Ma tm vr: Ma: Nasi goreng, kipsaté, pindasaus, komkommer en kroepoek Di: kipburgers met salie, cheddar, avocado en uitgebakken spek op een Italiaanse bol, met groentefriet (zoete aardappel, pastinaak). Wo: zwolsche stoof met zoete aardappel hutspot Do: Stoofpotje met kip, prei en witte wijn (slowcooker), geroosterde kerrie aardappeltjes en doperwtjes Vr: hete kip met kokosrijst, zoetzure komkommer en kroepoek
T/m vrijdag - zalm met krokant kruidenkorstje, hasselback aardappels en roergebakken spinazie met rode ui en cherrytomaatjes - rode linzen dahl met naan en komkommer/rode ui/tomaten-salade - orzo met gekruid kipgehakt, broccoli, pijnboompitten en pecorino met een salade van veldsla - broodje pulled chicken met guacamole en Louisiana coleslaw - plaattaart met groene asperges, doperwten en ei en mosterdsoep
Willekeurige volgorde, maandag t/m zondag.. - aardappels, andijvie en een bal gehakt met ui (dit eten we vandaag) - aardappels met witlof ham/kaas - zuurkool stamppot met een karbonade - broodje kroket - pasta met Italiaanse gehaktballetjes - patat met kip - hachee
Za: Frietjes, zelfgemaakte berenklauwen, pindasaus, groene salade Zo: Baked beans Dessert: Oreo-parfait met warme chocoladesaus en frambozencremeux Ma: Cannelloni met ricotta en spinazie in tomatensaus Di: Chinese krokante kip in citroensaus, roergebakken wortel met zwarte boontjes en knoflookrijst Wo: Polentafriet, kip parmigiana en tomatensalade Do: Hasselback-bietjes met kaffir lime boter en salsa, salade van koolrabinoedels, frietjes en gebraden kipfilet Vr: Rotdogs en kruidige wortelsoep
Ik ben een stille meelezer, maar ik wil toch even iedereen bedanken voor alle inspiratie die ik door dit topic opdoe! (En er staat nu een slowcooker op mijn lijstje voor kerst )
Vanavond: Zoete aardappelfriet uit de oven, lekkerbekje en broccoli in een roomsausje. Morgen: Ik denk dat we iets halen. Zo: Tomatencremesoep, broodje en salade Willekeurige volgorde: - Aardappel Anders met kippendijfilet gekruid met shoarma kruiden, en een groentemix - Ovenpasta met ui, paprika, champignons en rauwkost - Kip Krokant met aardappelpuree en salade - Noodles met kipfilet, wokgroenten en peultjes met woksaus De overige dagen moet ik nog verzinnen.
Heb me voor het eerst ooit redelijk goed aan m'n plannnog kunnen houden! Voor de komende dagen: Dhaal met rijst en spinazie - vandaag Roz djerbi (stond eigenlijk afgelopen week op de planning) - morgen Couscous Vegetarische moussaka Hummus met zelfgemaakt brood Makarouna
Heb je daar een receptje van? Lijkt me heerlijk en wellicht ook iets waarvan mijn dochtertje wat mee kan eten.
- Harira en broodjes hete kip - Marmita met vers brood en Marokkaanse salade - pasta kip pesto - biefstuk, gewokte groentes, aardappel gratin - nasi, kipsate, sugarsnaps, salade en kroepoek etc - stoofvlees met friet - zuurkool bij mijn moeder
Vanavond: frietjes, een snack en rauwkost Morgen: pasta pesto Zondag: soep met brood Maandag: stamppot boerenkool Dinsdag: sucadelapjes, aardappelen en broccoli Woensdag: chili con carne Donderdag: vlees, aardappelen en groente
Vanavond hadden we gegrilde kip, salade en zoete aardappelfrietjes met truffelmayo. Morgen pizzarette Zondag verse pompoensoep met brood Maandag hutspot en dan ga ik weer opnieuw verzinnen. Wat een gedoe iedere week..
Vandaag Mac and cheese met maïskolven op z’n Mexicaans. De rest van de week: - general Tso chicken met ui/paprika, pandanrijst en zoetzure komkommer - cordon bleu ovenschotel met broccoli en gebakken krieltjes - pasta met roomsaus, peterselie en pangafilet - kofta - Surinaamse bami, zoetzure komkommer en drumsticks In het weekend geroosterd brood met zelfgemaakte tonijnsalade en daarna nog wat hapjes en 1 dag soep.
Ma - opgebakken zuurkool Di - nasi Woe - Chili con Carne uit de diepvries Do - restje nasi Vrij - krieltjes, sla, visje Za - pannenkoeken Zo - pasta bolognese
Zoals het er nu voorstaat: Ma spaghetti Di eten op werk, man en kinderen agv Wo taco's met rauwkost en homemade guacamole Do plaattaart met veel groenten (oa courgette uit eigen tuin, die kwamen we vanmiddag opeens nog tegen ) en ei Vrij pasta pesto Za broodje pulled chicken met coleslaw Zo vis risotto met oa witvis, zalm, mosselen en gerookte zalm. Maar dit kan nog veranderen hoor.
Ma: groentenquiche en pompoensoep Di: pulled chicken op friet met guacamole, tomatensalsa, zure room en koriander met limoen Wo: hete bliksem Do: dhaal met zoete groentenmix in kokosmelk en cashews Vr: verse ravioli met spinazie/pestovulling en salade Za: puree van zoete aardappel met wortel, stoofvlees en gegrilde groenten Zo: spruitjessoep, kip kerrie met rijst.
Verse groentesoep, ciabatta met paturain en krokant kaaslaagje uit de oven Chili con carne Gekookte aardappelen, Bretonse gehaktbal en doperwten Spaghetti bolognese Gebakken aardappelen, Bonduelle ovengroente zoete aardappel, pastinaak en pareluitjes met varkens filetlapjes Brood met groente-omelet en restje groentesoep Pizza
Draadjesvlees, stoofperen en gekookte aardappelen Boomstammetje met Goudse kaas, bloemkool/broccoli/wortelen groentemix en gebakken aardappelen Pastinaak/wortelsoep met kaas/ui stokbrood Ovenpasta met spinazie en geitenkaas Pompoenstamppot met feta en hazelnoten Kip goulash met notenrijst Rigatoni met kippendijreepjes, sperziebonen en pesto Genovese
Weekmenu van gisteren tm vrijdag: Za: kip shoarma, piri piri pulled chicken, pitabroodjes, gebakken paprika en ui, Griekse salade, knoflook-bieslooksaus, piri piri mayonaise, zoete aardappel frietjes Zo: kliekjes Dessert: Coupe passievrucht met meringues en mango Ma: Jambalaya met kip en chorizo Di: Geroosterde bloemkool met dragon en beurre noisette, tartaartjes met uienchutney met groene appel, pommes duchesse (even wat onderdelen uitproberen voor kerst) Wo: Tagliatelle met ricotta-spinaziesaus, uitgebakken spekjes en champignons en een salade caprese Do: Platbrood met knoflookboter (met zwarte en gepofte knoflook) en zalmchowder Vr: Kip met sambal en tomaat (slowcooker), seroendeng, nasi kuning, kroepoek, toemis boontjes
Kliekjes zuurkool en boerenkool met verse kippensoep Lasagne of pasta Sheperds pie Zelfgemaakte kipschnitzel, frietjes, broccoli Enchilada's Witlof aardappels en vlees (nog even kijken wat, slager heeft corona dus is 10 dagen dicht, heb volgens mij nog wel wildzwijnsteaks in de vriezer liggen bedenk ik me nu) Tomatensoep met stokbrood en minipizza's (2 pubers die komen logeren) Rest van het menu ben ik ff vergeten. Misschien halen we nog een keertje Grieks Ben wel blij met standaard een voorraadje vlees in de vriezer nu de slager van het ene op het andere moment opeens 10 dagen dicht zit.