Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Hey meiden!! Onze echo gisteren was weer goed, baby liep zelfs een dagje voor (haha). Het was een pretecho (zit hier een echocentrum dat verloskundige echo's maakt en een deurtje verder 'pret'echo's) en dat was echt een goede beslissing. Bij MCK zijn de zwangerschapsecho's ff snel, meten, zit het op de goede plek. Nu hebben we echt even uitgebreid kunnen genieten. En voor het eerst uitwendig, een mijlpaal. 18 augustus is de termijnecho en telefonisch intake met de gyn.

    @puppy28 heel veel succes met het ophalen van jullie embryo!!! Keihard duimen hier dat je over 11 dagen (of minder ;)) een positieve test in handen hebt. Dat is je onwijs gegund.

    Ik ken een aantal dames die naar Belgie zijn geweest, is vergelijkbaar met Spanje qua anonimiteit dacht ik. Van een arts ken ik wat meer verhalen, die zijn positief in de zin van veel waar voor je geld, maar hij komt ook wat rommelig over. Twee embryo's terugplaatsen als er om eentje is gevraagd, korte onduidelijke mails. Maar wel goede bereikbaarheid (ook 's avonds) en hele persoonlijke protocollen. Ik weet niet of ze in Belgie ook zo uitgebreid matchen zoals in Spanje, ik dacht eigenlijk van niet.

    Hoe is het hier met de vakantieplannen? Wij zouden eigenlijk vier weken naar Amerika gaan, toen was het plan Zwitserland, maar nu besloten om begin september een weekje naar een noordelijke provincie te gaan, twee super mooie huisjes gevonden.
     
    Cactus92 en puppy28 vinden dit leuk.
  2. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Hoi lieverds, even een snel berichtje van mij.
    Er is vandaag een mooie blasto teruggeplaatst. Was nog wel een gedoe’tje, volle blaas voor tp die ik koste wat het kost wilde hebben om deze keer wel het embryootje op de echo te kunnen zien. Helaas hield ik het niet vol tot ik werd geroepen, dus met een lege blaas naar de tp. Dat deed zo’n pijn en ze kon niets zien, dat ze me terug stuurde naar de wachtkamer om opnieuw veel te drinken. Na een half uurtje mocht ik terug komen en nu heb ik eindelijk een mooie echo foto mee gekregen waarop het embryootje te zien is, dolblij hierzo!!

    Oh en leuk feitje, mijn stiefbroertje is vandaag vader geworden. Vond het stiekem wel grappig.. ene erin, andere eruit :D.

    @thousandoaks wat fijn dat jullie echo helemaal goed was ❤️
     
    Cactus92, Lien4, Louise11110 en 2 anderen vinden dit leuk.
  3. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @puppy28 oh vreselijk hè, vooral als ze dan ook nog eens uitlopen. En jij zit daar maar met je volle blaas. Nu lekker broeden op deze mooie blasto!!! Over 11 dagen mag je denk ik testen he?
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  4. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    En gefeliciteerd met je stiefbroertje natuurlijk! Mooi wisselmoment vandaag!
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  5. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @puppy28 wat fijn dat -ie veilig en wel in je buik zit! En vreselijk ja, dure volle blaas... en dan loopt het al-tijd uit en zit je daar te knijpen... maar het is dan toch gelukt! En hopelijk kan die foto dan mooi als eerste in het album voor later!
    Nu broeden maar!

    @thousandoaks wat fijn, weer een goede echo! Ik vind dat het wel tijd wordt voor een banner nu hoor...
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  6. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    puppy28 vindt dit leuk.
  7. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Heel veel succes!
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  8. Loolaa4

    Loolaa4 Actief lid

    4 aug 2016
    216
    21
    18
    Hé dames, ik lees wel eens mee en lees nu wat vragen over België. Toevallig ben ik in Gent en Brussel geweest. Uiteindelijk is het bij ons met eigen eicellen gelukt, maar zowel Gent als Brussel gaven de mogelijkheid aan voor eiceldonatie. Bij Gent was hier een lange wachtlijst voor, tenzij je zelf een eiceldonor aan droeg. Je kon er dan voor kiezen om die donor zelf te gebruiken, of om te kruisen met iemand die ook een eiceldonor aan droeg.
    In Brussel was veel minder sprake van een wachtlijst. Ook hoef je daar niet zelf een donor aan te dragen om er tussen te kunnen komen. Wat ik begreep was de eiceldonatie wel anoniem, en kon je bij zaaddonatie kiezen tussen anoniem of niet anoniem. Ik weet natuurlijk niet of het nu nog het zelfde is, Mocht je geïnteresseerd zijn loont het zeker de moeite om dit uit te zoeken. En wie weet heeft iemand iets aan de informatie. Veel succes allemaal!
     
