Tussen de 150€ En 200€ Echt veel te veel vind ik zelf. Maar ik eet gluten en lactose vrij, en we eten veel groente en fruit. Dat tikt aan. 2x warm eten ipv brood. Ik merk zeker dat het eten duurder is geworden.
Tussen de 100 en 120 euro per week, zie ik op ons bankafschrift. Voor 3 volwassenen en een kind. We eten niet elke dag vlees, dat scheelt denk ik behoorlijk voor het totaal. We kopen veel verse groente en fruit en ik eet alleen spelt ipv tarwe, dat is wat duurder. Melk koop ik lactosevrij, dat is ook wat duurder.
Hier tussen de 80 en 100 per week. Als ik aanbiedingen zie dan neem ik vaak alvast extra mee voor de week erop. Zelfde als ik vlees met een 30% korting sticker zie, dan neem ik ook wat extra mee en gooi het in de vriezer. Ik schrik tegenwoordig echt van de prijzen. Vroeger betaalde je voor een zak chips een euro en tegenwoordig betaal je al bijna het dubbele.
Meestal zijn de weekboodschappen tussen de 100-120 euro (afhankelijk of ik een krat bier erbij heb of huishoud dingen zoals alhoewel ik soms ook gewoon een grote bestelling bij Kruidvat doe) en dan haal ik vaak op woensdag nog voor 10 eu melk of fruit en op za vaak nog voor 15-20 eu bij de slager (ligt eraan hoeveel en of we vlees eten die week) dus gemiddeld 150 voor 4 personen denk ik?
Ik weet het niet precies. Ik denk ook tussen de 100 en 150 euro per week met luiers , wasmiddel etc. Sinds kort hello fresh meestal wel met korting maar anders komt er nog 50 euro per week bij.
Geen idee eigenlijk. Maar zeker niet boven de €100 pw. Ene week meer dan de andere week. Verzorgingsproducten niet inbegrepen.. Zal straks ook wel weer wat meer zijn pw met luiers+ flesvoeding etc.
Wij geven boven de 200€ per week uit gemiddeld. We eten vrijwel volledig biologisch. En ik ga daarvoor naar verschillende winkels, boeren etc. Schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten bestel ik bijna allemaal online.... Is ook allemaal biologisch en ecologisch en zonder troep etc. Wij hopen aankomend jaar minder kwijt te zijn aan groente, fruit, kruiden en kiemgroente. We gaan namelijk beginnen aan onze biologische eetbare tuin. Nu hopen dat ik wat groene vingers krijg haha.
Wij hebben geen specifiek budget. Dat zou lastig gaan omdat we veel grootverpakkingen kopen (bv gister ook: 50 kg meel), dus dan zou een bepaald bedrag per week niet werken. Omgerekend geven we zo'n 50 euro per week uit, dat is best ruim waar ik woon. In NL ook zo'n 50 euro destijds, maar toen hadden we het financieel veel minder breed.
Ik hou het niet meer bij. Doordat we niet meer buitenhuis gaan eten, werden de boodschappen duurder maar het bedrag van eten buitenhuis is 0 nu. Ook ga ik niet naar de supermarkt maar bestel ik groenten en fruit pakketen bij de lokale fruit en groenten winkel, bestel ik vlees bij de slager en brood altijd vers van de bakker. Extras (snoep, koek, sneukel) verzorgingsproducten en huishoudmiddelen is nu 1 keer per 2 weken. Hoe minder we naar de supermarkt gaan, hoe goedkoper het word.
Zo tussen de 150 en 200 per week. Probeer 150 aan te houden, maar lukt niet zo vaak. Man en oudste zoon eten zo veel.
Met z’n vieren (twee basisschoolkids) zeker 150 - 175 euro per week. Ik vind het zelf best een schandalig bedrag, maar ik koop echt niets raars voor mijn gevoel.
Maar eigenlijk vind ik dit soort topics best nietszeggend. Want als je vervolgens gaat vragen wat mensen eten dan is dat zo verschillend dat ik ook wel verschil ik kosten snap. Of mensen kopen veel merk en andere niet. Of mensen kopen daarnaast nog groot in of juist bij de drogist wasmiddel en tellen dat niet mee... Ik denk dat je met 130 helemaal niet zo gek zit maar als je wil besparen kan je in elk geval: - kijken wat er in de aanbieding is bij je supermarkt en daarmee koken - bepaalde levensmiddelen groot inkopen - seizoensgroenten en fruit gebruiken - geen impuls aankopen of sowieso minder tot geen frisdrank en snoep en koek “luxe producten” - minder vlees en/of vis eten
Ik gok zo rond de 100-120 euro per week, inclusief luiers en dergelijke. Wasmiddel en vaatwastabletten heb ik een tijd terug heel groot ingekocht, dus daar kan ik voorlopig nog mee vooruit. Verder maak ik altijd op zaterdag een boodschappenlijstje en het week menu baseer ik op eventuele aanbiedingen (ik doe op zondag de week boodschappen). En ik probeer altijd een balans te vinden tussen 'dure' en goedkope maaltijden. Vandaag hadden we bijvoorbeeld hachee, redelijk duur vlees, dus dan maak ik ook nog een keer nasi waar we twee keer van eten. Het scheelt denk ik dat we eigenlijk nooit frisdrank drinken of heel veel snoepen, de kinderen zijn gelukkig voor nu nog tevreden met groenten en fruit.
Ik lees dat wel vaker, en vraag me dan af waarom. Er is natuurlijk bezuinigen en bezuinigen. Bezuinigen wil m.i niet direct zeggen dat je niet lekker en voedzaam kan eten. Seizoensgebonden groenten/fruit, flexitarisch, water drinken, op aanbiedingen letten, weinig geïmporteerde dingen en veel zelf maken vind ik bv vanzelfsprekend, en niet eens alleen vanwege het geld. Maar voor een ander valt het weer onder bezuinigen.
Ja en leeftijd en behoefte scheelt ook enorm. Mijn kinderen hebben altijd al veel eten nodig gehad, net als man, maar nu de oudste gaat puberen, pff. Hij en man eten samen al meer dan een brood per dag, 2,5 kilo aardappelen is niks, zeker 3 a 4 stuks fruit per persoon (oudste zoon uitgezonderd). Doos eieren is er in een dag doorheen.
Ja dat geloof ik ook gelijk! Ik heb nu nog twee jongens van 6 en 3 (en die van 3 eet niks haha) dus ik kom nu altijd wel uit met het minimale aan eten of 2 stukjes vlees, 1 worst, halfje brood maar dat gaat vast richting de puberteit ook anders zijn
H kan ook echt bunkeren de afgelopen maanden Zal wel (hopelijk) de leeftijd zijn... Mijn man eet niet zoveel, zij haalt hem echt ruimschoots in