Jouw favo soort brood?

Discussie in 'De lounge' gestart door Nina Sanders, 13 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Naar aanleiding van 'het lekkerste chocolade' topic: Wat is jouw favo type brood?

    Ik ben echt dol op brood. Ik beperk het eten van brood doordeweeks, maar in het weekend ga ik lekker los!
    Als ik wil, eet ik gerust 6 boterhammen bij het ontbijt om dit dan tijdens de lunch nog een keer over te doen (doe ik niet hoor)!

    Mijn favorieten:
    - Volkoren croissant met pindakaas en een kroket (écht een van mijn favorieten!)
    - Heel dik, donker en stevig vloerbrood, gewoon met kaas
    - Zachte maïsbollen met Nutella
    - Italiaanse bollen. Die hol ik uit en vul ik met hagelslag :p

    Liever niet:
    - Rozijnenbollen en -brood. Alles met rozijnen erin. Bleeeghh
    - Koolhydraatarm brood. Zó droog en smakeloos

    Nu jullie! :)
     
  2. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Ik baal als een stekker dat ik hier nog steeds geen goede bakker heb gevonden. Ik ben echt lastig met brood, het gaat me heel snel tegenstaan, behalve als het echt goed is dus. In Nijmegen woonde ik vlakbij een goede bakker, die had heerlijke puddingbroodjes, krentenbollen, volkorenbrood, eigenlijk alles was lekker. Nu eet ik heel weinig brood :(
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  3. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Zelf gebakken donker bruin brood, nog lekker warm met jonge 35+ kaas.
    Zelf gebakken focaccia met knoflook, tomaat en rozemarijn.
    Zelf gebakken Cinnamon rolls.
     
    Kolibrie2 en Nina Sanders vinden dit leuk.
  4. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Maisbrood of witte puntjes
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  5. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Zelf bakken, doe je dat met een mix en/of broodbakmachine of helemaal zelf met de hand en oven? Zit er ook over te denken om te proberen, maar omdat ik eigenlijk niet veel ervaring heb met bakken, vraag ik me dus een beetje af waar ik moet beginnen en wat ik allemaal nodig heb. Ik heb geen keukenmachine bijvoorbeeld.
     
  6. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    12.796
    8.466
    113
    Vrouw
    Croissants!
    Afbakpistoletjes van Delifrance
    Witte puntjes met pindakaas
    Volkoren tijgerbrood van de bakkerij waar ik dichtbij woonde maar nu niet meer :(
     
  7. RLSD

    RLSD Niet meer actief

    Ik eet bijna nooit brood, ik houd er niet zo van.. Zeker niet van gewone boterhammen en bolletjes etc.

    Zo af en toe vind ik een croissant, pistolet of kaasbroodje/saucijzenbroodje wel lekker maar daar moet ik dan echt net zin in hebben.
     
  8. Dubbelfris

    Dubbelfris Actief lid

    19 apr 2020
    318
    282
    63
    Vrouw
    Bruin brood. En dan een lekkere hele donkerbruine knapperige korst! Zooo lekker!

    en zelfgemaakt knoflookbrood.. bij de salade, pasta of soep!
     
  9. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Kaiserbroodjes en een wit bolletje vind ik wel lekker.
    Stokbrood/pistoletjes ook.

    maar daar naast vind ik brood echt niet lekker.
    Ik eet bijna altijd crackers.
     
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.368
    21.747
    113
    Eigenlijk alles wel. :roflmao: Sommige broodsoorten vind ik nog net wat lekkerder:

    Fries roggebrood
    'Gewoon' Duits brood
    Stokbrood (maar dan niet uit NL!)
    Arabisch platbrood

    Ik maak zelf ook regelmatig brood en dan met name de Tunesische broodsoorten die niet bij de bakkerijen verkrijgbaar zijn. Eigenlijk eten we altijd zelfgemaakt brood en maar heel af en toe halen we stokbrood bij de bakkerij.
    Gewoon Nederlands brood maak ik heel af en toe als ik daar eens zin in heb maar dat is nog maar zelden. Croissants vind ik eigenlijk ook helemaal niet bijzonder, dan is msemmen toch echt véél lekkerder m.i :o:
     
  11. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.943
    14.996
    113
    Ik heb pakken oergranen mix van Sourby die ook zonder keukenspul er goed uitkomen. Kneed t gewoon met de hand. 8gr-10gr suiker, 8gr zout op 500 gram mix (hoeveelheden daarvan staan niet op t pak) werkt hier t beste. Alleen dat brood is zo verschrikkelijk snel op dat ik elke dag wel kan bakken mjam jam
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  12. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief


    Ja en nee, ik koop de mix bij de molen en daar voeg ik zelf nog het eea aan toe.

    Het brood bak in de Broodbakmachine (maar dit kan ook prima in de oven met een cake blik) en de focaccia in de oven op de bakplaat met bakpapier.

    Ik heb overigens geen keukenmachine, kneed het met de hand
     
    citroenrasp en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  13. Pompoen

    Pompoen Actief lid

    25 okt 2015
    446
    121
    43
    Vers stokbroodje in Frankrijk Zó lekker!
    Brood met zaden en/of pitjes.
    Helaas mag ik geen gewoon brood meer eten ivm gluten en glutenvrij brood is zo droog. Als Iemand een tip heeft voor lekker glutenvrij brood hou ik me aanbevolen :p
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  14. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Ik heb gelezen dat bakker leo een aanrader is: https://glutenvrij.bakkerleo.nl/
    Mijn dochter heeft misschien coeliakie (volgende week weer een afspraak met de mdl-kinderarts), dus ben al aan het oriënteren geweest vorig jaar.
     
    Pompoen vindt dit leuk.
  15. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.830
    5.566
    113
    Brood uit mijn eigen oven;)

    boerenspelt
    Zoet brood met noten, rozijnen en koek kruiden
    Zoet brood gevuld met caramel, appel, noten en cranberry
    Witte bolletjes
    Semolinabrood met zongedroogde tomaatjes, kaas en kruiden
    Enz enz.

    nu een gevuld glutenvrij sodabrood aan het bakken als test voor kerst. Want een gast heeft coeliakie.
     
  16. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.368
    21.747
    113
    Hier ook. Doe het al jaren zo :D Maak trouwens niet dagelijks brood maar zeker zo'n 3x per week. Heb trouwens ook een aantal no knead recepten waarop ik kan terugvallen wanneer ik wat minder tijd/zin/energie heb.
     
    Vaasje en MamavanLieverd vinden dit leuk.
  17. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.187
    113
    Als het geen spelt is, krijg ik buikpijn....maar ik kan echt heeeel diep ruiken aan wit brood met sesamzaad van onze bakker! Daar moeten ze parfum van maken gil ik altijd :roflmao:
     
  18. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Wordt dat dan van dat compacte brood? En heb je misschien een link van wat goede recepten. Ik ga ook wel wat om wel te kneden uitproberen, maar heb momenteel niet heel vaak die tijd/zin/energie, dus misschien is starten met een makkelijkere optie laagdrempeliger. ;)
     
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.719
    113
    Ik hou iig niet van de ‘Hollandse boterham’. Ik eet nooit (of zelden) brood als ontbijt of lunch.

    Wel lekker:
    Croissants, stokbrood, kaiserbroodjes, Italiaanse bol, e.d.
    En zelfgemaakt foccacia, kaas-uienbrood, pitabroodjes, opgerold pestobrood met rauwe ham
     
  20. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.225
    3.466
    113
    Ik ben gek op Allison volkoren en zuurdesembrood. Maar ik eet bijna alleen maar volkoren spelt, is beter voor mijn maag en darmen.
     

Deel Deze Pagina