Verhuizen kan niet door man

Discussie in 'De lounge' gestart door Jennifer15, 30 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jennifer15

    Jennifer15 Actief lid

    2 jan 2018
    117
    38
    28
    Vrouw
    Goed idee, dat ga ik eens proberen. :thumup:
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  2. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.612
    15.072
    113
    Nabij Utrecht
    Dan moet je kijken hoe vrijstaand je zou willen. Met enkel een poortgang tussen de huizen of een flink groot oppervlakte.
    Gezien het roken zou je dan voor het laatste moeten gaan, omdat met een poortgang ertussen, je nog steeds last zou kunnen hebben van roken ;)
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  3. Jennifer15

    Jennifer15 Actief lid

    2 jan 2018
    117
    38
    28
    Vrouw
    Klopt, hij valt nu onder Gelderland midden geloof ik. 100% zeker weet ik inderdaad niet dat hij na de opleiding overal inzetbaar is maar dat is wat er vorig jaar is gecommuniceerd. Je snijdt een goed punt aan, hij zei inderdaad dat hij het na de opleiding lullig vindt om dan gelijk weg te gaan, omdat hij via die post is opgeleid.

    Hij heeft momenteel 13 min reistijd naar de kazerne waar hij onder valt. Daar hebben ze toen een uitzondering voor gemaakt, vraag me niet waarom :p

    Ik denk dat het goed is om met de mentor/HR van deze kazerne in gesprek te gaan hierover maar dat wilt hij dus niet omdat het nu geen grote prioriteit voor hem is :(
     
  4. Jennifer15

    Jennifer15 Actief lid

    2 jan 2018
    117
    38
    28
    Vrouw
    Klopt hoor, heb je gelijk in. De huizen die ik (in heel Nederland) bekijk in ons budget hebben meer dan alleen een poortgang ertussen gelukkig :)
     
  5. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.749
    736
    113
    Mocht je gaan kijken voor een vrijstaande woning dan zou ik ook in de gaten houden hoeveel open haarden er zijn in de omliggende woningen. In het dorp waar we eerst woonde had de wijk met veel vrijstaande woningen veel open haarden. Als ik daar in de winter fietste merkte ik het, zonder astma, ook aan mijn longen. Waar we nu wonen (vrijstaand aan de rand van het dorp) heb je het ook. Maar doordat er veel minder huizen staan is de ‘overlast’ minder.
    Zelf zou ik een alternatief op korte afstand in de buurt van de kazerne zoeken.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  6. Jennifer15

    Jennifer15 Actief lid

    2 jan 2018
    117
    38
    28
    Vrouw
    Hij zegt dat hij in deze Corona crisis geen ruimte in zijn hoofd heeft om over verhuizen na te denken. o_O

    Goeie van de voor en tegens benomen :thumup:
     
    MyMiracle vindt dit leuk.
  7. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.540
    7.043
    113
    Ja zoiets, of vooral een huis op een betere plek als tussenstap.
    We wonen nu vrijstaand, buitenaf, buren het dichtst bij zijn de achterburen op 50 meter, de rest is verder weg, minimaal 200 meter. Dus geen last van rook en geluid o.i.d. en dat is inderdaad heerlijk vind ik, maar ik besef ook dat het een luxe positie is dat we hier wonen, we hebben gewoon erg veel geluk gehad.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  8. Jennifer15

    Jennifer15 Actief lid

    2 jan 2018
    117
    38
    28
    Vrouw
    Goeie om over na te denken idd :thumup: maar neem aan dat je het dan voornamelijk had met fietsen/lopen in de wijk wat je al noemde?
     
  9. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.749
    736
    113
    Ik zelf wel ja, maar ik heb dan ook geen astma. Als we in de winter hier de ramen open zetten ruik ik het ook wel gewoon. Maar ik weet niet hoe dichtbij jij moet zijn om er last van te hebben.
    Wij hebben bijvoorbeeld geen Achterburen. Tussen onze tuin en de tuin van de buren staat nog een schuur en naast de achtertuin staan alleen maar paarden, geen huizen. Tegenover ons staan wel een paar huizen.
    Op deze manier kunnen wonen heb je natuurlijk niet veel en je moet het ook willen. Voor astma patiënten zou het denk ik wel ideaal zijn hoor.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  10. Is het niet mogelijk om te switchen naar een andere kazerne.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  11. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.583
    4.625
    113
    Ik zou zeker niet wachten met verhuizen tot je man (een keer) klaar is met zijn opleiding.
    1, dat duurt nog veel te lang en kan nog langer duren.
    2, je moet daarna nog steeds in de buurt wonen.

    Al die jaren woon jij met een kind in een achterstandsbuurt. Niet alleen slecht voor jou maar ook voor je kind dat ouder zal worden en met tal van zaken in aanraking komt.

    Stel je eissen gewoon wat bij en zoek een leuke woning binnen de rijtijd in een goede buurt. Geen huur maar koop en 2 onder 1 kap een eindwoning of huis wat redelijk vrij is. Hou er wel rekening mee dat je kind ook behoefte heeft aan andere kinderen. Dus vrijstaand achtetaf zou ik niet aanraden.

