Ik denk zelf dat de besmettingen meer met het seizoen te maken hebben. En dat al die regels het maar iets vertragen maar vrijwel iedereen is wel weer te sociaal met iemand en zo blijf je het toch wel doorgeven.
Maar als je je mondkapje bij de elastieken vastpakt kan je jezelf toch niet besmetten? Ik raak mijn mondkapje op geen andere plek aan en moet hem zo'n 20 keer per dag op en af zetten. Ontsmet mijn handen daarna wel.
Die 15 minuten zijn enkel bedacht voor de cotona melder app. Als die app bij iedere voorbijganger met een besmetting een melding zou moeten geven, dan kreeg je veel te veel meldingen. Daarom heeft er iemand een x aantal minuten uit zijn duim gezogen, om het werkbaar te maken. Maar stel... iemand heeft cotona, gaat met mondkapje op een winkel binnen niest in zijn kapje. Dan blijft het grootste deel van de virusdeeltjes in het kapje zitten. Had ie hem niet op, dan zou het virus zich in die winkel vrolijk verspreiden. 1,5 is leuk, maar ook niet zaligmakend. Dus iedereen in die winkel loopt op dat moment meer risico. Mensen die zelf een kapje dragen iets minder omdat de virusdeeltjes door het eigen kapje (deels) worden tegengehouden. Verspreiding gebeurt grotendeels via de lucht heb ik begrepen. Dus het verhaal van mondkapje aanraken en daarna de deur van de koelcel, die vervolgens weer foor een ander wordt aangeraakt, geeft minder risico. Én trouwens... zonder mondkapje is er ook een dikke kans dat die persoon virusdeeltjes aan zijn handen had. Oplopende cijfers zijn toe te schrijven aan belachelijke drukke winkels, tuincentra en Sint. Mondkapjes zijn niet zaligmakend, maar alle beetjes helpen. Dat is hoe ik erover denk.
Ik ben er bang voor Katholieke kerk houd dit jaar geen nachtdienst de 24e. Dat vond ik wel bijzonder goed.
Als het virus erop zit nadat je hem hebt gedragen. Dan heb je het toch al? Of bedoel je van iemand anders aan de buitenkant? Dan heeft ie je juist beschermd. Maar moet je hem dus niet in je jaszak dfrommelen en opnieuw gebruiken
Ik kreeg in de test straat een ,vond ik, domme vraag De vraag was of ik intiem was geweest en of dat langer was dan 15 minuten. Ik legde uit dat ik idd zéér intiem was geweest(). Hij: maar mevrouw was dat langer dan 15 minuten? Ik: Ik heb seks gehad. Hij: Was dat langer dan 15 minuten? Ik: oh denk je dat het virus denkt jaaa de 15 min zijn voorbij toeslaan allemaal!!! Hij: umh ja ja je hebt gelijk.
Over teststraat gesproken: ik vind het so dom dat ik in mn eigen auto waar ik zit met mn eigen kinderen een mondkapje op moet maar niemand spreek vsn buitenaf. Tot ik moet testen en dan moet het mondkapje af. Maar rij ik er weg moet die weer op. Ik zie de logica niet
Zou het niet kunnen dat het niet zozeer te maken heeft met kerkbezoek an sich, maar dat bepaalde groepen gewoon (om welke reden dan ook) gewoon het nut niet inzien van zich aan de regels te houden? (Sorry, ik wil niemand voor het hoofd stoten. Hopelijk heb ik me zo duidelijk mogelijk verwoord.) Dus dat ze zich qua bezoek en andere sociale activiteiten gewoon niet aan de regels houden? Tel daarbij op dat in die gebieden veel gezinnen groter dan gemiddeld wonen. Dit doet me trouwens denken aan de Duggars: https://www.duggarfamilyblog.com/2020/12/duggar-ladies-christmas-gathering.html?m=1 Hebben die überhaupt wel over Corona gehoord vraag ik me af En het dan ook nog zo openbaar neerzetten, echt onbegrijpelijk...
De lucht word vochtig in je mondkapje ,dat kan gaan werken als een broeinest voor bactiëren ,dit adem je dan weer in.Druppels van niezen en hoesten zijn te groot om door je mondkapje te gaan en veel mensen vervangen na een keertje hoesten/kuchje of nies het mondkapje niet of raken het juist aan op de verkeerde manier.
Die 15 minuten maakt voor het RIVM het verschil tussen nauw contact en quarantaine en overig contact een geen quarantaine. Daar zal vast wel een wetenschappelijke basis voor zijn. Onze ervaring is iig dat het klopt, na meerdere mensen om in onze spreekkamers te hebben gehad, die later positief bleken.
Meeste besmettingen in huiselijke kring. Veel grote gezinnen daar. 1 + 1 = 2. Ik denk niet dat je zozeer kan zeggen dat het aan de kerkgang ligt
Dit inderdaad. Gezinnen met 7 kinderen zijn geen uitzondering. In het weekend komen er 2 thuis van de studie, die van alles meenemen uit Amsterdam en Utrecht. Een paar huizen verderop woont de oudste zoon met een paar kleinkinderen, die komen regelmatig langs. Dan nog 3 kinderen op de middelbare school, met hun sport, vrienden en alles. Op zaterdagavond gaan de pubers/studenten echt nog wel langs een paar vrienden in hun dorp. Ik denk niet dat er in deze gezinnen veel aan social distancing wordt gedaan, en dat uitwonende kinderen nog veel thuis komen. Dan loop je natuurlijk al veel besmettingsgevaar dan wanneer je maar 2 kinderen hebt. Dus ik geloof dat die besmettingen gewoon thuis op de bank plaatsvinden, ipv in de kerkbank.