    thousandoaks, Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
  9. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @thousandoaks; wat fijn meis! Heel cool dat jullie nu de stap naar buiten het MCK kunnen gaan maken. Leuk dat jullie toch leuke vakantieplannen hebben kunnen maken. Wij gaan de eerste week van september naar Griekenland, als het allemaal door kan gaan. En als het niet door gaat, dan gaan we nog ergens in Nl proberen.

    @puppy28 wat een gedoe zeg! Ik heb ook een keer zo'n tp gehad, deed inderdaad een pijn! Uiteindelijk wel gelukt. Sindsdien drink ik echt super veel. Voor de enerlaatste tp had ik 1.5L in 30 min naar binnen gegooid. Toen had ik zo'n volle blaas, ik dacht dat ik over die arts heen ging plassen. :p Er stond ook een apparaat op die kamer waar water door heen stroomde. En toen het klaar was, moest ik nog 20 min blijven liggen. Ik dacht dat ik gek werd! Fijn dat je een foto hebt meegekregen. En gefeliciteerd tante! Ben je al wezen kijken? Broedse lieverd <3

    @Nienke91; hoe is het met jou? Jij bent wel fan van zomerweer toch? Is dit nog wel lekker genoeg of ook voor jou een beetje te warm?

    Hoe is het met alle mama's en baby's?

    Hier gaat alles z'n gangetje. Dag 40 vandaag en nog steeds niet ongesteld. Dus alle onderzoeken zullen nog een cyclus moeten wachten, want het lukt me sowieso niet meer voor onze vakantie. Van de week was ik ineens zó klaar met alles, onwijs boos en onaardig ook, dat ik gelijk een paar dagen vrij heb genomen. Even bijkomen en voor mezelf zorgen. En dit weer helpt daar heel erg goed bij. :)
     
  10. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    puppy28 vindt dit leuk.
  11. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Hoe is het met iedereen? Hier goed, we zijn gisteren weer bij onze donor en haar vriendin geweest, super gezellige dag gehad met hen en de kindjes.

    @Equivoque als ik uitvogel hoe het moet komt het na de termijnecho ;)

    Heel benieuwd ook hoe met met @puppy28 is. En @Muisje101 hoe zit dat met jouw onderzoeken, vlieg jij naar Spanje of kun je die in Nederland laten doen?
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  12. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    @Muisje101 en @thousandoaks Hey lieverds, het gaat goed hier hoor! Zit vooral veel binnen want ik kan echt niet tegen die drukkende hitte buiten. Verder nog niet echt symptoompjes behalve wat kleine krampjes in de onderbuik en sinds gisteren iets gevoelige borsten, maar ja ik neem natuurlijk utro:rolleyes:. Ik mag op of na 12 dagen testen (weet het even niet meer). Maar ik denk dat ik zondag a.s. ga testen. Weet zo even niet of dat wellicht te vroeg is.

    @Muisje101, nog steeds geen regels in zicht? Hoe voel je je nu inmiddels?
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  13. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @puppy28 Zondag is prima, mijn terugplaatsing was ook op woensdag en had op zondag toen mijn 'officiele' testdag van MCK. Heb toen dus wel iets eerder getest, maar zaterdag/zondag was de test wel veel duidelijker geweest. Lijkt me een heel mooi moment. Gevoelige borsten is een heeeel goed begin. Ga zo door zou ik zeggen ;) Hoop zo hard op een plakker!
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  14. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Klinkt als een goede datum @puppy28. Haat aan utro! Mijn duimen draaien overuren voor je hoor! Hoe is het in jouw koppie?

    Hier dag 44 op het moment en nog niet ongesteld. Het is niet anders. Ik heb geen haast en hoop dat m’n lijf weer een beetje vlot kan herstellen van al die hormoon zooi. Kennelijk heeft het er een beetje moeite mee. :p De onderzoeken zullen uiteindleijk in Madrid zijn. Dus de grenzen moeten wel nog even open blijven. Ik ben nu vooral naar m’n vakantie toe aan het leven. De rest zien we daarna wel.

