Naar aanleiding van 'het lekkerste chocolade' topic: Wat is jouw favo type brood? Ik ben echt dol op brood. Ik beperk het eten van brood doordeweeks, maar in het weekend ga ik lekker los! Als ik wil, eet ik gerust 6 boterhammen bij het ontbijt om dit dan tijdens de lunch nog een keer over te doen (doe ik niet hoor)! Mijn favorieten: - Volkoren croissant met pindakaas en een kroket (écht een van mijn favorieten!) - Heel dik, donker en stevig vloerbrood, gewoon met kaas - Zachte maïsbollen met Nutella - Italiaanse bollen. Die hol ik uit en vul ik met hagelslag Liever niet: - Rozijnenbollen en -brood. Alles met rozijnen erin. Bleeeghh - Koolhydraatarm brood. Zó droog en smakeloos Nu jullie!
Ik baal als een stekker dat ik hier nog steeds geen goede bakker heb gevonden. Ik ben echt lastig met brood, het gaat me heel snel tegenstaan, behalve als het echt goed is dus. In Nijmegen woonde ik vlakbij een goede bakker, die had heerlijke puddingbroodjes, krentenbollen, volkorenbrood, eigenlijk alles was lekker. Nu eet ik heel weinig brood
Zelf gebakken donker bruin brood, nog lekker warm met jonge 35+ kaas. Zelf gebakken focaccia met knoflook, tomaat en rozemarijn. Zelf gebakken Cinnamon rolls.
Zelf bakken, doe je dat met een mix en/of broodbakmachine of helemaal zelf met de hand en oven? Zit er ook over te denken om te proberen, maar omdat ik eigenlijk niet veel ervaring heb met bakken, vraag ik me dus een beetje af waar ik moet beginnen en wat ik allemaal nodig heb. Ik heb geen keukenmachine bijvoorbeeld.
Croissants! Afbakpistoletjes van Delifrance Witte puntjes met pindakaas Volkoren tijgerbrood van de bakkerij waar ik dichtbij woonde maar nu niet meer
Ik eet bijna nooit brood, ik houd er niet zo van.. Zeker niet van gewone boterhammen en bolletjes etc. Zo af en toe vind ik een croissant, pistolet of kaasbroodje/saucijzenbroodje wel lekker maar daar moet ik dan echt net zin in hebben.
Bruin brood. En dan een lekkere hele donkerbruine knapperige korst! Zooo lekker! en zelfgemaakt knoflookbrood.. bij de salade, pasta of soep!
Kaiserbroodjes en een wit bolletje vind ik wel lekker. Stokbrood/pistoletjes ook. maar daar naast vind ik brood echt niet lekker. Ik eet bijna altijd crackers.
Eigenlijk alles wel. Sommige broodsoorten vind ik nog net wat lekkerder: Fries roggebrood 'Gewoon' Duits brood Stokbrood (maar dan niet uit NL!) Arabisch platbrood Ik maak zelf ook regelmatig brood en dan met name de Tunesische broodsoorten die niet bij de bakkerijen verkrijgbaar zijn. Eigenlijk eten we altijd zelfgemaakt brood en maar heel af en toe halen we stokbrood bij de bakkerij. Gewoon Nederlands brood maak ik heel af en toe als ik daar eens zin in heb maar dat is nog maar zelden. Croissants vind ik eigenlijk ook helemaal niet bijzonder, dan is msemmen toch echt véél lekkerder m.i
Ik heb pakken oergranen mix van Sourby die ook zonder keukenspul er goed uitkomen. Kneed t gewoon met de hand. 8gr-10gr suiker, 8gr zout op 500 gram mix (hoeveelheden daarvan staan niet op t pak) werkt hier t beste. Alleen dat brood is zo verschrikkelijk snel op dat ik elke dag wel kan bakken mjam jam
Ja en nee, ik koop de mix bij de molen en daar voeg ik zelf nog het eea aan toe. Het brood bak in de Broodbakmachine (maar dit kan ook prima in de oven met een cake blik) en de focaccia in de oven op de bakplaat met bakpapier. Ik heb overigens geen keukenmachine, kneed het met de hand
Vers stokbroodje in Frankrijk Zó lekker! Brood met zaden en/of pitjes. Helaas mag ik geen gewoon brood meer eten ivm gluten en glutenvrij brood is zo droog. Als Iemand een tip heeft voor lekker glutenvrij brood hou ik me aanbevolen
Ik heb gelezen dat bakker leo een aanrader is: https://glutenvrij.bakkerleo.nl/ Mijn dochter heeft misschien coeliakie (volgende week weer een afspraak met de mdl-kinderarts), dus ben al aan het oriënteren geweest vorig jaar.
Brood uit mijn eigen oven boerenspelt Zoet brood met noten, rozijnen en koek kruiden Zoet brood gevuld met caramel, appel, noten en cranberry Witte bolletjes Semolinabrood met zongedroogde tomaatjes, kaas en kruiden Enz enz. nu een gevuld glutenvrij sodabrood aan het bakken als test voor kerst. Want een gast heeft coeliakie.
Hier ook. Doe het al jaren zo Maak trouwens niet dagelijks brood maar zeker zo'n 3x per week. Heb trouwens ook een aantal no knead recepten waarop ik kan terugvallen wanneer ik wat minder tijd/zin/energie heb.
Als het geen spelt is, krijg ik buikpijn....maar ik kan echt heeeel diep ruiken aan wit brood met sesamzaad van onze bakker! Daar moeten ze parfum van maken gil ik altijd
Wordt dat dan van dat compacte brood? En heb je misschien een link van wat goede recepten. Ik ga ook wel wat om wel te kneden uitproberen, maar heb momenteel niet heel vaak die tijd/zin/energie, dus misschien is starten met een makkelijkere optie laagdrempeliger.
Ik hou iig niet van de ‘Hollandse boterham’. Ik eet nooit (of zelden) brood als ontbijt of lunch. Wel lekker: Croissants, stokbrood, kaiserbroodjes, Italiaanse bol, e.d. En zelfgemaakt foccacia, kaas-uienbrood, pitabroodjes, opgerold pestobrood met rauwe ham
Ik ben gek op Allison volkoren en zuurdesembrood. Maar ik eet bijna alleen maar volkoren spelt, is beter voor mijn maag en darmen.