Omdat we gister de knoop hebben doorgehakt en definitief niet op wintersport gaan deze kerstvakantie ben ik maar gaan denken over een kerstdiner. Ik twijfel of het voor enkel ons gezin gaat zijn of dat we de opa en oma’s gaan uitnodigen voor het diner. ( twijfel zelfs ook nog over eten bestellen bij een restaurant maar kan daar nog niets van terugvinden op de sites van diverse restaurants) Hoe ziet jouw kerst er dit jaar uit? Deel je menu, je cateraar of (afhaal) restaurant en andere leuke kerst ideeën. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken nu aangezien ik erg moet wennen aan het idee om dit jaar thuis te zijn.
Ik twijfel zelf nog of we twee dagen hapjes doen met onze ouders of dat we deze dagen samen vieren en dan bij een lokaal restaurant wat afhalen/bestellen.
Kerstavond eten we kalkoen met ik denk oven groente en aardappelgratin. Mijn schoonouders komen bij ons eten. 1e kerstdag eten we of bij mijn ouders of thuis en dan eten we herten biefstuk met groente en nog bedenken wat voor soort aardappeltjes of rijst. 2e kerstdag heb ik een avonddienst dus flans ik wat simpels in elkaar
1ste kerstdag eten we bij mijn moeder 2e kerstdag mag iedereen zelf kiezen wat ie eet. Man en ik eten samen een gerecht C kiest vaak voor kaasfondue N pizza Voor L nog geen idee.
Kerstavond pizzarette. Eerste kerstdag steengrillen met wild. Tweede kerstdag kinderen patat en vroeg naar bed, wij bestellen sushi.
Kerst (en alle andere feestdagen) is sowieso thuis met ons 5. En we bestellen gewoon. Voor manlief en mijzelf is het een menu en de kinderen twijfelen nog of ze ook deze menu willen. Indien niet, mogen ze zelf nog wat kiezen van bij de traiteur. Menu. 3 aperitiefhapjes van de chef Soepje van pastinaak – amandelschilfers Gegratineerde kreeft ‘Thermidor’ Filet van hertenkalf, gemarineerde peer, pastinaak, gratinaardappel Kerstbuche
Wij doen makkelijk. - Gourmetten - Chinees halen We hebben jarenlang, gewoon een stamppot gedaan of een diepvries pizza. Al dat gestresst met volle winkelkarretjes, is niet aan mij besteed. Bovendien mijn kookstijl is aangebrand en niet gaar.
Wij doen met Kerst altijd 1 gezinsdag, meestal 1e Kerstdag. We maken dan bijna altijd een Zalm Wellington. Vindt iedereen hier heerlijk. 2e Kerstdag gaan we vaak uiteten of luxe brunchen ofzo. Zal dit jaar wel bestellen worden.
Kerst kunnen we helaas niet met de familie vieren, dan zijn we met teveel mensen, dus waarschijnlijk wordt het ieder gezin voor zich met de feestdagen. (of de maatregelen moeten ineens drastisch veranderen, maar dat zie ik nog niet gebeuren) Dus dan ben ik alleen met de kinderen. Kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag en drie kinderen, dus komt mooi uit, ze mogen allemaal 1 dag kiezen wat ze willen eten! Dus op het menu hier staat: 1 dag zelf pizza's maken 1 dag spaghetti en 1 dag toastjes met lekkere kaasjes Goed gekozen van de kids al zeg ik het zelf
Voorgaande jaren kwam iedereen (ouders, schoonmoeder, schoonzus en zwager) bij ons en mijn man kookte dan voor iedereen. Dat gaat hem dit jaar niet worden, of de corona regels moeten in eens minder streng worden. Dus ik denk eerste kerstdag naar mijn ouders en tweede kerstdag naar mijn schoonmoeder (of andersom)
Ik denk dat het een stoofschotel wordt. Kan ik lekker vooraf klaarmaken. En dan pastinaakstamppot erbij en wat lekkere salades ernaast En wat leuke amusehapjes vooraf. Én een kaasplankje na.
Normaal vieren we 1ste kerstdag bij ons met familie en dan kook ik uitgebreid, en mijn zus neemt alle borrelhapjes mee. Maar nu zullen alleen mijn ouders komen. Ik weet nog niet welke dag, want ze zullen ook een dag naar mijn zus gaan. Dus 1 dag zijn we als gezin samen en ik denk dat we dan maar gaan gourmetten. Dat vinden de kinderen toch het leukst. En als mijn ouders komen, ga ik of meerdere gangen koken of een (hapjes)buffet maken oid. Daar ga ik me de komende tijd over buigen. Ben al aan het brainstormen en recepten door aan het kijken, maar ben nog niet heel ver. Misschien dit dessert: https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/feestelijke-witte-chocolademousse-kern-frambozencremeux-recept/
Wij hebben nog geen specifieke plannen. Ik ga er vanuit dat kerst met de schoonfamilie niet door gaat (te veel mensen). Mijn vader zullen we wel zien, het is zijn eerste kerst alleen. Denk dat we dan wat gaan afhalen/laten bezorgen. De rest van de dagen zien we wel. De oudste wil chocoladefondue als toetje
Wij krijgen geen visite met kerst. Ik ga op zoek naar een verzameling hapjes waarbij de kinderen mee kunnen helpen met maken. Dus veel schaaltjes met kleine hapjes. Gourmet of pizzarette vergt te veel wachten van de kinderen.
Wij twijfelen of het wel zo handig is om met mijn moeder en schoonouders, schoonbroer en schoonzus af te spreken. Je zou het dan moeten verdelen in 3 dagen, bij het eten hou je geen 1.5 m afstand in ieder geval niet in ons kabouterhuis. Ook even bekijken wat ze dinsdag zeggen, of ze nog met nieuwe dingen komen.
Normaal vierden we 1e kerstdag bij mijn schoonouders, s avonds gingen we dan naar mijn ouders, bleven we slapen en vierden we daar 2e kerstdag. Dit jaar wordt dat allemaal anders, niet alleen vanwege corona maar ook omdat het de eerste kerst wordt zonder mijn moeder (die is eind juni overleden). Dus we gaan zeker iets met mijn vader doen. Maar hoe verder geen idee.
Wij zitten nog heel even te wachten of mijn man moet werken. Wij willen één dag met schoonpa vieren. Dan gaan we steengrillen en één dag met schoonmoeder, zwager + kids. Die dag wordt er uitgebreid gekookt. Verschillende voorgerechten/hoofd en nagerechten.
wij hebben meestal 1 dag een uitgebreid diner, en 1 dag gourmetten. Bij het diner moet je denken aan een meergangen diner een amuse, klein hapje van een klein toastje geitenkaas met honing en walnoten een zalm of runder carpaccio vooraf paddenstoelenbouillon tussengerecht een stukje biefstuk als hoofd gerecht met gegratineerde aardappeltjes en sperzie bonen of een wildstoofpotje met stoofpeertjes rode kool en aardappelpuree en als desert iets van een tiramisu of triffle met roodfruit en dan nog koffie met bonbons, oftewel een avond (buik) vullend programma.