Kosten volledige renovatie huis?

Discussie in 'De lounge' gestart door MamavanLieverd, 7 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Pfoe, zit je zo aan de 3 ton. Maar het hangt enorm af van de keuzes die je maakt. Wij hebben onlangs de badkamer laten verbouwen en die was an sich al 22k. Keuken ook 20k. Tsja, als ik dan lees dat iemand voor 50k alles kan aanpakken, dan vraag ik mij af hoe. Wij hebben alles aangepakt beneden, stucen, nieuwe keuken en badkamer, + nieuw plafond, compleet nieuw toilet, alles laten verven.. geloof dat we dan echt wel zo'n 85k verder zijn..
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  2. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Ja, ik heb al wel de juiste gevonden inderdaad, met ook projecten hier in de regio. Er zitten er alleen best wel veel, ik denk dat we als ons bod wordt geaccepteerd, gewoon zo’n vrijblijvend gesprek aangaan met degenen waarvan de portfolio ons het meeste aanspreekt. Voor ons is het wel fijn als ze meerdere expertises in huis hebben, omdat ook de binnenkant volledig op de schop moet.
     
  3. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Ja, als ik jouw foto’s zie, dan hebben wij wel hetzelfde probleem, een erg luxe afwerking smaak, haha. Ons budget is 350.000 euro, dus dat scheelt ;).
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  4. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Ja daar vergis je je vaak in. De afwerking, keuze voor materialen, het uitbesteden.. maargoed. Dit wisten wij van te voren en daar hebben we ook rekening mee gehouden haha!
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  5. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Wij hebben ook gekeken naar wat voor soort stijl de architecten hadden en idd enkele laten komen voor vrijblijvend gesprek. Kosten lopen ook giga uiteen, uiteindelijk gekozen voor iemand die vast bedrag hanteerde en zonder bouwbegeleiding omdat we dat zelf wel kunnen. Was 6000,- had ook een andere en die kwam al rond de 10k (maar uurtarief dus ja dan weet je t ook niet precies). Sommige bouwbedrijven bieden het ook als gratis service aan trouwems als je de verbouwing door hun laat doen (maar wij hebben inze eigen mannetjes).
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  6. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Ja, wij hebben er al een paar gevonden waarvan de stijl ons aanspreekt (of eigenlijk dat duidelijk is dat ze verschillende stijlen hebben, afhankelijk van wat de klant wil). Wij willen juist wel ook bouwbegeleiding omdat we 2 kinderen met een beperking hebben en zo’n verbouwing is natuurlijk al heel veel uitzoekwerk enzo, de bouwbegeleiding hebben we wel nodig voor onze gemoedsrust denk ik. ;)
     
    vlinderCN vindt dit leuk.
  7. vlinderCN

    vlinderCN Fanatiek lid

    21 mei 2018
    4.841
    1.675
    113
    Vrouw
    Ja snap ik! Die bedragen waren trouwens voor alleen beneden, heel huis was 10 cq 15k
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  8. BloemNH

    BloemNH Bekend lid

    6 apr 2020
    627
    346
    63
    Vrouw
    Wij hebben het exact zo gedaan en voor ons was dat heel fijn! Zowel stijl als persoonlijke klik met je architect zijn zó belangrijk. Je gaat toch een flink traject in met elkaar.

    Zoals anderen ook zeiden, budget loopt snel op dus ook goed als daar op gelet wordt. Wij hebben gemerkt dat ook de "exclusiviteit" van de architect in elk detail doorwerkt in de prijs. Dus zodra je een "bekendere" architect hebt of die hele grote klussen gewend is, je ook sneller op luxere materialen en afwerking komt.

    Wel een super leuk proces! Probeer er ook van te genieten en succes met jullie eindbod:thumup: Zal voor jullie duimen
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  9. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Ik haal mijn topic weer even naar boven. Inmiddels hebben we het huis gekocht (onder voorbehoud) en hebben we een voorselectie gemaakt wat betreft architecten. Dat hebben we denk ik iets te goed gedaan, want we hebben nu 3 van de 4 gesprekken gehad en echt een goed gevoel bij alle 3, dat wordt dus nog een moeilijke keuze. Ze zijn dan wel weer verschillend qua benadering van zo’n project, waardoor het nog lastiger kiezen is, ook omdat voor elke benaderingswijze wat te zeggen is en we denken dat dat onderaan de streep voor ons niet zoveel uit zal maken, het beginproces is alleen iets anders.
    Iemand nog extra tips? Alle 3 waren overduidelijk ook enthousiast over het huis en het hele project, dus dat vergemakkelijkt de keuze ook niet.
     
