Ervaringen acupunctuur en zwanger worden/ zwangerschap

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Junirose, 4 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    Ja dat denk ik ook wel inderdaad.. Maar wij hebben het niet heel breed en heb altijd al veel medische kosten en doordat acupunctuur en andere dingen dan onder alternatief vallen en dus weinig vergoeding kies je daar ook minder snel voor met dat soort bedragen! Maar ben echt benieuwd of het gaat helpen! Ik hoor er wel meerdere goede verhalen over, maarja ook altijd een paar waar het niet bij heeft geholpen dus blijft altijd lastige afweging..

    maarja opgeven moment heb je er zo wat alles voor over..

    Die kruiden doe je in thee ofzo?
     
  2. Junirose

    Junirose Bekend lid

    29 apr 2019
    835
    693
    93
    Vrouw
    Nee de kruiden is in pilvorm dus dat is wel fijn!
    Ja ik was daar ook maandag en toen ik daar was was ik wel echt sceptisch.. lag daar met die pinnetjes en dacht echt is dit het nu? Kan toch niet helpen?:roflmao:
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  3. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    Dat is fijn inderdaad! Haha dat kan ik me voorstellen:roflmao: Ik ben heel nuchter dus het voelt al snel zweverig maar ik merk dat ik gewoon steeds nieuwsgieriger word ernaar! Heb je wel zoiets van dit zie ik mezelf nog wel paar keer doen? Vond je het tijdens wel ontspannend?
     
  4. Junirose

    Junirose Bekend lid

    29 apr 2019
    835
    693
    93
    Vrouw
    Ja dat heb ik dus ook, ben daar ook heel erg nuchter in. Maar heb er zulke goede verhalen van gehoord dat ik het toch een kans wil geven. A.s. vrijdag moet ik weer.
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  5. Followyourdreams

    Followyourdreams Fanatiek lid

    10 jan 2018
    1.178
    651
    113
    Ik weet even niet meer wat ik precies vergoed kreeg maar het was best een behoorlijk bedrag ..
    heb zelf klein bedrag moeten bij betalen rond de €100 dacht ik ..
    ik werd ook geprikt om mijn onrust en angst meer onder controle te krijgen , na de eerste keer voelde ik me nadien zo raar , angst nam enorm toe en raakte echt een beetje in paniek .
    Direct contact opgenomen hoe ik me voelde en dat me dit niet goed leek ..
    ze konden me gerust stellen door te vertellen dat juist na het prikken het effect kan versterken om vervolgens af te nemen en was juist volkomen normaal , erg vervelend maar een teken dat het werkte zeiden ze ..
    ik heb er dus wel echt wat van gemerkt de eerste behandeling , de overige behandelingen had ik ook wel een beetje het gevoel van nja oké .. het zal wel werken haha
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  6. Tabbey

    Tabbey Fanatiek lid

    2 mei 2013
    1.497
    849
    113
    NULL
    NULL
    Toen ik afgelopen mei weer ongesteld werd heb ik contact opgenomen met een acupuncturist die mijn moeder omzettend had geholpen met angstaanvallen.
    Hij gaf aan dat je minimaal drie sessies nodig hebt om verandering in je lichaam te merken en dat als je na 5 keer geen resultaat zou hebben de behandeling gestopt werd. Naast prikken kreeg ik ook kruiden voorgeschreven. Nu weet je bij zwangerschapswens niet binnen een maand of acupunctuur werkt, maar hij ging zich vooral richten op mijn menstruatieklachten. Dan zouden we na een maand wel weten of die minder werden. Maar toen ik na een maand ongesteld moest worden gebeurde er dus niets en bleek ik gewoon zwanger te zijn! Terwijl ik eigenlijk zou gaan starten met IUI behandelingen.
    Ik denk wel dat acupunctuur geholpen heeft om mijn lijf dat laatste zetje te geven om zwanger te worden.
    De kosten vielen bij mee, intake was duurder, maar per sessie betaalde ik 45e waarvan 40 werd vergoed door verzekering. Daar kwam ieder week nog 16e aan kruiden bij de niet vergoed werden.

    Fijne met acupunctuur, baat het niet, schaadt het niet. Ik merkte wel dat ik na iedere sessie erg relaxed was en dat was ook al erg fijn.
     
