Koffie en wcpapier is niet wat het thuiswerken perse duur maakt. Veel meer energie verbruiken, internet moeten ophogen, je eigen werkplek moeten inrichten, je eigen apparatuur moeten gebruiken waardoor dat sneller slijt en je dingen moet vervangen, dat is wat thuiswerken duur maakt.
Verschilt per kind. Mijn oudste 2 waren met 2 zindelijk. Dochter dag en nacht. De jongste was pas met 3.5 zindelijk.
Eerst rond de 80 euro per week, met soms een uitschieter als er goede aanbiedingen zijn. Nu haal ik nog steeds dezelfde boodschappen en ben ik rond de 100 euro kwijt. Dingen worden echt duurder.
Ja dat had ik ook met de tweede. Zoals ik al zei al die wasjes...elke keer doekjes die klaar stonden voor het volgend ongelukje. Tjah, ik bleef dus wassen en schoonmaken . Echt als ik er nu aan terugdenk, begrijp ik niet hoe ik dat vol kon houden. Ik was de avonden echt uitgeput daardoor en mijn oudste en 2e schelen minder dan een jaar, dus ik vond het extra vermoeiend. Helaas kan ik je niet helpen, bestond er maar zoiets als een knopje he, dat we bij ze konden omzetten . Tjah, je kan doorzetten totdat je kind het eindelijk gaat begrijpen. Of je kan een 'pauze' nemen en het over een paar maanden weer proberen.
Verschilt zeker per kind! Oudste was met 2,5 dag en nacht zindelijk. Middelste was met 2 overdag zindelijk en met 7,5 (!) pas 's nachts (na een traject bij de plaspoli). Tot dat moment droeg hij nog iedere nacht een luierbroekje die iedere nacht bomvol zat en regelmatig lekte hij door. Wat heel frustrerend en verdrietig voor hem was. En 7,5 jaar luiers.. man wat een bedrag heb ik daar aan uitgegeven Jongste is nu ruim 2 en maakt nog geen aanstalten, vindt zijn poep niet vies en is totaal niet benieuwd naar de wc. Bij alledrie deed en doe ik precies hetzelfde: niets bijzonders. Beetje interesse wekken, meenemen naar de wc, etc. Ieder kind zn eigen tempo, ik forceer niks en ga niet meer wassen per dag doen (de 15 wassen die ik per week doe vind ik genoeg) of de vloer tig keer dweilen. Ik ken de theorieen en heb ECHT bewondering voor de moeders die vanaf 18 mnd doorzetten en waarbij het dan ook lukt, maar ik vind daar niets aan en zou niet weten waar ik de tijd vandaan moest halen
Heb momenteel nog verlof maar ook nu zou me dit niet lukken. Ga er wel weer eens wat tijd aan proberen te besteden.
Gewoon een luier aangeven. Je kindje geeft zelf wel aan wanneer het klaar is om zindelijk te worden. @Vitamientjuh Even doorzetten sorry maar dat vind idd een beetje makkelijk en ook niet altijd even kindvriendelijk. Ben meer van het kind volgen, aanbieden en het kind zelf aangestuurd de tijd geven om het te ontdekken. Niet ieder kind is er met 1,5 klaar voor
Haha misschien zindelijkheid uitstapje weer laten voor wat het is beetje gek in een topic over voedsel
Toen mijn kinderen kleiner waren kwam er ook wel minder van terecht hoor om eerlijk te zijn. Alleen maakte ik wel altijd brood, dat vinden we gewoon veel lekkerder. Maar koken deed ik gerust voor 2 dagen (om het even ontopic te houden haha... Want dat is vaak voordeliger). Helemaal omdat we toen thuisonderwijs gaven, nu gaan ze naar school en heb ik echt veel meer tijd. Het scheelt ook wel dat het zelf dingen maken echt een hobby van me is. Want iets doen wat je niet leuk vindt en zoveel tijd kost lijkt mij zelf ook gewoon lastig.
Komt vanzelf, ik heb er 3 zo gehad. Gaven op een gegeven moment zelf aan: ik ben groot en ga op de wc. En zo geschiedde. Toevallig was de jongste wel vatbaar voor het actief op het potje zetten. Dus die was voor z’n 3e wel zindelijk. weleens een leuke ervaring moet ik zeggen
Ik zie dit ook als gewoon leuk hoor! En natuurlijk voel je een beetje beter dat je milieu vriendelijk probeert te leven. En het groeit ook hé. Je gaat vaak niet van de ene op de andere dag zo leven. Denk wel dat waar jij woont je iets meer “gedwongen” wordt om bepaalde producten zelf te maken. Zo heeft mijn man de laatste tijd een blikje waar hij de kaarsstompjes in doet en op de kachel zet met een lont erin. Hebben we alles opgebruikt. Mag ik vragen hoe jij je eigen bouillonblokjes maakt?
Klopt, dat speelt ook wel mee. In NL maakte ik al veel zelf, maar maakte bv geen dingen als kokosmelk, sambal of (nep)sojasaus. Het is zoals je zegt echt een proces. Eerst begon ik met zakjes/pakjes te vermijden, daarna begon ik met brood maken. Steeds iets erbij, soort leuke verslaving ofzo Bouillon maak ik door botten in de vriezer te bewaren (kip en schaap) en wij kopen alleen hele kippen (ipv losse delen) dus ook de ribben, nek etc maken we bouillon van. Dan inkoken en in ijsblokjesvorm of siliconen muffinvormpjes invriezen. Groentenbouillon maak ik door m'n groentenschillen te bewaren en daar bouillon van te trekken. Ik droog ook wel eens groenten en dat maal ik dan fijn in de keukenmachine. Zout erbij en je hebt groentenbouillonpoeder. Handig zeg van die kaars!
Ah ja zo maak ik ook bouillon, alleen gebruik ik het gelijk, en dan is het op haha. Maar ik mis ook nog een grote vriezer. Dat staan nog op het verlanglijstje, maar neemt ook weer zoveel plek in.
Dat merk ik ook hoor. Bepaalde producten zijn nu minimaal 30 cent duurder. Tel dat allemaal bij elkaar op en dan tikt het wel aan per week. Zelf probeer ik de kosten enigszins te drukken door minder vlees te eten. En dan ook niet kiezen voor een vega vleesvervanger, maar echt meer groente of bonen toevoegen aan een gerecht.
Ja dat tikt zeker aan per week. Alle kleine beetjes is al snel heel veel. Op zich wel een goede tip van jou. Ik eet ook regelmatig vleesvervangers, AH eigen merk is niet zo duur en dat wissel ik dan af met de A merken.
Ik gok zo'n 100 euro per week excl de slager, kaas, luiers en wasmiddel.. Zou voor de gein is een maand de bonnetjes moeten bewaren.