Extra lang kleuteren

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Zonnebloem92, 15 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Inderdaad, op het moment dat er goede redenen zijn om aan te nemen dat het beter is om langer te kleuteren is dat de beste optie natuurlijk.
    Alleen in het verhaal van dit topic werd als reden 'corona' aangedragen.
    Dat vind ik gewoon niet oké.
    Ik ben 13 jaar leerkracht van groep 8 geweest, het is echt niet zo dat de jongere leerlingen het slechter of anders doen dan de iets oudere leerlingen. Dus alleen op leeftijd of vanwege niet relevante redenen de beslissing nemen, dat snap ik gewoon niet.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  2. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Nee dat ben ik zeker met je eens. En daarom zou ik zelf ook nog een gesprek aanvragen als ik TS was. Het scheelt ook dat ik met de kleuterjuffen op school hier heel goed en regelmatig contact heb (ook tijdens Corona tijd wekelijks contact met mij en dochter bijvoorbeeld) dus hier waren wat dat betreft ook geen verrassingen.
     
  3. Bloem85

    Bloem85 Niet meer actief

    Wij hebben beide kanten meegemaakt. Onze oudste is van oktober. Hij geeft nog een jaar extra gekleuterd. Dit heeft hem ontzettend goed gedaan; hij is zelfverzekerder geworden en durft meer.

    De middelste is van eind december en had juist de extra uitdaging nodig en wilde graag aan een tafeltje werken en leren rekenen en lezen. Hij gaat na de zomer naar groep 4 en hij doet het super. Hij is wat verlegen, maar dat zit in hem. Hij gaat prima met de groep mee, zowel cognitief als sociaal-emotioneel.

    Ik vind de keuze dus echt kindafhankelijk. En belangrijk om dit tussen ouders en leerkracht gewoon bespreekbaar te maken. Wel vreemd dat je dit vlak voor de vakantie pas hoort!
     
    Anakin vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina