit alles vast? Wat is de staat van t voegwerk, hoe zijn de kitranden. (evt badkamer wil nog wel eens bruinig uitslaan van kalk en zeepresten). Kranen, welk merk en wat is de staat ervan? (soms ff oppoetsen met wat standaard tandpasta doet wonderen voor kalksporen).

    Wat is de staat van t laminaat, zijn er krassen, staat t bol, hoe zijn de naden, hoe is de afwerking liggen alle plinten (nog).

    Voor de foto's deden wij bij de flat van mn man verder beetje de standaard, bosje bloemen op de tafel, stoelen bij de eettafel netjes zetten, geen random setje flessen shampoo door de badkamer (overgieten naar pompflesjes of weghalen) of tig kleuren handdoeken gedrapeerd. Bed netjes opgemaakt, gordijnen geen stofnesten in en netjes, geen wasmanden of slingerende stofzuiger, boekenkast netjes aan kant. Keukenblad glad en evt fruitschaal gevuld met assorti kleuren.

    Bij bezichtigingen is er gek genoeg altijd wel eentje die een inbouw koelkast open trekt dus die hadden we netjes gemaakt, idem voor de vriezer. Inbouw oven schoon. Met dieren hebben wij geen probleem maar de lucht van natte hond is niet prettig of een pas verschoonde kattenbak (nog erger eentje die heel nodig aan verschoning toe is). Dus hier stond de boel ruim voortijdig te luchten en vlak voor ging alles naar kierstand bijv. en de deur op een haakje.

    Sinaasappel of pompelmoes schijnt kooplust opwekkend te zijn, appeltaart, patchouli lucht juist meer huiselijk, lavendel of fresh linnen kalm/open aanvoelen.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  11. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Goed geregeld, succes!!
     
    consider vindt dit leuk.
  12. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    dit is een leuke! Dankjewel
     
  13. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.687
    9.657
    113
    @ts, als je huis verder je droomhuis is en je hebt zo'n half landgoed eromheen, waarom bouw je de ruimte die je voor je bedrijf nodig hebt niet bij in de tuin?
     
    Neuzeke vindt dit leuk.
  14. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Onze kamers zijn gelukkig vrij 'saai' omdat wij denken dat dat teveel onrust bij onze kinderen veroorzaakt. Maar ik snap je, gaan we doen.

    Ja, anders hadden we er nooit over gedacht dit prachtige huis te verkopen. We hebben er beide ook een enorm dubbel gevoel bij. We wonen hier zo mooi, zo fijn en zo ruim. Alleen qua werk is het geen doen meer. En dat andere huis heeft een grote loods van 250m3 erbij, en dat zijn we wel nodig..
     
  15. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Ik denk dat we idd toch maar wat dozen vast gaan vullen. Alle ongebruikte zooi even weg. Of op zolder. tis toch niet erg als er op de vliering (zolder) dozen staan?
     
  16. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.990
    1.808
    113
    Provincie Groningen
    Nee hoor dat is prima! Daarvoor is een vliering bedoeld toch!
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  17. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.644
    3.771
    113
    Er is hier een interieurstylist geweest die zei trampoline en zandbak weg. Wij hebben besloten ze te laten staan, waar moeten we ze laten? En die ene kijker die niet door een kikkergroene zandbak heen kan kijken, soit. Er zullen er vast zijn die dat wel kunnen.

    Vind dit wel een tip ja...
     
  18. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.625
    113
    Zorg dat het beneden zo schoon en opgeruimd mogelijk is. Dus ik zou alle foto's, kindertekeningen erc weghalen.

    Mensen moeten niet jouw huis maar hun huis zien.

    Laat wat bleek in de toiletten staan. Dat ruikt fris. Appeltaart bakken is een overbekende truck en zou ik niet doen. Een mooie bos bloemen en een geurstokje weer wel.

    Alles wat met huisdieren te maken heeft is een afknapper. Veel mensen vinden dat erg vies, zijn bang van dieren of houden er niet van.

    Kijk ook even naar opvallende kleuren in huis. En donkere of opvallende muur kan je beter even witten. Kost niets maar staat fris en ruimtelijk.

    En zorg dat je de zolder of garage niet bomvol zooi pakt. Dan kan een koper deze ruimtes nog niet goed zien! Liever gooi je veel weg. Of stal het tijdelijk elders.
     
  19. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Exact dit eigenlijk. Ik hoef niet eens meer een antwoord te typen dus ;).
     
    Luna86 en Bubblez vinden dit leuk.
  20. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Omdat we nu bijv de schuur delen. En de buren die niet willen slopen dus moet er een schuur naast. En dat zal lang niet in de buurt komen van 250 m3. Je zit namelijk ook met wat je mág bij bouwen :)

    En ons huis is vrij klein. 92 m3. Die nieuwe woning zal ook 250 m3 zijn. Extra woonruimte, en dan voornamelijk opruim mogelijkheden zou stiekem best fijn zijn.

    En we willen hier nog veel aan het huis doen daarom. Klompen hok erbij, aanbouw, 2 dakappellen. En dat alles bij elkaar opgeteld maakt het bedrag al net zo hoog zij het niet hoger dan dat andere huis wat we op het oog hebben.

    En last but not least. We wonen nu in een woonwijk. En door onze bedrijven trekken we behoorlijk wat verkeer de wijk in. Het andere huis staat op het industrie terrein. Daar is dat veel minder belangrijk of er nou 1 of 8 bussen per dag op mn dam staan.

    Wij hebben die afweging ook gemaak. En bovenstaand doet ons toch meer neigen naar een ander huis ipv verbouwen.
     

Deel Deze Pagina