Nee wij zijn een simpel streek ziekenhuis, we bestaan uit 2 locaties, dus daarom wel groot. Alleen niet te vergelijken met een academisch zkh. Ik werk in het Bravis.
Een vraag van een leek, maar waarom houdt een coronapatient een driepersoonskamer bezet? Mogen meerdere patiënten niet op 1 kamer?
Waarom kunnen er geen 3 covid patiënten in een 3 persoonskamer dan? En om even te relativeren: mijn moeder was zwaar reumapatiënt toen ze nog leefde. Heeft heel vaak in het ziekenhuis gelegen, waarbij ze precies die zorg continu nodig had (omkleden, infusen, wassen etc). Mijn vader eveneens, maar dan 2 x kanker, en enkele bypass operaties. Wat onderscheidt een Coronapatiënt nu wezenlijk van de gemiddelde reuma/kanker/hart-en vaatziektenpatiënt?
Zonder in het ziekenhuis te werken, lijkt het me om te beginnen al een groot verschil dat je bij een reuma/kanker/hart-en vaatziektenpatiënt gewoon de kamer kunt binnenlopen, terwijl je je voor een coronapatiënt in beschermende kleding moet hijsen. Bij voldoende bevestigde gevallen, heb je natuurlijk een cohortafdeling waarbij je met 1 keer omkleden meerdere patiënten kunt bezoeken. Maar bij wie het nog niet bevestigd is, zul je toch echt met 1 patiënt per kamer moeten werken en dus voor elke patiënt weer nieuwe beschermingsmiddelen
Niet elke vleugel is een cohort afdeling. Op een cohort kunnen ze doorproppen, op een niet cohort, heb je 1 pat per kamer. Die ligt tussen de doorsnee patiënten te wachten tot die naar een cohort kan. Plus hebben we kamers voor covid patiënten die sterven, dan kan familie erbij waken. Ook zijn er grote kamers voor verdenkingen, die we nog nergens kwijt kunnen zolang we niets weten.
Ik ben “maar” klinisch apothekers assistente, ik vertel wat ik zie. Wij ondersteunen de covid afdelingen met het bereiden van de iv medicatie daar. Ik ren maar wat rond tussen de opnames en de ontslagen daar. Ik proef de onrust, zie het verdriet bij verpleging en familie, het hectisch ruimte creëeren, .... het is amper onder woorden te brengen. Ik ben erg gevoelig, een jankerd, ... ik leef altijd zo mee en zit oprecht blij te gillen tegen de patiënt als hij naar huis mag
Geheel offtopic en eigenlijk alleen maar een stille meelezer, maar mn nieuwschierigheid wint: Je behandelend prof. is een cardioloog denk (want ICD) Heel toevallig een man waarvan de naam begint met een S en eindigt op ij??? Ik krijg de beste man ook niet te pakken
Ja, maar ik lees hier op ZP juist regelmatig dat ziekenhuispersoneel zich juist níet voor elke Covid patiënt in de beschermende kleding hijst, en dat dat dus ook helemaal niet het protocol is in ziekenhuizen. En in de tijd waarin iedereen zich met een snottebel dus wél laat testen lijkt het me hoogst onwaarschijnlijk dat er drommen ongeteste mensen met griepverschijnselen bij het ziekenhuis aankloppen, dus het argument dat letterlijk iedereen een eigen kamer moet krijgen gaat nergens over. Daarnaast reageerde ik voornamelijk op het argument van @Cindy1977 dat Covid patiënten blijkbaar heel veel extra zorg nodig hebben zoals omkleden/wassen/infusen maken, wat ik dus juist exact herken bij mijn moeder in de laatste 10 jaar van haar leven als reumapatiënt, en bij mijn vader en schoonvader als terminaal kankerpatiënten. Ik zie dus echt het 'Covid patiënten hebben extra zorg nodig' aspect niet.
Ik heb het protocol gelezen van de cohort afdeling waar mijn dochter werkt. Nou een hele waslijst aan regels wat betreft beschermende kleding. Verder wil ik me er niet echt over uitlaten, want ik heb van mijn dochter begrepen dat ze eigenlijk verder niet info naar buiten mogen brengen. Maar ik weet niet of er in dat ziekenhuis Covid patiënten alleen op een kamer liggen. Volgens mij gaat elke covid patient gelijk naar de cohort. Maar misschien verschilt dit per ziekenhuis.
Hier lagen ze tijdens de eerste golf ook vooral alleen op een kamer, op een aantal stellen na. Op een cohortafdeling kun je minder mensen kwijt dan normaal ivm personeel, wat er niet is. Verder waren er twee 4 persoonskamers ‘omgebouwd’ tot kleedkamer en tot lunchkamer, omdat je de afdeling niet af mag als personeel.
Inderdaad, de zelfde probeer ik te pakken te krijgen. Weet nu dat hij tot december geen poli meer doet. En hij vanaf januari nog maar 1 keer per week poli zal draaien. Zo jammer maar hij word natuurlijk ook ouder. En krijg een nieuwe functie binnen de raad.
Bij ons ziekenhuis wel staat in het protocol Vraag me af bij wie niet??? Bij elke patiënt waar wij binnenkomen word de kleding gewisseld inclusief mondkapje, bril en handschoenen en alle apparatuur die je hebt gebruikt word gedesinfecteerd Etc Dit neemt veel tijd in beslag als je meedere covid patiënten hebt en weinig personeel Is niet te vergelijken met reuma patiënten ( lijkt mij logisch) is echt heel anders
Ik weet gewoon niet waar te beginnen met reageren op deze post. Wat ik vooral niet begrijp, is je eerste zin. Waar heb je ooit gelezen dat personeel zich niet voor elke patiënt in beschermende kleding hijst? En hoe kan het dat je nog steeds niet in ziet hoe het komt dat deze patiënten zo veel zorg, tijd en aandacht vergen. Op een andere manier dan bijvoorbeeld een (terminale) kankerpatiënt?
Ik vraag me ook af welke ziekenhuizen dat zijn. Bij mijn man is dat dus helemaal niet gebruikelijk! Je hebt juist een waslijst aan voorschriften qua bescherming
Ik heb zojuist een kerkdienst gehad ivm begrafenis, de dienst werd gehouden door de vader van Hugo de Jonge. Het was een kleine kerk en best druk (wel voldoende plek hoor) Maar het meest grappige van alles vond ik nog dat er 9 neven en nichten gewoon naast elkaar zaten zonder de 1,5mtr afstand in acht te nemen. Ondanks de droevige situatie snap ik dat niet
Niet heel vreemd. Aangezien je niet op bezoek mag. Wij thuiszittende leken hebben echt geen idee hoe het allemaal werkt. Ikzelf dacht dat het probleem enkel in de aantallen zat. Die bovenop je 'normale' ziek en erbij krijgt. Nooit geweten dat er voor covid patiënten zoveel extra tijd nodig is (buiten het bescherming aantrekken)