    @Nienke91; hoe is het met je?

    Houden jullie de warmte allemaal een beetje vol?
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  15. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Hey lieverd, in m’n koppie gaat het wel..Geen gevoeligheid in m’n borsten meer maar wel steeds krampen, alsof ik ongesteld moet worden. Dus ik heb er een beetje een hard hoofd in :(.

    Gelukkig dat je geen haast voelt. Is ook wel goed dat je je lijf even de tijd geeft om weer op gang te komen. Weet daar alles van.. ookal is het soms toch lastig. Wanneer begint je vakantie?
     
  16. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @puppy28 wat mega spannend meid! Hou je het nog een beetje vol tot zondag? Ik duim héél erg hard voor je!
    Krampen kunnen ook zomaar een goed teken zijn. En tja, gevoelige borsten.... bij mij viel het nogal mee toen ik zwanger was, ik had er eigenlijk meer last van met de utro. Alleen mijn tepels waren wel echt gevoeliger. En maar knijpen of het er nog was... o_O
    Ach ja, inmiddels zouden we wel beter moeten weten... het zegt allemaal niks tot die test!

    @Muisje101 ja hoor, zul je altijd zien, een lange cyclus net als het niet moet :rolleyes:! Maar je hebt een gezonde instelling, geen haast en eerst lekker vakantie. Ga ervan genieten, dat heb je verdiend!
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  17. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Hey lieverd, ja lukt me wel tot zondag! Weet niet eens of ik zondag wel durf haha. Maarja, ik moet wel om verder te kunnen. Inderdaad al die kwaaltjes zeggen helemaal niets helaas. Ben sinds gisteren de hele dag misselijk, maar ook dát staat als bijwerking in de bijsluiter :rolleyes:.
    Dus ik klamp me maar nergens aan vast.. niet dat dat een omotest minder erg zou maken. Maar toch.. je kent het wel..

    Hoe gaat ie met jou?
     
  18. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Spannend hoor lieverd. Ik hoop het zo voor je. <3
     
  19. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Sorry voor mijn afwezigheid kanjers! Merk dat ik het voor mezelf een kleeeeiiin beetje voor nu aan het loslaten ben. Is ook even goed denk ik. :) En dan na m'n vakantie (over 2 weekjes) weer verder kijken hoe en wat. Hopelijk/waarschijnlijk toch dat ticket naar Spanje om daar vrijblijvend even een kijkje te nemen / te kletsen.

    Hier gaat t dus eigenlijk verder best wel goed weer even. Ik ben inderdaad echt een zomermeisje, zoals mn vriendinnen ook altijd zeggen, haha! Maar! Dit is wel errug warm he... Er zijn twee dingen waarom het van mij ook wel even iets af mag koelen: thuiswerken is echt geen optie. Ik krijg dat huis echt niet koel! En een paard hebben met 40 graden... Nu wil ik niet klagen... Maar... :roflmao:

    Betekent overigens niet dat ik niet aan jullie denk! Vind het zo spannend voor @puppy28... Ik lees wel elke dag even bij hoor! Reageer alleen even wat minder. Maar pfff..... niks over zeggen dus... Er is sowieso nooit wat over te zeggen trouwens. Die medicatie die ons in de zeik neemt! Ja, of niet natuurlijk... ik ga liever voor het laatste. Duim heel hard en hoop dat je zondag een topdag hebt! Veel liefs!

    @Muisje101 hoe gaat ie nu bij jou? Wanneer vakantie? Al ongesteldheid in zicht? Hihi

    Benieuwd hoe het met de rest én de warmte gaat. Trekken de kindjes het?
     
    Cactus92 en puppy28 vinden dit leuk.
  20. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Hier airco boven en twee zwembadjes in de tuin, dus wij overleven het wel! Maar ik heb toch ook liever temperaturen onder de 25 graden hoor...

    @puppy28 we horen het wel!
    Als je zondag nog niet ongesteld bent doet de utro in ieder geval zijn werk (óf...), ook dat is goed om te weten voor een eventuele volgende keer (die hopelijk niet nodig is). Ik probeer er maar een positieve draai aan te geven... maar ik hoop toch echt dat we hier zondag een gat in de lucht mogen springen!
     
    puppy28 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina