Mijn man is hier de soepmaker Ik moest even Google-en om te kijken wat het was, nog nooooit van gehoord. Persoonlijk vind ik het niet echt wat toevoegen? Je hoeft niet constant te roeren....dat doet mijn man eig ook nooit. Ook niet in erwtensoep of zo. Dus ik vind het veel geld voor iets “nutteloos” in mijn ogen. Plus weer een apparaat erbij
Phoe voor die prijs zou ik het niet eens proberen. @Adje die heeft toch "alles" ? misschien kan ze hier wel advies geven
Ik heb er een gekregen, jaren geleden. Ik gebruik hem alleen om smoothies te maken. Daar is dat ding echt top voor. Maar voor soep gebruik ik toch liever een pan
Ik dacht gelijk: dat noem je toch gewoon een pan Hier wordt ook bijna nooit wat geroerd hoor. Volgens mij hoort dat vooral bij pakjes.
Ik hou heel erg van keukenapparaten en ik heb er ook best (heel) veel, maar hier zie ik het nut niet van in.
Ik weet al wat @Adje gaat zeggen Koop een crockpot express of instant pot of iets soortgelijks. Dan kun je slowcooken, snelkoken, soep maken, etc.
Hahaha, bijna alles dan... Geen soepmaker niet in huis, maar die heb ik ook niet nodig met een crockpot express (of gewone pan) en staafmixer/blender kan ik hetzelfde doen. @Eenkadootje Ik denk eigenlijk dat het enige voordeel van een soepmaker is dat je minder afwas hebt, omdat de blender in de soeppan zit. Maar een staafmixer spoel je zo schoon, dus of dat ook echt een voordeel is..
Hahaha, ik lees dit net na het typen van mijn antwoord. Dat is ook eigenlijk wat ik vind dat iedereen moet doen
Precies dit! Ik maak regelmatig een flinke pan soep, snijden van groente is 80-90% van het werk en dat moet je blijven doen. Tijdens het koken ga ik gerust wat anders doen, ik roer bijna nooit, en daarna nog een minuutje pureren met de staafmixer. Dus maar weinig extra gemak er van en weer een apparaat om schoon te maken en op te bergen in je keuken.
Moest ook even googelen (thuis ben ik de soepmaker ) Vind de inhoud wel krap bij de meesten die ik zag, ik maak meestal sowieso meer dan 2 liter soep. Zowel verse (te pureren) soep als m.b.v. een pakje (waar ik dan nog heel veel andere verse ingrediënten bij in gooi). Ik roer altijd wel even en bij sommige soepen wat meer omdat het zetmeel anders aanzet op de bodem (gooi er nog wel eens wat aardappels door). Maar dat vind ik niet veel moeite,daar zou ik geen heel apparaat voor aanschaffen en voor pureren is de staafmixer prima!
Net de kippen groentesoep opgezet. Ik een doodgewone pan. Kip gemarineerd. Groente gesneden. Alles even aanbakken. Bouillon erop. En de rest van de middag staat ie rustig te pruttelen. Geen omkijken aan.
Heb dat ding even gegoogled maar daar past toch amper soep in? Zo groot lijken die apparaten me niet.. pan is dan makkelijker kan je zelf kiezen of je een grote pan maakt of een kleine pan