    MonaB en Orchid24 vinden dit leuk.
  7. Junirose

    Junirose Bekend lid

    29 apr 2019
    835
    693
    93
    Vrouw
    Ja zoooo bijzonder... verhalen zoals die van jou lees ik dus vaker... ik ben zó benieuwd! Ik mag vrijdag weer en dan de week erop weer een keer. En inderdaad ik slik de kruiden, kosten vallen best mee idd. Per 10 dagen 15 euro aan kruiden en per sessie betaal ik 30 euro.
     
    Tabbey vindt dit leuk.
  8. Loulou12

    Loulou12 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    2.391
    1.892
    113
    Vrouw
    Ik probeerde acupunctuur omdat ik zulke lange cycli had. Altijd tussen de 33/40 dagen. Na 1 behandeling werd het opeens 65 dagen. Dus was er gelijk klaar mee :| het doet wel degelijk wat, maar bij mij niet op de goede manier. Schrok zo van die 65 dagen dat ik niet door durfde te gaan.
    Dan maar lange cycli, maar een eisprong overslaan no thanks. o_O
     
  9. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Beide. Heb 2 miskramen gehad en al 7 jaar bezig.
     
  10. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Gister mijn eerste behandeling gehad. Niets meer dan lof en zou het iedereen aan willen raden. Maar dat is puur uit mijn persoonlijke ervaring. Hopelijk uit het zich in een zwangerschap. Zo niet, heel jammer maar ben ik toch blij. Ik heb al 20 jaar buikklachten en heb voor het eerst gisteravond en vandaag een rustige en ontspannen buik en hoop dat het aan houd. Toi Toi Toi voor de anderen die wijn begonnen of overwegen om het te doen.
     
    geneeke en Orchid24 vinden dit leuk.
  11. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    Wat super fijn! Mag ik vragen wat voor een buikklachten jij hebt of anders via pb? Ik zit namelijk met een automatische spierspanning door fibromyalgie en mijn bekken is echt een probleem gebied.. mijn buikspieren zijn keihard en daardoor heb ik al prikkelbare darm syndroom, vaginisme (inmiddels overwonnen) en overactieve blaas en bekkenbodem. Nu ben ik bij de masseuse en die gaf aan dat het in ieder geval niet meehelpt met een zwangerschap. Heb jarenlang bekkenfysio gehad en oefeningen en nu masseuse maar het helpt allemaal maar matig. Begin toch wel steeds meer interesse te krijgen in acupunctuur..
     
  12. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Dan zou ik het zeker proberen. Ik maak nergens een geheim van, misschien kan ik juist iemand helpen :)

    - ADHD
    - Gegeneraliseerde angststoornis
    - PDS
    - Endometriose
    - Hypertonie (verhoogde spierspanning in lijf)

    Voor mij is dit mijn normaal. Voor mijn buikklachten ziekenhuis in en uit eigenlijk als kind al. Maar begon echt een probleem te worden vanaf mijn 18de.

    De beste man vroeg meerdere dingen, ook hoe de menstruatie verliep, regelmatigheid, hoeveelheid enz. Of ik stemmingswisselingen had en zo, ja waar neigde die dan naar. Koude, handen, voeten, buik etc.

    Daar kwam uit dat ik een Yin tekort heb, met name; lever, hart en nieren.
    Nu vind ik alle geneeskunde interessant en neig ik meer naar de Holistische kant met medische ondersteuning zeg maar.

    Maar goed, ik ging liggen, kreeg een x aantal naaldjes in me lijf. Van de 1 voelde ik meer dan de ander dus werden die vervangen voor langere zodat ik die ook ging "voelen". De prikjes merk je niet echt maar als ze er eenmaal in zitten wel. Althans dat had ik.

    Kort en bondig, ik ging liggen met een, voor mij normale, volle en opgeblazen buik en ging weg met een rustige buik (en die had ik al jaren niet gehad) heb nog steeds geen buikpijn en me buik voelt zo rustig dat ik er echt van moet huilen. Ook weer zo iets, ik kan huilen voor en om iedereen behalve mezelf en dat zou allemaal te maken hebben met die onbalans. Ik heb de beste man een bedank mail gestuurd, en heb nu nog 2 afspraken staan. Als er geen kind uit komt heb ik al gewonnen door mijn buik zo rustig te hebben.

