Noedelsalade, wij vinden hem erg lekker! (recept en foto zijn van kookidee) Ingrediënten (4 personen) 250 gr. noedels ca. 250 gr. kipfilet 4 eieren 150 gr. slamelange 200 gr. mangoblokjes 1 komkommer 250 gr. champignons 100 gr. taugé 50 gr. pinda's, ongezouten pindasaus 2 el. oestersaus 2 el. gembersiroop 1 el. ketjap manis 1/2 tl. sambal peper en zout boter en/of olie om te bakken Bereidingswijze Zet een flinke pan op het vuur met een ruime laag water en breng aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen en spoel daarna af onder de koude kraan. Laat uitlekken en doe in een flinke slakom. Verwarm ook een ruime hapjespan en koekenpan op laag vuur. Zet tot slot een steelpannetje op het vuur en breng hierin de eieren aan de kook. Kook hard in acht minuten en laat koud worden in een bakje water. Breng in de steelpan opnieuw wat water aan de kook. Doe hier de taugé in, laat een paar tellen staan en stort de taugé in een vergiet. Zo dood je eventueel schadelijke bacteriën die op rauwe taugé kunnen zitten. Spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken. Bak de kip en champignons Verhit wat boter en olie in de hapjespan. Kruid de kipfilet met peper en zout en bak aan beide kanten bruin. Doe er vervolgens de oestersaus, gembersiroop, ketjap manis en de sambal bij. Pas op, want dit kan flink spetteren. Draai de kip snel een paar keer om en schuif flink over de bodem. Laat hierna in ongeveer 20 minuten gaar bakken op laag vuur, draai regelmatig om. Laat de kip afkoelen op een bord of snijplank. Terwijl de kip op het vuur staat snijd je de champignons in plakjes. Smelt een klein beetje boter in een koekenpan en doe hier de champignons bij. Kruid met wat peper en bak de champignons op middelhoog vuur bruin. Schep regelmatig om en zet het vuur uit zodra ze zijn geslonken. Laat de champignons afkoelen voor zo. Snijd de kip als deze wat is afgekoeld met een vleesmes in stukjes. Eventueel kan je de kip ook uit elkaar trekken met twee vorken of je handen. Schep de stukjes bij de noedels. Bereid de rest van de salade Maak de pindasaus, ga uit van vier porties in totaal. Ongeveer een grote sauslepel per persoon. Snijd tussendoor de komkommer in stukjes. Pel de eieren en snijd deze in partjes. De mangostukjes kan je eventueel ook wat kleiner snijden. Doe de komkommer, mango en uitgelekte taugé in de slakom bij de afgekoelde noedels en kip. Schep alles goed door elkaar. Verdeel de slamelange over de borden. Schep hier de noedels, champignons, mango, kip, komkommer en taugé over. Verdeel de partjes ei over de borden en schep de pindasaus er overheen. Hak een handje pinda's fijn met een koksmes en strooi over de pindasaus. View attachment 666709
Niet mijn eigen recept maar echt een aanrader: https://www.aviko.nl/recepten/zoete-inval-dag/witlofgratin-met-kaas-rosti-en-ham wij doen altijd iets meer rösti zodat het echt een maaltijd is.
Ben hem nu aan het maken en heb een foutje gemaakt in de omschrijving. De volgorde van laagjes is Sla Mix Gehakt Dit herhalen Na de laatste keer gehakt, geraspte kaas en gekruimelde nacho's. Zal straks een foto maken.
Een combi van deze recepten Ik eet vandaag: Pulled chicken-nacho-borrelschotel #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1190649 https://www.lekkerensimpel.com/pulled-chicken/
Honing-ketjap pulled chicken uit de slowcooker Maak een sausje van: 3 el ketjap 2 el honing 1 el chilisaus Kneep citroensap 1 teentje knoflook (fijngehakt) ca. 1 cm verse gember (fijngehakt) 1 el mosterd Doe het sausje met ca. 600 gr kipfilet in de slowcooker en laat 4 uur pruttelen op low. Haal de kip uit de saus en pluk uit elkaar. Evt. kan je de saus wat inkoken en daar nog een beetje van door de kip scheppen. Garneer met wat fijngesneden bosui, seroendeng, gebakken uitjes e.d. Lekker op/bij: gestoomde broodjes, pitabroodjes, bij (hete) friet, nasi, wraps, etc.
Oeh die ziet er lekker uit zeg. Ik heb mijn gezonde (En altijd lekker andets is het de moeite niet) recepten hier staan: http://sensitiefafvallen.nl/recepten En deze gaat de site niet halen: Op de huid gebakken zalm met sojasaus en risotto. De zalm: bestrooi een flinke zalmfilet met huid met wat peper en niet er een beetje sojasaus overheen. Bak deze in een grillpan aan beide kanten gaar. De risotto: Maak een pannetje kruidenbouillon en zet even apart. Smelt een flinke klont roomboter in een pannetje en fruit hierin een ui en een teentje knoflook (gehakt). Doe dan de risotto erbij. En roer goed door op laag vuur. Giet er een scheut goede witte wijn bij (mijn voorkeur gaat naar een Chablis of sancerre, maar een mooie droge dichtbij is ook prima. Grote fles kopen, want het visje moet straks ook zwemmen ) Goed doorvoeren Klein scheutje limoensap of citroensap erover. Goed roeren Klein scheutje sojasaus erover Goed roeren Dan beetje bij beetje de kruidenbouillon toevoegen en doorroeren. Tot de risotto gaar is. (Tussendoor deksel op de pan. Erbij: eenvoudige salade van rucola en kerstomaatjes.
Ovenschotel met gevulde kipfilet met rode pesto en gegrilde paprika Voor 4 personen - 4 kipfilets - mozzarella - creme fraiche - rode pesto - gegrilde paprika (pot) - zongedroogde tomaten Bereiding Snij de kipfilet dwars open en snij de mozzarella in plakjes. Vul de kipfilet met mozzarella en vouw dicht. Leg de gegrikde paprika onder in een kleine ovenschaal en leg de kipfilets hier boven op. Bestrooi met zongedroogde tomaten (deze laat ik weg omdat vriend hier niet van houdt) Meng de creme fraiche met rode pesto en giet over de kipfilets zodat ze helemaal bedekt zijn. Bak 25-30min in de oven op 180 graden. Wij eten er vaak frietjes bij.
Ik denk dat dat wel kan. De smaken trekken wel goed in de kip door het langzame garen. Maar je zou ook de kip kunnen pocheren en de saus (misschien dan eerst een beetje inkoken) door de kip scheppen. Of de kip op zo laag mogelijk vuur garen in de saus. Of in de oven met de saus op lage temperatuur. Alleen dan zou ik wel kippendijen nemen ipv kipfilet.
In een hapjespan doe ik zoiets ook weleens met rollade. Eerst in z'n geheel aanbraden in een zelfgemaakt tomatensausje met ui en dan los knippen en in stukjes maken en dan nog een paar uur op laag vuur door laten garen in het sausje.
Zo ongeveer maak ik ook m'n pulled chicken! (Alleen niet in de slowcooker.) Wij eten het soms ook met stokbrood.