  10. Mooiezomer

    Mooiezomer Fanatiek lid

    22 apr 2017
    2.055
    875
    113
    Vrouw
    Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Ben benieuwd naar jullie project. Ga je hier foto's plaatsen van de verbouwing en het resultaat?

    Ik kan je niet adviseren, nog nooit zoiets gedaan.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  11. zwaaistaart

    zwaaistaart Fanatiek lid

    23 jan 2011
    2.296
    926
    113
    Vrouw
    Wauw wat een project gaat dat worden!!! Heel veel succes! Ik ga dit topic volgen.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  12. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Ik weet niet of ik foto’s ga plaatsen ivm herkenbaarheid, misschien dat ik kleine stukjes op de foto kan delen.
    Ik zal onze vorderingen hier wel delen. Het duurt nog een paar maanden tot de overdracht, maar dat hebben we ook wel nodig ivm een aannemer zoeken enzo.
     
  13. Korenbloem86

    Korenbloem86 Fanatiek lid

    1 mrt 2013
    1.673
    1.023
    113
    Hoeveel ervaring hebben de architecten en/of aannemers met kinderen met een beperking (of kunnen ze zich er (een beetje) in verplaatsen? Ik weet niet welke beperking dat je kinderen hebben. Onze dochter zit in een rolstoel, dan zijn brede deuren (zonder drempel) erg handig. Moet er rekening gehouden worden met de draaicirkel van een rolstoel? Wat is de verwachting/het toekomstperspectief van je kind(eren), zodat je daar ook al aanpassingen of voorbereidingen voor kunnen worden gedaan. Kunnen ze (in de toekomst) zelfstandig douchen of niet, houd daar nu alvast rekening mee met de doucheruimte die je maakt.

    Toen wij verhuisden hebben we advies gevraagd aan een architect die zelf 2 kinderen in een rolstoel had, hij dacht aan veel praktische dingen, wat wij als heel prettig hebben ervaren. (onder andere dus over bovenstaande vragen, onze dochter zal zeer waarschijnlijk nooit alleen (zonder hulpverlener) kunnen douchen, dus een kleine douchecabine is niet handig.

    Maar ben ook erg benieuwd naar de vorderingen straks. Heel veel succes met het verbouwen/renoveren.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  14. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Mijn kinderen hebben geen lichamelijke beperking, maar er zijn weer andere dingen waar we rekening moeten houden idd. 1 van de architecten doet wel heel veel projecten in de zorg (denk aan huisartsenpraktijken enzo, maar ook zorgwoningen), dus die stelde inderdaad daar al wel relevante vragen over, maar het huis hoeft dus niet teveel aanpassingen op dat gebied (behalve uitraaskamer/snoezelkamer en 2e badkamer beneden, veilige stopcontacten, etc). Wel moet er in de badkamer bijvoorbeeld wel een inloopdouche, want onze zoon gaat ‘s avonds altijd samen met mijn man douchen, dus dat is dan wel zo praktisch idd. Voor een rolstoel moet dat dan wel nog weer ruimer dan voor ons denk ik.
    De betreffende architect vroeg al wel naar de plaatsing van de keuken ivm onze kinderen en dat is wel een vraagstuk waar we zelf ook mee worstelen, sowieso willen we geen dichte keuken/woonkeuken (want geen zicht op de kinderen), maar een open keuken is misschien ook niet optimaal (momenteel hebben we een halfopen keuken en dat vind ik niet zo mooi, maar met een traphekje ervoor is het wel weer heel praktisch).

    Het is wel een goede tip om mee te nemen, hoewel we bij de andere architecten ook het gevoel kregen dat ze echt wel ontwerpen om de wensen van ons heen.
     
  15. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.889
    16.248
    113
    Wij hebben een open keuken met een half kookeiland. het traphekje staat tussen het ‘kookeiland’ en de muur geklemd. Als je een foto wilt zien kan je mij pben. Misschien is dat nog een optie als je een open keuken wilt hebben?
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  16. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.253
    5.206
    113
    Misschien is dat vergelijkbaar met wat we nu hebben, we hebben een aantal jaar geleden onze keuken laten doen en toen hebben we het muurtje wat de keuken halfopen maakte, af laten zagen naar aanrechthoogte en dat is nu dus een schiereiland. Is op zich wel ok geworden, maar de keuken zit echt een beetje in een hoekje en dat vind ik wat minder. Maar wel praktisch dus ;). Ik ben wel benieuwd hoe dat er bij jou uitziet, dus ik stuur je een pb.
     
    Ysabella vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina