Ik vind dat zelf echt veel minder lekker. Zou dan eerder gaan voor een half ons of het aantal plakjes zeggen tegen de slager. Dat doe ik in elk geval bij de soorten die maar 1 persoon eet. Voor vleeswaren die je voor iets anders gebruikt, kipfilet door een salade of spek uitbakken bij een ei, vind ik ‘supermarkt vleeswaren’ best prima...
Als je niet wil inleveren op smaak/kwaliteit dan zul je moeten inleveren op de hoeveelheid. Lees dat je vlees bij slager haalt, dan kun je bijvoorbeeld 400 gram gehakt doen ipv 500 gram.
Hier een vrouwelijk puber die zo vreselijk veel eet, meer dan mijn man! (ze is 167 bij 45 kilo..) en mijn to be puber van 11 eet ontzettend veel brood (ong 8 sneeen per dag) maar matig avondeten. Ze kiezen hier altijd wel voor gezond dus fruit of rauwkost (maar zodra het vrijdag is moet er chips gegeten worden...)
Nou mijn dochter kan veel eten, maar mijn zoon pff.. gaat echt nergens meer over. Die eet ook echt letterlijk de hele dag door.
Jullie besteden aan frisdrank meer dan wij aan de complete boodschappen per week. Dat kan toch ook nooit gezond zijn?
Echt . Heb ik hier dan uitzonderlijke exemplaren. Dochter van 12 eet echt niet veel, man ook niet trouwens.
Zo zou ik het ook doen. Ik koop bijvoorbeeld ook veel verschillende soorten beleg maar dat zijn echt geen hopen. En om de spullen te bewaren gebruik ik zo beleg stapel dozen.
Het voedingscentrum raadt 75 gram per persoon aan, dat is dus voor 4 personen 300 gram. Wij zitten daar zelfs vaak nog onder.
Omdat ik 75 g zo weinig vond eens gaan googlen. Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon. Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren.
Met salami of andere gerookte en gedroogde worsten hoeft dat niet. Blijft echt wel langer dan een week goed. Maar zoals ham fricandeau enz, kan je gewoon invriezen. Ontdooien is zo klaar, en dan wel binnen twee dagen opmaken. rosbief vind ik alleen vers lekker. Dat moet je gewoon altijd binnen twee dagen opmaken. Als je die gaat invriezen gaat er echt veel vocht uit het vlees.
Ik koop 1x in zoveel tijd 2 kilo gehakt, 2 kilo kipfilet en 2 kilo kippenbouten en dan soms nog 500 gram shoarma. En vries alles in porties in en kunnen we met zijn 2en en vaak 3en ( een vrijgezellige vriend voeden we paar x per week haha) een poos van eten! Ik haal vlees bij de islamitische slager. