Hoe caravan inpakken..

Discussie in 'Vakantie en vrije tijd' gestart door appelsap27, 26 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. appelsap27

    25 jun 2014
    90
    23
    8
    Zaterdag is het dan zo ver... we gaan voor het eerst met de caravan weg, naar Texel.
    Maar nu.... waar laten we wat? In de kofferbak? Of in de dakkoffer? Of in de caravan?
    Dus mijn vraag aan de ervaringsdeskundige is wat gaat waar?
    Kleding bijvoorbeeld.. leggen jullie dat gelijk in de caravan of toch in de auto?
     
  2. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.439
    1.611
    113
    Bij ons ligt alles in de caravan.
    Alleen een extra koelkastje gaat in de auto.
    Dakkoffer hebben we niet nodig:)
     
  3. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.607
    3.853
    113
    Mijn ouders leggen bijna alles al in de caravan en alleen de stoelen en tafel voor de voortent/buiten gaan achter in de auto.
    Wel is de verdeling van het gewicht heel belangrijk! Misschien kan daar iemand anders tips voor geven, want daar weet ik niks van.
     
  4. mutsje83

    mutsje83 Lid

    1 jul 2012
    71
    28
    18
    NULL
    NULL
    wij leggen kleding, handdoeken, zwemspullen en speelgoed al in de caravan. De voorraad uit de keuken nemen we in de auto mee (niet super veel)
     
    Kukido vindt dit leuk.
  5. Dalphin

    Dalphin Niet meer actief

    Bij ons gaat alles in de caravan. Tafel, stoelen, en voortent gaan voorin onder ons bed.
    Tentzeil en de bbq gaan onder de banken van het zitje (middenin) en al het overige gaat achterin (onder stapelbed). Servies staat in de kastjes boven de keuken en kleding ligt in de kastjes bij het bed waar diegene slaapt.
    Levensmiddelen nemen wij niet mee. Die kopen we ter plaatse. In de koelkast staan alleen 2 flessen water en wat dingetjes die ik thuis niet kan bewaren tot we weer terug zijn.
     
  6. Shay25

    Shay25 Fanatiek lid

    16 okt 2018
    2.641
    2.377
    113
    Vrouw
    Zorg dat je links en rechts, voor en achteren gelijk bent qua gewicht, anders gaat de caravan slingeren over de weg, dus alles wegen voordat je gaat inpakken!
    Verder zat alles in de caravan behalve de voortent (voor balans bij ons was dat beter).
     
  7. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Wij hebben een vouwwagen, maar bijna alles gaat daarin. In de kofferbak ligt een extra tafel en de koelkast gaat in de auto omdat we die dan onderweg aan kunnen zetten. En dekbedden gaan erin.
    Verder zit alles in de vouwwagen.
     
  8. Dalphin

    Dalphin Niet meer actief

    Wij hebben juist voorin meer gewicht ivm de kogeldruk. Maar dat ligt ook aan het soort auto dat je hebt. Wij hebben een hoge, grote auto met een kogeldruk van 80 kg. Soms nemen we een extra gasfles mee om wat meer gewicht aan de voorkant te krijgen.

    @appelsap27 Denk ook aan eventueel extra toegevoegd gewicht door een mover. De accu zit vaak aan 1 kant waardoor je dat weer moet compenseren aan de andere kant.
     
  9. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ja klopt, hier met de vouwwagen ook het advies om op de dissel veel gewicht te hebben zodat hij goed op de weg blijft liggen. Wij hebben een grote bak op de dissel en daar zitten dus ook de gasflessen in.
     
  10. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.393
    4.246
    113
    Vrouw
    Kleding etc in de kastjes, kastjes gevuld met boodschapjes voor een paar dagen. Bedden etc opgemaakt. Speelgoed onder het bed. Daar liggen ook de stoelen en de tafel. onder de banken (bij ons in het midden), verwarming, fan, verlengsnoeren, lampje, kaarsjes en blikjes drinken. Toilettas in de badkamer.
    in de auto de koelkist en de sup, de stokken van de voortent en het grote doek van de voortent. Onze caravan is wel altijd heel erg opgeruimd, alles heeft een eigen plekje. Er ligt niets op het bed oid tijdens het reizen.
    Wij hebben achter een stapelbed, waarvan het onderste bed omhoog staat tijdens het reizen, daar staat mijn dochters fiets en het kastje uit de voortent (al in elkaar gezet).
     
  11. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.042
    2.176
    113
    Kleding, eten en drinken, boeken, speelgoed, servies/bestek etc. lag bij ons gewoon in de caravan in kastjes/onder de banken.
    In de auto hadden we de buitentafel en stoelen en ook de voortent als we die bij ons hadden ivm het gewicht.
     
  12. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Wij zijn ook voor t eerst weggeweest met de caravan. Kleding had ik al in de kastjes gelegd. Servies etc staat er allemaal al in. Tafel, stoelen, bbq, oven, speelgoed etc ook allemaal in de caravan. Fietsen vd kinderen ook. De voortent leg je volgens mijn vader t beste in t midden op de wielas voor het meeste stabiliteit.

    We hadden een koelbox in de auto en onze fietsen op de fietsendrager. Wat boodschappen stonden ook in de auto. Ging allemaal prima!
     
  13. podiki25

    podiki25 Fanatiek lid

    18 mei 2012
    3.897
    124
    63
    Tandheelkunde
    Barcelona
    Wij hebben ook alles al in de caravan, behalve speelgoed van de kinderen en eten dat we meenemen.
    In de kledingkast alle kledij, servies e.d. in de kastjes bij de keuken, tafel en stoelen achteraan onder het stapelbed. Kleurboeken, boeken, handdoeken boven de eettafel. In de disselbak een grote gasfles, emmer, blauwe en roze vloeistof voor het toilet, disselweger, etc. Onder de bank van het eetgedeelte een zak met "spul": hamer, haringen, touw, etc. We hebben een caravelair Ambiance 486 getrokken door een Ford C-max. Kan net, niet de ideale combinatie maar het gaat. Moesten we verder weg gaan, langere afstanden doen of naar de bergen gaan dan zou ik wat meer in de auto leggen maar voor nu gaat het. Onze disseldruk is rond de 70kg met huidige belading.
     

Deel Deze Pagina