Dat brengen vind ik weer geen voordeel van dit gebeuren. Ik wist nl allang dat mijn kinderen pootjes hadden en zelf hun jas kunnen ophangen. Maar het korte contact met de leerkracht is heel waardevol. Gelukkig vinden ze dat bij ons op school ook en gaan we zo snel mogelijk terug naar de oorspronkelijke situatie. Niemand moet meelopen, maar iedereen mag meelopen, tot aan groep 8. De schoolindeling is hier heel handig en overzichtelijk. Ouders lopen elkaar hier totaal niet in de weg. Ophalen was hier altijd al buiten.
Ja, maar dat zijn 2 verschillende groepen! Immuniteit door vaccin = risicogroep immuniteit door doormaken = van jong tot oud van risicopatiënt tot doodnormaal persoon Dus ja bij immuniteit door vaccin kan er meer omdat de zwaksten dan beschermd zijn! En ja het leven van mijn 86-jarige buurvrouw, van mijn schoonzus die borstkanker heeft en waarschijnlijk niet lang meer heeft, van wie dan ook...., is mij evenveel waard als welk leven dan ook!
Bij ons staat er altijd iemand bij de poort. Als een ouder even iets wil doorgeven, kan dat dus tegen die persoon en die geeft het door of haalt de leerkracht even. Maar ik ben het met je eens dat een deel van het laagdrempelig contact weg is. Als ouders een beetje gedisciplineerd omgaan met de regel ‘u mag mee naar binnen’, is het prima. Dus je mag mee, maar doet dat niet standaard elke keer. En dat laatste was bij ons wel het geval bij ruim driekwart van de ouders in groep 1-2. Waarbij een paar ‘vaste klanten’ ook echt iedere ochtend de aandacht van de leerkracht opeisten. Als je dan incidenteel even mee wilde lopen om iets door te geven, kwam je er gewoon niet tussen. Plus dat het door al die volwassenen (bij voorkeur met kinderwagens, duowagens en bolderkarren) ook zo druk werd in de gangen, dat andere ouders hun kind niet meer goed alleen naar binnen durfden te laten gaan omdat het er zo druk was... Dus wat mij betreft wordt hierna de regel; u mag uw kleuter de eerste maand naar binnen brengen en daarna gaat deze zelf. (Waarbij de ongeschreven regel uiteraard altijd is ‘uitzonderingen daargelaten’.) Alleen incidenteel bij korte vragen of om snel even iets door te geven, mag de ouder even mee naar binnen,
Hier gaat het ook echt heel rustig hoor. Zonder afspraken te maken loopt dat eigenlijk vanzelf. Er is niemand die elke dag mee gaat, iedereen heeft ook andere werkdagen enz. Het is hier nooit een probleem geweest. De school is zo ruim opgezet dat er beneden bij groep 3 en 4 wel 20 kinderwagens kunnen. En dan is er nog plek zat. Vanaf gr 5 zitten ze boven en er is geen lift dus dat filtert al een hoop ouders.
Deze zo herkenbaar! ik heb een kleuter, nu in groep 2, maar ik wist ook niet dat die al die dingen gewoon zelf kon, en netjes doet op school!! En ook het brengen is nu zo veel fijner, niets met een grote massa de school in. allemaal achter elkaar de drukte in, en dan 2 kinderen vol haast in het lokaal brengen. wat ik wel jammer vind is dat de kleuters niet even iets kunnen laten zien van hun knutsels. of dat je niet even iets aan de juf kan vertellen of vragen. dat persoonlijke contact moet nu allemaal via de mail, en dan mis je soms wel iets. ophalen is hier overigens wel echt een gedoe, maar dat zal per school wel verschillend zijn. dus dat is alleen een persoonlijke ergernis. kleuters moet ik ergens anders ophalen dan de grotere, en als ze dan willen afspreken is het een gedoe om op 2 plaatsen tegelijk te zijn. oja en als toevoeging op het ophalen. hier stond pas mijn 7 jarige al thuis in de tuin, was zelf van school naar huis gelopen, met een vriendje...geen juf of meester kijkt meer of de kinderen vanaf groep 3 wel met hun ouders mee gaan...dat vond ik wel een beetje verontrustend...
Ja, dit vind ik gewoon zo slecht geanticipeerd. Men weet dat het verkoudheidsseizoen gaat beginnen, dat kinderen elkaar en hun ouders en docenten weer lekker gaan aansteken. Daar had gewoon rekening mee gehouden moeten worden en er had op tijd opgeschaald moeten worden. Nu lopen we weer achter de feiten aan. En ja ik vind dus dat bepaalde beroepsgroepen voorrang moeten krijgen: zorgmedewerkers, docenten, mensen die niet makkelijk thuis kunnen werken. Beroepsgroepen die uitvallen en daar de rest van de samenleving mee treffen. Mijn vriend kan prima thuiswerken, moet dat ook nog zeker tot 1 mei volgend jaar. Die heeft echt geen haast als hij getest moet worden. Ik wel, want ik wil niet dat een collega mijn lessen moet overnemen of dat lessen uitvallen.
