mag ik vragen waarom hij zo eet? Puur vanwege smaak of medis h? Kan he tme haast niet vkorstellen namelijk. Kruiden maken het eten zooo lekker.
Wat kan bij gekookte of gestoomde groente is achteraf wat olijfolie met zout en evt knoflook en kruiden toevoegen. Maakt het veel lekkerder vind ik. Ik gebruik het liefst herbamare, heeft minder zout en is heel smaakvol met kruiden enzo.
Beide wel. Van kruiden krijgt hij echt last van zijn maag en darmen. Dus wel iets om echt rekening mee te houden. En verder is het ook een kwestie van smaak.
Deze? https://www.hollandandbarrett.nl/shop/product/a-vogel-herbamare-60073865?skuid=073865&gclid=CjwKCAjwwab7BRBAEiwAapqpTBgqiLyhXQFH-kyfPS8a2PDwfPtQkizFqsqsSbtbSgEcemHImCuuohoCPX0QAvD_BwE
Waarom zou lasagne niet goed zijn voor de kilo's? Bak wat rundertartaar, gooi een heleboel groentes bij elkaar, tomatenblokjes en passata erbij. Kruiden met basilicum, knoflook etc. Vervolgens de lasagne opmaken met volkoren lasagne bladen en wat geraspte 30+ kaas erop. Niets mis mee Soep is ook altijd een mooie. Courgettte soep, brocollisoep, bloemkoolsoep, wortelsoep, pompoensoep. Genoeg keuze. Lekker pureren en je merkt niets van de groente
Wat wij wel eens eten rijst met sperziebonen en daar wat (los zoals mayo bij de friet) sweet chili saus er over. En bloemkool pasta schotel. En in de lasagne kan alle groentes. Spruiten is ook veel in te doen. Bonte spruiten schotel met unox worst. Of spruiten met shoarma. Verse groente soep kan ook kleine stukjes groente in.
Vrijdag heb ik gewoon rauwkost gegeten. Oke, het was maar een heel klein beetje maar ik heb het wel gegeten. Zaterdag heb ik wraps gemaakt met een zak voorgesneden mexicaanse wokgroenten. En gisteren had ik Hollandse pot met sperziebonen. De hoeveelheden zijn nog niet echt iets om trots op te zijn, maar ik hoop dat dit vanzelf meer gaat worden. Vandaag eten we rode kool. (dat vind ik dus echt vies! )
@Dalphin doe je beetje saus op de rode kool.. slasaus of wat mayo/frietsaus. Maar je bent goed bezig!
Ik eet juist alleen groenten en zelden vlees . Lijkt mij heel saai als iemand geen groenten eet, wat kan je dan wel eten eigenlijk? Ik kom alleen op pasta (zelfs hier gooi ik altijd enorm veel groenten in), vlees/kip/vis en dat was het.
Ik at juist voornamelijk vlees. Dat is niet goed. Niet voor mijzelf, maar ook niet voor het milieu. Vorige week heb ik vegetarische balletjes gekocht. Ik heb ze nog niet gegeten. Niet té veel veranderingen tegelijk. Ik probeer vanaf nu iedere keer een weekmenu te maken met de aanbiedingen. Het is wel grappig om te zien dat mijn groentela nog nooit zo vol is geweest! Ik ben stiekem best een beetje trots op mezelf.
Ik vind groentes heerlijk. Dé smaakmaker van de maaltijd wat mij betreft. Ik ben dan weer niet van de (gekookte) aardappelen met jus. Daarom grill ik veel, of stoven en rijst erbij. Ovenschotels, slowcooker, soepen etc . Ik.hou van aardse smaken als rode niet, koolsoorten, pompoenen etc. Met smaakmakers als ui en knoflook standaard. Dus de seizoenen komen er weer aan voor mij. Hoewel ik salades ook heerlijk vind. Vandaag een witlofsalade. Met Walnoten, appel,ei en ui. Heerlijk.
https://www.jumbo.com/recepten/refried-beans-met-chorizo-en-ei-503876 Wij eten dit af en toe. Gaat helemaal niks in aan kruiden. Zelfs geen zout. De smaak komt van de ui en chorizo. Gebruik wel minder kidneybonen dan het recept zegt. Anders word het heel erg massief.