Ik at jaren kaas op mijn brood tussen de middag, afwisselend een tosti, of met komkommer, tomaat, bieslook, oid. Helaas heb ik al een aantal weken een afkeer tegen volkoren brood met kaas. Ik heb al meerdere kazen geprobeerd. Vlees/vis eet ik niet en vleesvervangers op brood vind ik ook niet super. Ben nu dus op zoek naar andere soorten hartig broodbeleg. Ik ben inspiratieloos
Avocado met wat peper/zout en tomaat Doperwten spread (evt met mozzarella als je wel weer kaas wil) Hummus en geroosterde paprika Pindakaas, sambal (badjak) en komkommer (Tomaten)tapenade met komkommer oid Pesto met geroosterde paprika, courgette e.d. Gegrilde groente spread Bieten-feta spread En eet je wel ei? Want dan worden de mogelijkheden nog groter: roerei, omelet met evt nog groentes, eiersalade
Dat uitgegeten zijn in volkorenbrood herken ik wel, heb ik bij vlagen ook. Misschien ook een optie om (al is het maar tijdelijk) ander brood te gaan eten? Adje heeft al aardig wat opgenoemd wat ik zo nog kan bedenken: Sandwichspread (is er in meerdere smaken) Zuivel spread (Philadelphia, Paturain etc) Groente spread van Zonnatura Gekookt of gebakken ei
Ik eet vaak: Hummus in verschillende smaken of gewoon naturel met komkommer of tomaat of paprika er op. Ricotta met ook komkommer of tomaat of avocado met een beetje zout en peper erop. Zuivelspread Vegetarische burger (maak ik vaak van peulvruchten)
Naast genoemde opties zou je ook kunnen afwisselen met iets anders dan brood. Overnight oats, yoghurt met fruit, salade ed. Dat doe ik ook vaker als ik brood even moe ben.
Ik neem sowieso trouwens idd ook vaak kwark. Soms met een lepel pindakaas er doorheen, soms met fruit, soms met wat haver of cruesli. Soms een salade. Soms wat crackers...
Sinds wanneer is kaas vegetarisch? Kaas wordt gemaakt mbv stremsel, een product uit de koeienmaag waarvoor de koe wordt geslacht. Er is ook een bacteriële stremsel, maar dit is dus beslist niet zo voor iedere kaas.
Tussen vegetarisch en vegetarisch zitten veel gradaties. De een eet wel kaas of gelatine, de ander niet. Ik beschouw kaas - ook met dierlijk stremsel - als vegetarisch. Ook bepaalde E-nummers bevatten dierlijke producten, ik let hier zelf niet op uit gemak.
brood of wraps met humus en dan sla / komkommer in blokjes en paprika in blokjes wraps met komkommer, roomkaas en sla, eventueel nog paprika brood tomaat mozarella en basilicum of pesto broodje met gebakken of gekookt ei en beetje peper/zout omelet met daarin geroerbakte groente, eventueel broodje erbij brie honing en walnoten op brood, liefst even in de oven notenpasta van de biologische winkel van garden gourmet is de vegetarische pate met tuinkruiden lekker en van quorn de peperoni
Van brood wisselen helpt ook. Ik eet tegenwoordig maisbrood van de Albert heijn. Op deze boterham vind ik kaas heerlijk, op volkorenbrood vind ik dat een stuk minder lekker.
Kaas is niet vegetarisch. Er zijn wel vegetarische kazen, maar de gewone kaas of zo'n beetje alle boerenkazen zijn niet vegetarisch
Ontzettend bedankt voor alle ideeën! Er zitten een hoop dingen bij die ik ga proberen Dat weet ik, nog een reden om iets anders op brood te gaan doen. En gelukkig is er ook gewoon kaas te koop zonder dierlijk stremsel. Zo vind ik gelatine in producten ook altijd een lastig iets.
De meeste biologische kaas is vegetarisch https://www.vegetariers.nl/bewust/veelgestelde-vragen/welke-kazen-zijn-vegetarisch
Ik ben een grote liefhebber van sandwichspread, alle smaken. En komkommersalade. Vooral met kaas eronder. Sinds ik zwanger ben eet ik niks anders haha, hormonen zeker.
Uhm... Dat staat er volgens mij niet. Er staat "er zijn steeds meer vegetarische kazen, die vaak ook biologisch zijn". Er staat niet "de meeste biologische kazen zijn vegetarisch" Ik heb in een kaaswinkel gewerkt. Er zijn zat biologische kazen. Niet alle biologische kazen zijn vegetarisch.
De vega pate en filet americain van vegetarische slager zijn echt heerlijk. Je proeft echt 0.0 verschil Filet is ook erg lekker met uitjes en ei.