Hahaha. nu heb je het over mij. Ik hield daar ook zo aan vast Maar zoals het nu loopt is fijn. Je loopt mee tot de deur (is nooddeur eigen lokaal). Knuffel en kind gaat naar binnen. Voordeel van gebruik nooddeur is wel dat het kind direct in de eigen klas is en niet de drukke hal door moet. En als er iets is, dan kan juf nog worden aangesproken. En nee. Niet door 30 mams en tegelijk Ik zie overigens ook mooie inzichten in het kantoorleven. Thuiswerken is wel efficiënt. Vergaderen online kan wel heel goed. Bij ons team zelfs veel efficiënter dan op kantoor. En kantoor is meer een ontmoetingsplaats ipv werkplek
Hier staat bij elke ingang een leerkracht, die wijzen de kinderen er op dat ze de handen moeten ontsmetten (kleuters staat juf klaar met een pompje). Denk dat je wel wat door kunt geven, maar in principe is het de bedoeling dat je dat via de mail of schoolapp doet. Leerkracht kan dan eventueel ook terugbellen na schooltijd. De opstartgesprekken waren allemaal wel in school, dat vinden we erg fijn, ze hebben beide nieuwe leerkracht, wel fijn om die even gesproken te hebben. Dat ik niet meer mee hoef in school vond ik helemaal prima je brak altijd de benen over de kinderwagens en buggies en inderdaad ook de ouders die aaaaaaaltijd wel wat te mauwen hebben de leerkrachten bevalt het in elk geval wel goed wat ik zo begreep
Het zal me benieuwen ... Traditionele intocht van Sinterklaas nagenoeg onmogelijk in IJsselland Er zal geen enkele traditionele sinterklaasintocht plaatsvinden in de Veiligheidsregio IJselland. Dat blijkt uit een overleg van het Regionaal Beleidsteam (RBT) dat woensdag plaatsvond en waarin onder anderen de risico’s van verspreiding van het coronavirus ter sprake kwamen. Eventuele vergunningaanvragen voor sinterklaasintochten met grote mensenmenigten zullen niet worden gehonoreerd. Dat betekent dat er dit jaar hoogstwaarschijnlijk geen traditionele sinterklaasintochten zullen plaatsvinden in de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Geen verbod Toch zegt Lidy Uiterwijk Winkel (RBT Veiligheidsregio IJsselland): ,,Dat wil echter niet zeggen dat Sinterklaas niet komt of dat iedere intocht verboden is. Organisatiecomité’s met een goed plan zouden een vergunning kunnen krijgen van de betreffende gemeente.’’ Dan moeten ze wel met een héél revolutionair plan komen, geeft zij toe, gezien de maatregelen die gelden om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. ,,Het is ongelooflijk lastig, maar niet onmogelijk.’’ Digitale alternatieven De burgemeester van Zwolle verzekert wel dat in goed overleg met de sint is afgesproken dat hij wel in onze gemeenten zal verschijnen. ,,Op welke manier? Daar wordt nog naar gekeken. Het is aan de comité’s zelf hoe zij de sint willen ontvangen, niet aan gemeenten. Maar zij moeten wel voldoen aan coronarichtlijnen, daar toetsen wij op.’’ Mogelijk komt er een digitale variant, waarbij dan te zien is hoe de sint een gemeente binnenkomt. Bron: https://www.destentor.nl/zwolle/traditionele-intocht-van-sinterklaas-nagenoeg-onmogelijk-in-ijsselland~a9d8f831/
Op de oude school van mijn kinderen werd (voor corona) bij de kleuters verwacht dat je ze tot bij/in de klas bracht, elke dag en ook aan de deur van het lokaal weer ophalen, samen in de klas een boekje lezen tot de les begon werd aangemoedigd. De juf kwam ook vaak pas 5 minuten voor aanvang naar de klas, terwijl de inloop vanaf een kwartier tevoren was. Dus dan moest je er eigenlijk sowieso wel bij blijven. Nu bij hun nieuwe school is het ophalen bij het hek, de juffen zijn op het plein.
Wat dat betreft mogen ze het best wat meer regionaal gaan bekijken ook. Hier in het noorden lijkt het mee te vallen. Ik begrijp ook wel dat ze het graag willen voorkomen maar man man man, een verkoudheid en dan thuisblijven, terwijl alles, maar dan ook alles kapot draait. Ik krijg er best een beetje buikpijn pijn.
Nou en thuisblijven als je zelf klachten hebt, vind ik nog tot daaraan toe, maar thuisblijven als anderen verkouden zijn is echt raar.
Ik merk het bij ons op het werk. We moeten noodgedwongen werken met veel minder personeel omdat iedereen zo lang moet wachten. Dat is nogal wat. Gelukkig werkten we door alle maatregelen nog niet op 100%, dus het is nog te doen. Maar dat wordt wat als de herfst echt begint en er nog meer mensen hoesten en snotteren.
En er zijn gewoon bedrijven en banen waar het ophoudt. Je kunt niet weken achtereen vrij nemen omdat ofwel 1 van de kinderen niet naar school mag, of 1 van de kinderen niet naar school kan omdat de leerkracht niet mag werken. 1 juf bij ons op school zit al in de spagaat. Zij werkt fulltime, man in ploegen. 1 van de kinderen is al een week snotterig. En ze kunnen het eigenlijk al niet meer oplossen.
Idd, ze zullen toch wat moeten bedenken. Bij ons kunnen ze dan ook nog kiezen om een deel te sluiten, ongewenst, maar het is mogelijk. Bij de meeste andere werkgevers kan dat niet. Die zullen echt met de handen in het haar zitten.
En hoe moeten ze te weten komen dat een gezinslid verkouden is? Dat zou ik dus gewoon niet melden. Ze mogen niet hun eigen regels maken. Zou lekker worden zeg. Ben ik zo verkouden en dan kind voor niets thuis. Vervolgens steek ik kind aan, zit die weeeeer thuis omdat die zelf verkouden je. Vervolgens zusje verkouden en zou kind weer niet naar school mogen omdat er thuis iemand verkouden je. Dikke doei. Dan zit kind meer thuis dan op school.
Nou dat dus. Moest dat hier zo zijn, dan meldde ik dat dus niet. Ze vragen erom dat je gaat liegen. Als die verkoudheid regel voor kinderen blijft ben ik overigens ook in staat te liegen over een negatieve test.