    Er zijn vast wel woningen die beter zijn dan nu.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  12. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.052
    4.249
    113
    Ik weet natuurlijk niet hoe het in jullie omgeving is maar hier zitten ze echt wel om vrijwilligers verlegen, als je dan een vrijwilliger treft die 3 minuten verder woont dan de "regel" maak je graag een uitzondering.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  13. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.032
    17.046
    113
    Vrouw
    Ik vind het wel een verschil of bijv moeders met z'n allen bij elkaar staan te roken terwijl de kinderen aan het spelen zijn (zoals ik uit ts haar verhaal opmaak) of dat je gewoon rookt in je eigen tuin.. En niet gezamenlijk op straat. Dat geeft toch een soort van 'aso' beeld.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  14. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.052
    4.249
    113
    Goed je hebt natuurlijk al veel "nadelen" gehoord van het brandweerman zijn. Ik wil je toch ook een paar voordelen opnoemen.

    De band tussen de brandweermannen kan heel sterk worden, dus reken erop dat je er een paar "familie"leden bij gaat krijgen in de tijd dat je man dit doet.

    Ze staan altijd klaar voor je, mijn vader kon altijd op hulp rekenen mocht hij die nodig hebben.

    Als kind staan mij de geweldige sinterklaasfeesten nog goed bij, is natuurlijk niet gezegd dat elke kazerne het zo doet maar die van "ons" waren als kind geweldig. Mijn kinderen genieten daar nog steeds van want hoewel mijn vader met 55 met pensioen ging (of zoals hij het zegt eruit moest) rijdt hij nu (hij is 80) nog elk jaar met de brandweerauto (en mijn kinderen mogen mee) in de optocht van sinterklaas.

    Zelfs nu zit hij wekelijks nog bij de brandweer te klaverjassen met oud collega's.

    Ik heb ooit een brand moeten melden bij ons (mijn ouders in de straat), van de zenuwen wist ik het allemaal niet meer, maar brand bij - naam vader- in de straat was genoeg om uit te rukken.

    Omdat er meerdere collega's in de wijk/straat woonden was er voor mijn moeder altijd wel iemand om op terug te vallen, nu ik zelf moeder ben besef ik mij heel goed dat mijn moeder het soms heel zwaar moet hebben gehad.

    Mijn verjaardag valt vaak samen met Carnaval, iets waar de brandweer hier altijd mee mee deed, ze hadden zelfs een eigen dweilorkest. En als die optocht dan afgelopen was en de mannen hadden het koud dan stopte de carnavalswagen voor ons huis en kwamen ze nog even mijn verjaardag vieren.
     
    Jennifer15 en Ysabella vinden dit leuk.
  15. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.612
    15.072
    113
    Nabij Utrecht
    Dat is fijn, nu maar hopen dat alles een beetje in de buurt is.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  16. RoGiJuLi

    RoGiJuLi VIP lid

    15 apr 2011
    53.612
    15.072
    113
    Nabij Utrecht
    Maar dat bedoel ik dus.
    Het "rookgedrag" was/is in beide wijken hier dus hetzelfde :)
    Echter is 1 een nette rustige kindvriendelijke buurt en de ander een wat meer achterstandsbuurt.
    Qua buurten dus totaal verschillend, maar qua rookgedrag dus hetzelfde.

    Vandaar dat ik zei dat rookgedrag hier dus absoluut niet per buurt erger of beter is :)
     
    Jennifer15 en Spectre vinden dit leuk.
  17. Novi

    Novi Niet meer actief

    Wat een gedoe voor vrijwilligerswerk. Je krijgt er niet voor betaald, maar wordt wel verplicht om de duurste aanschaf in je leven daar op af te stemmen :| Maar goed, als hij daarvoor getekend heeft wordt het wel lastig. En zou ik toch naar een woning binnen die straal van 10 minuten gaan kijken. Hopelijk vind je een mooie woning.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  18. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Het enige wat ik niet begrijp is waarom je geen vrijstaand huis kunt zoeken in de buurt van de kazerne. Of vallen die huizen niet binnen budget en moet je echt naar buitengebied verhuizen om vrijstaand te kunnen betalen? Want dan moet je je misschien ook afvragen of dat dan op een andere plek wel gaat lukken, ik neem aan dat jullie niet kilometers weg willen, want uit je verhaal begrijp ik dat de hypotheek wel op beide salarissen moet. Maar dat is natuurlijk ook afhankelijk van hoever jullie beiden nu van je werk wonen. Als je naar een regio kunt verhuizen die betaalbaarder is zonder in te leveren op je reistijd, dan begrijp ik het beter.

    In jouw situatie zou ik gewoon wat huizen gaan bezichtigen, in eerste instantie bij de huidige kazerne in de buurt, gewoon om een gevoel te krijgen voor wat je wel/niet wilt. Want uit ervaring kan ik je zeggen, dat je dat gevoel te weinig krijgt van alleen op funda kijken.
    Bij een 2 onder 1 kap zit je aan 1 kant dan wel aan een huis vast, maar vaak heb je wel ook een zijtuin. Zelfde geldt natuurlijk voor een hoekhuis. In sommige gevallen kan dat misschien vrijer voelen dan vrijstaand. Dat ligt helemaal aan je perceel en de positie van de andere huizen in de straat. Bezichtigen is de enige manier om hier voldoende gevoel bij te krijgen.
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  19. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ja het klinkt wel alsof je man het allemaal wel prima vindt en straks ermee komt dat hij toch nog wel minstens 2 jaar moet blijven na afronding van de opleiding ofzo..
     
    Jennifer15 vindt dit leuk.
  20. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Hoe kom je er bij dat het een achterstandswijk is o_O
     

Deel Deze Pagina