Broodtrommel mee naar de middelbare school?

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door pareltje2212, 10 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Nou zoals ik het zeg..afval wat nergens terecht kan of erger , al 2/3 scholen gehad hebben maar nergens kunnen blijven . En Afval" zeggen ze hier in Brabant vaker of te wel trash of tuig.
    En gelukkig niet allemaal kinderen die zo zijn opgevoed. Ook veel met rugzakje die juist goede hulp kunnen gebruiken maar het door dit soort kinderen niet krijgen en zelfs hun kansen weten te verpesten of er aan onderdoor gaan . Denk aan extreem pesten . Totaal geen respect

    Een school waar regelmatig onverwachts wapen en drugs controle is , leraren geslagen worden met rug tegen de muur staan. Regelmatig vechten en politie .

    Mijn zoon zal straks naar vmbo bl of kl gaan. Maar zeker niet deze school . Wapens en drugs controle horen niet op de middelbare thuis. Wellicht dat praktijk onderwijs ook nog optie is. We hebben heel wat scholen gekeken en gelukkig ook super leuke scholen, helaas wel verder weg en zoon kan niet zelfstandig fietsen . Maar daar vinden we wel wat op. Je hebt er nu eenmaal scholen bij waar totaal geen respect en gezag heerst en dat is die school ook.
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Lijkt me juist goed dat ze dat doen. Denk dat je op elke middelbare school wel drugs en of wapens hebt tegenwoordig (of eigenlijk niet alleen tegenwoordig, toen ik op de middelbare zat werd er ook drugs gedeald op het schoolplein en is er iemand neergestoken in de kantine en ik zat zogenaamd op een goede school).
     
  3. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Nou ook campus 013 in Tilburg zitten echt veel probleem jongeren. School is paar jaar terug verhuisd naar nieuwe lokatie en oude buurt was maar al te blij met deze verhuizing . Er moet meer preventie komen . Meer begeleiding ipv achter de feiten aanlopen. Er is ook veel overlast in onze wijk sinds de school hier staat. Er is totaal geen respect of gezag :(. Het wordt wel steeds beter moet ik zeggen. Zeker nu er preventief controle plaatst vind en agenten rond de school blijven hangen en altijd standby staan
    ------
    Volgens Hans Smolders, LST, waren er al problemen op het toenmalige Vakcollege. "Jullie moesten eens weten hoe blij de Reitse Hoevenstraat is, dat de school weg is. De school heeft niet de gemakkelijkste leerlingen. De realiteit is als je de school een nieuwe naam geeft en een nieuw gebouw, dan zijn daarmee de problemen nog niet opgelost. Het is geen incident", benadrukte Smolders. "We moeten meer nadenken over wat er op scholen gebeurt, en wij moeten zeker steun verlenen aan de school."

    ---
    Vechtpartij is daar dagelijks kost . Onder leerlingen maar ook naar leraren toe die verder niks kunnen doen . Kom zelf van vmbo af en daar hadden we denk 1x per jaar kluis controle en was het groot nieuws wnr er ietst gebonden werd . Bij school neefje ook zo af en toe controle en hij dochter ook maar dan meer om ff indruk te maken. Er wordt echter nooit wat gevonden of joint na . Nou op vwo zitten leerlingen van 16/18 dus tja niet zo gek. maar nog nooit is er bij de steekproef controle een wapen gevonden. Het is dus niet overal standaard
     
  4. Riverdale87

    Riverdale87 Fanatiek lid

    15 okt 2017
    4.151
    4.681
    113
    Vrouw
    Ik vind het waardeloos kinderen "afval" te noemen. Of het nu een probleem school is, of niet. Bah, echt omhooggevallen!
     
    Anakin en suus1983 vinden dit leuk.
  5. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Jaaaa! Ik moest het ook 2 x lezen of het er echt staat... :(
     
  6. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Wat betreft de broodtrommelkwestie....
    Ik ben docent op een middelbare school. Ik denk niet dat je je zorgen hoeft te maken. Die kids zitten in de pauzes alleen maar op hun mobieltjes te loeren. Ik denk niet dat ze opmerken of een klasgenoot een broodtrommel of een broodzakje heeft ;)
     
  7. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.389
    3.259
    113
    Onze dochter gaat na de zomer ook naar de middelbare school, ze wil gewoon een broodtrommel mee want anders heb je zo geplette broodjes door alle boeken.
     

Deel Deze Pagina