    Zoals eerder gezegd ik raad het zeker aan. En baad het niet schaadt het niet toch?
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  13. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    Wauw wat fijn! Klinkt goed! Nee klopt, wij zitten alleen met het financiële gedeelte.. dus weet niet of het dit jaar nog gaat lukken maar ik weet niet of ik tot volgend jaar kan wachten haha! Hoef je na die 2x niet meer te komen?
     
  14. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Dat had ik gelezen inderdaad. Ik heb de 15de, 21ste en 28ste een afspraak dan gaan ze op vakantie. Maar heb rond de 25ste mijn eisprong vandaar eigenlijk..
    24 Aug weer een telefonisch overleg met de gyna omdat wij 2 jaar zijn gestopt na mijn laatste miskraam en wil gewoon heel relaxt de laatste ronde in.

    Ik ben ook sinds kort begonnen met yoga en meditatie, wist je dat er fertiliteits- yoga en meditatie bestond. Doe ik gewoon thuis via YouTube op mijn telefoon in een lege kamer.
    Zo relaxt. Zij heeft ook bekken oefeningen. Misschien is het wat voor je mocht het financieel nog niet gaan en je toch rust in je lijf wilt. Acupuncturist bemoedigd het alleen maar.

    Yogaplaza heet ze ik doe deze:


    en deze wil ik van het weekend doen:


    ben nog geen held hoor en gaat allemaal nog wat krakkemikkig maar je moet toch ergens beginnen ;)
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  15. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Heb trouwens veel positieve verhalen gelezen over PCOS en acupunctuur. Moet wel zeggen dat je echt moet zoeken hoor op internet, vreemd genoeg wijken niet veel mensen er naar uit, althans die geven geen revieuws ofzo hahaaha.

    Mijn acupuncturist doet geregeld bij kinderwens. Hij heeft een collega die alleen maar gespecialiseerd is op dat gebied.
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  16. erha

    erha Nieuw lid

    17 jul 2020
    2
    1
    3
    Vrouw
    Na gelezen te hebben dat acupunctuur kan helpen bij zwanger worden, heb ik contact opgenomen. Mijn basisenergie bleek veel te laag. Dit is juist belangrijk bij het zwanger worden. Hiermee zijn we nu aan de slag en het ging goed. Ik had heel vaak blaasontsteking en moest heel vaak plassen. Dit is verholpen! Hele verademing. Nu zo’n anderhalve week opeens moe als voorheen (ontzettend dus) en weer blaasontstekingklachten (‘prik’ down under en vaak en veel plassen). Nu alleen nog vaak en veel plassen. Had gister ongesteld moeten worden, maar alleen bruin slijmverlies. Heel gek totaal geen last van mijn normale menstruatieklachten (hevige buikpijn en hoofdpijn, nu ook geen gevoelige borsten). Maar vanochtend negatieve test. Morgen maar weer testen… Qua energielevel zou ik zeggen dat het inderdaad ‘weer mis is’, maar zo gek dat ik maar niet ongesteld als gewoonlijk word…
     
    Orchid24 vindt dit leuk.
  17. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    @Asil de yoga was ik inderdaad ook al tegen gekomen!

    Jeetje spannend de laatste ronde? Hopelijk positief resultaat!
     
  18. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Mijn menstruatie was net begonnen, zat op dag 2 hevige vloed veel pijn en stolling. Hij heeft me geprikt, pijn weg en normale vloed. Zo apart. Maar bij mij zei hij ook direct dat hij naalden zette om bet lichaam op te ruimen. Dus wellicht is dit ook jouw reactie. Hoop op een goede uitkomst.
     
  19. Asil

    Asil VIP lid

    14 nov 2018
    9.570
    9.025
    113
    Vrouw
    Nog steeds kleine hoop op natuurlijk of via IUI maar dat moeten we nog horen ik ben natuurlijk zwanger geweest en via IVF. Blijft gewoon niet plakken. Dus ben reuze benieuwd. Hoe dan ook nog steeds geen buikpijn. En voel me zo onwijs rustig. Vanmiddag op het strand lekker in kleermakerszit met oordoppen on telefoon aan met medidatie muziek. Het was heerlijk.
     
  20. LiefsteWens

    LiefsteWens Actief lid

    15 apr 2020
    196
    37
    28
    Vrouw
    Hoe zijn jullie op een goede acupunctuur adres gekomen? Ik vind dit best nog wel lastig.

    En de dames die reageerden: hoe gaat het nu?
     

Deel Deze Pagina