Ik ben best enthousiast geworden door jullie allemaal Vriend is alleen bang dat het héél lang duurt voor een pizza klaar is... Hoe snel gaat dat ongeveer?
Als je de bodems van AH gebruikt en de pizzarette goed warm hebt al (en niet 3 dubbel dik belegt) is met 8 minuutjes een pizzaatje wel klaar. Hier iig wel.
Ik heb het even bijgehouden. Wij leggen de pizzabodempjes eerst even op de oven. Dan garen ze voor. En zo'n voorgegaard pizzaatje doet er ongeveer 15 minuten over om helemaal gaar te worden. Wij zijn in totaal denk ik totaal 2 uur bezig voor iedereen genoeg heeft.
Als toetje een pizza met Nutella! Ik ben zelf gek op de mezza Luna. Dat is een half calzone. Voor de helft dubbelgeslagen. Met uiteraard tomatensaus, verse tomaten, verse basilicum, rucola, ham, knoflook ui en mozzarella. En ik hou van de combi, gorgonzola met verse tomaten. Ik heb zelf nu een focaccia , nog aan het rijzen op het bakblik. Gevuld met zwarte olijven, zongedroogde tomaten, rucola, geraspte kaas en artisjokken. Smaakt ook lekker pizza achtig.
En hoe gaat dat met de stank in huis? Wij gourmetten daarom niet. Man en ik kunnen niet zo goed tegen de geur die blijft hangen. Is dat met een pizzarette ook?
Ik geloof niet dat een antiaanbaklaag is. Volgens mij gewoon zwart metaal. De spateltjes moeten onder de pizza blijven, dus zal het heus niet zomaar door beschadigen.
Van bol.com Productbeschrijving Op de bovenkant van de koepel kan je pizza's warm houden of een bruchette grillen. Dankzij de bakplaat met anti-aanbaklaag kun je de pizza's direct op de bakplaat bakken voor een nog beter bakresultaat. De handige deeguitsteker maakt het eenvoudig de deegrondjes de juiste afmeting te geven. Wij hebben ons deeg bovenop steviger gegaard zodat het er met een spatel in te schuiven was. Helaas hebben we nu al wat kleine aanbakvlekjes.
Wij hebben de oude met een steen en dat is veel fijner als ik het zo lees. Het duurt helemaal niet lang. We leggen ze erin, als deze klaar is beleggen we de volgende vast en tegen de tijd dat de gare pizza afgekoeld en opgegeten is is de volgende al weer klaar. De uitsteker gebruiken we niet. Ik rol het verse deeg uit op een silicone bakmat, verdeel er een beetje bloem overheen en snijd de hele lap in vierkantjes. De kant met bloem gaat onderop om het vastplakken op de spatel of steen tegen te gaan. wij hebben geen geur in huis.
Je hebt gelijk. In de gebruiksaanwijzing stond weer dat ze op de spatel gebakken moesten worden. Dus dat hebben we gedaan. Ook dan wordt de plaat vies hoor. Ik heb hem net schoon staan boenen. Ik kreeg ook niet alles eraf.
Welke pizzabodems met saus bedoelen jullie? @GossipGirlxoxo zijn die niet heel groot of heb je ook mini? Of steken mensen hier zelf uit van eigen deeg of een rol ofzo?
Wij hebben pas gegeten met zijn 4en en toen zijn er 20 pizza's op gegaan. Dochter en ik kleine eters, man en zoon goede eters. Dochter 2, ik 3, zoon 7 en man 8.