Totaal off-topic maar ik doe met je mee. Dit vergelijkt lekker: Ik heb er alles voor over om meer te weten te komen over België. We zijn al jaren buren, maar ik snap België als land nog steeds niet.
En ik woon in Groningen en daar ben ik in deze coronatijd extra blij mee, want ik maak me wel zorgen over hoe dingen gaan en vooral over de lakse houding van veel mensen. Dus ik ben erg blij dat het hier tot nu toe meevalt.
Om deze vergelijking toch weer meer ontopic te krijgen: bevolkingsdichtheid speelt wel mee natuurlijk. Die donkerrode vlek naast Limburg (in Duitsland) had ook al vroeg een flink aantal besmettingen. Daarnaast geloof ik ook heilig in een link tussen aantal besmettingen en (slechte) luchtkwaliteit. Deels gaan bevolkingsdichtheid en luchtkwaliteit natuurlijk hand in hand. Maar waar er gebieden met een lagere dichtheid, toch veel besmettingen kenden, was er vaak iets met de luchtkwaliteit aan de hand. Denk bij ons aan Noord-Oost Brabant en delen van de bible belt (relatief weinig volk, wel veel vee)
Als je in Groningen woont, heb je ook genoeg andere dingen om je zorgen over te maken. Bijvoorbeeld het feit dat je in Groningen woont. Frysk bloed tsjoch op! Wol no ris brûze en siede, En bûnzje troch ús ieren om! Flean op! Wy sjonge it bêste lân fan d'ierde, It Fryske lân fol eare en rom.
Hahaha, geen idee wat je daar zegt! Maar zal man straks even om een vertaling vragen, ik pest hem er altijd mee dat hij een halve Fries is, maar komt toch misschien nog eens van pas.
Stijging niet komt niet door toename corona maar door toename van testen. In België werd al enorm veel getest. In Nederland veel te weinig . Nu kan iedereen zich laten testen met minimale klachten en daardoor neemt aantal positieve testen toe. IC etc blijft gelijk of daalt zelfs. Hadden ze in maart en april zoveel getest als nu dan hadden we geen stijging gezien
Hahaha dat stukje tekst (en verder) kan ik uit volle borst meezingen. En ik woon in Gelderland, ken niemand uit die regio. Wij hadden op de basisschool een directeur die afscheid nam en omdat hij geboren was in Friesland en daar weer ging wonen moesten wij dat instuderen Totaal offtopic, maar ik zag die tekst en begreep het gewoon
Dat de positief getesten afgelopen week is gestegen, zien we in ziekenhuisopnames pas wat later toch?
Daarom is het ook belangrijk om naast het aantal positieve tests ook te kijken naar het aantal tests dat is afgenomen. Dus het percentage positieve testen. Luxemburg lijkt nu ineens heel erg te stijgen, als je kijkt naar het aantal besmettingen per 100 000 inwoners. Maar daar worden nu ongeveer 15 000 per 100 000 inwoners getest. Een enorm verschil met België (ongeveer 600 tests per 100 000 inwoners) en Nederland (ongeveer 500 per 100 000 inwoners). Ik haal dit trouwens uit de grafieken op de site van ECDC. Beetje lastig aflezen op m'n mobieltje Dus ik kan er qua aantallen wat naast zitten. Maar de orde van grootte klopt wel ongeveer. Kijk je naar het percentage positieve tests, zie je wel dat ze allemaal redelijk laag zitten vergeleken met de piek. Logisch, aangezien er toen een tekort aan tests was en volgens mij in alle drie de landen alleen getest werd als je met coronaverschijnselen in het ziekenhuis lag. Die kans dat mensen er dan positief uitspringen is dan sowieso groter dan wanneer je ook mensen met milde klachten of zelfs zonder klachten test. Maar volgens mij zie je op de grafiek wel dat qua percentage positieve tests in Luxemburg het laagst ligt en in België het hoogst. België Nederland Luxemburg
Dat kan, maar hoeft niet per se. Mensen die jong en fit zijn komen meestal niet in het ziekenhuis met corona. En dat is de groep waar nu het aantal besmettingen stijgt.
Met cijfers zoals in Antwerpen nu, kan het niet anders dan dat België het slechtste scoort. Wat aan ramp en dat allemaal door mensen die geen enkele maatregelen in acht namen. Goed dat de regels daar verstrengd zijn.
Ja, daar gaat het hard! Weet je of het in het hele gewest Antwerpen zo slecht gaat of speelt dat vooral in de stad? Ik vraag het omdat we vrijwel nooit in de stad Antwerpen komen, zeker nu niet, maar we wippen nu het weer kan wel geregeld de grens over om te tanken.
Ik denk dat die straks online komt. Het enige wat ik wat mis, is een beetje achtergrond info. Want ze weten waar het probleem begon en dat dit vooral bij bepaalde bevolkingsgroepen is maar ze zeggen niets over de leeftijden van de mensen in opname.
Gewest Antwerpen? Bedoel je de provincie? Of het district? Het probleem situeert zich vooral in het district, dus stad plus randgemeenten. Maar het waaiert wel steeds meer uit over de provincie.
Van het liveblog van de NOS: Boris Johnson start campagne: 'Ik was te dik' Het Verenigd Koninkrijk neemt maatregelen om inwoners minder ongezond te laten eten, omdat obesitas het risico om aan covid-19 te overlijden vergroot. Zo worden advertenties voor junk food tot 21.00 uur niet meer op televisie en online getoond en mogen winkels snoep en chocola niet meer bij de kassa leggen. Ook komt er een einde aan 'twee halen, een betalen'-acties voor ongezonde producten en worden burgers aangespoord om meer te gaan bewegen. Premier Johnson zegt in een video op Twitter dat hij zelf al jaren te dik was. Na zijn opname op de intensive care vanwege zijn coronabesmetting ging hij daar wat aan doen. Nu begint hij zijn dag door te gaan rennen met zijn hond. Johnson hoopt dat zijn landgenoten vergelijkbare dingen gaan doen, bijvoorbeeld met hulp van een app of trainers via YouTube. "Je voelt je veel energieker als je minder zwaar wordt. Je beschermt je gezondheid en ook de NHS", zei hij over het Britse zorgstelsel. Meer dan twee derde van de bevolking heeft overgewicht of obesitas en een op de drie basisschoolleerlingen is te zwaar. "Obesitas is een van de grootste gezondheidsuitdagingen in het land", zei onderminister van Gezondheidszorg Helen Whately tegen Sky News. "Mensen met een BMI van boven de 40 hebben dubbel zo veel risico om aan de ziekte te overlijden als mensen die niet obees zijn." Boris Johnson #StayAlert @BorisJohnson Losing weight is hard but with some small changes we can all feel fitter and healthier. If we all do our bit, we can reduce our health risks and protect ourselves against coronavirus – as well as taking pressure off the NHS. Our Better Health Strategy https://t.co/WdazXhuhRN Goed dat daar eindelijk ook wat aandacht voor komt. Wat dit is een hele belangrlijke bescherming tegen een ernstig verloop van Covid en krijgt amper een podium. (omdat er natuurlijk niet aan te verdienen valt, zoals aan een medicijn of vaccin)