hoi allemaal, wij hebben een airfryer, die ik regelmatig gebruik. Bijna dagelijks voor het vlees - regelmatig voor gekruide aardappeltjes. Soms voor het ontbijt en ook kleine taartjes/cupcakes etc worden er in gebakken. Ik ben absoluut geen keukenprinses. Vind dingen al vrij snel ingewikkeld of te lang duren. Maar dankzij de airfryer smaakt m'n vlees in elk geval heerlijk mals en sappig nu . En nu zat er dus een slowcooker in het kerstpakket van mijn man. En ik vraag me af of ik dat ook veel ga gebruiken. Ik kan me er gewoon nog niets bij voorstellen. Toen ik net keek bij gerechten, zag ik veel ingewikkelde dingen voorbij komen -ook veel buitenlandse namen van gerechten die ik niet ken.. Kan iemand me wat uitleg geven? Simpele dingen die 'even' - erin gooit en eind van de dag ofzo heerlijk eet? Zonder veel ingewikkelde handelingen of moeilijke boodschappenlijstjes?
De ideale combi hier thuis. De slowcooker voor de lekkerste sausen/stoofschotels en dan combineren met friet oid uit de airfrayer of met bijv rijst. Het is zo makkelijk een slowcooker. Je vind genoeg recepten op bijv pinterest of internet. Er zijn hier ook al eerder topics voor bij gekomen over de slowcooker.
Ik sluit me ook bij de rest aan. Ik heb al heel lang een slowcooker en nog steeds gebruik ik 'm meerdere keren per week. Er staan steeds meer recepten online, echt niet alleen maar ingewikkelde dingen. Hier bijvoorbeeld: https://www.eetspiratie.nl/tag/slowcooker/ https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/ https://www.eefkooktzo.nl/9-x-slowcooker-recepten/ https://brendakookt.nl/2019/01/23/slowcooker-recepten/ https://ohmyfoodness.nl/receptenindex/receptenindex/slowcooker/
Deze recepten zijn echt suuuuupersimpel, en toch lekker . http://www.slowfoody.nl/honey-garlic-chicken/ https://ohmyfoodness.nl/omf-kookt/diner-omf-eet/teriyaki-drumsticks-slowcooker-of-uit-de-pan/ Ik vind alles uit de slowcooker lekker, maak vaak verschillende soepen, sauzen, gehaktballetjes in saus of jus en stoofgerechten! Ik vind het echt een aanwinst maar ik hou dan ook wel echt van koken. Al is de slowcooker meer spul erin gooien en wachten, niet écht koken dus haha.
Oh, je moet hem echt een serieuze kans geven en wat recepten uitproberen. De slowcooker is hier al een paar jaar mijn favoriete keukenapparaat. Echt niet meer weg te denken! En je kan er van alles in klaarmaken. In ieder geval alles wat je normaal ook zou stoven (draadjesvlees, hachee, zuurvlees, bolognesesaus, drumsticks, etc.) en verder kan je er soepen en pastasauzen in bereiden of curry’s, pulled pork en chicken, gestoofde groentes (bv geglaceerde honing-sinaasappel worteltjes), etc. Er zijn juist heel veel vooral simpele recepten te vinden, maar misschien komen ze soms ingewikkeld over vanwege een lange ingrediëntenlijst. En ik gok even dat je daarvan veel ingrediënten niet standaard in huis hebt, omdat je ook benoemd dat er veel buitenlandse gerechten bij zitten. (Maar dit is een aanname, en ik kan het natuurlijk ook mis hebben.) Maar mocht ik dat goed hebben, dan kan het wel zinvol zijn om te kijken of dat ingrediënten zijn die je misschien vaker gaat gebruiken en je voortaan standaard in huis hebt. Zodra je alleen nog maar de verse ingrediënten nodig hebt, en je neemt zo’n lange ingrediëntenlijst door, merk je waarschijnlijk dat het best meevalt. Ik heb deze voor vrijdag op de planning staan: https://www.onehandinmypocket.nl/2014/11/01/slowcooker-recepten/ en dat is echt een kwestie van in de pan gooien en wachten tot het klaar is. Ik laat de witte rijst weg, want daar hou ik niet van in een soep, en aanpassen naar wens kan dus ook gemakkelijk. Verder gebruik ik vooral veel recepten van www.eetspiratie.nl en ook de de andere websites die @Linda86 noemt, hebben lekkere recepten. En zodra je een beetje weet hoe dit apparaat werkt, kan je prima zelf stoofgerechten ombouwen naar slowcookerrecept. Vaak alleen een kwestie van minder vocht toevoegen en langer laten pruttelen.
Kijk eens op Pinterest. Daar staan heel veel, ook eenvoudige, recepten voor de slowcooker. Favoriet zijn hier de stoofvlees gerechten Indiase curry's, maar ook sauzen en soepen. Hachee, snert etc etc.
Snert Spliterwten even 30min koken en in de slowcooker doen, gesneden groentes en vlees erop. 1/2l water en 8 uur op slow. Doorroeren evt wat water erbij doen, gesneden worst en wat peper en zout
Fudge Blikje gecondenseerde melk 400 gram chocolade erin smelten op slow Blijven roeren totdat het een plakkerig geheel is En dan in een met bakpapier beklede kom doen en in de koelkast laten afkoelen. Evt kan je er alcohol, spekjes, nootjes of iets dergelijks er door doen
Hier geen keukenprinses, maar sinds de slowcooker in huis is het avondeten zoveel lekkerder en gevarieerder. In het begin moest ik idd veel kruiden in huis halen, maar nu heb ik een hele voorraad en hoef ik vaak alleen de verse producten te kopen.
Het is een totaal ander apparaat dus ja je hebt er zeker wat aan. Begin gewoon simpel, suddert vlees of pasta saus dan ben je al om.
Vergeet de stoofperen niet, 'morgens er in gooien met een beetje water en 1 kaneelstokje. Aan het einde van de dag heerlijke rode stockeren, zoet maar zonder suiker
spareribs spareribs spareribs!!! bbq pulled chicken zwolsche stoof goulash en allerhanden andere stoofvlees dingen
toen ik de verpakking openmaakte stonden er 2 recepten - waaronder die van stoofperen en dat was er 1 waarvan ik dacht: ja - dát kan ik weleens doen.. ook omdat ze zeggen dat je er niet bij hoeft te blijven. Bij stoofperen houd ik het altijd toch wel echt in de gaten.
Met en scheut water en daarna komt er ook vocht vrij van de peren dus tot nu toe nog nooit mis gegaan. ( klopt af) Zo heerlijk, ik gooi er altijd 1.5 kilo in maar toch is dat zo op
Ja, eigenlijk wel. Juist doordat het niet op het fornuis gaat en het een elektrisch apparaat is, blijft de temperatuur lager en gelijkmatig. En doordat het voedsel op lagere temperatuur gegaard wordt, is het malser en zijn de smaken van kruiden en andere smaakmakers veel beter ingetrokken. Daarbij is het ook nog eens veel zuiniger in gebruik.
Als je overweegt om een slowcooker te kopen, moet je eens kijken naar multicookers. Daarmee kun je slow cooken maar ook onder druk. Beste uitvinding ooit. Een.stamppot kookt 8 minuten (plus tijd om op druk te komen) en je hoeft er niet bij te staan. Doordat er nagenoeg geen water in hoeft, is de smaak veel lekkerder. Je giet namelijk niet af dus smaken blijven behouden. Met de meeste apparaten kun je ook stomen, yoghurt maken, rijst koken en andere functies.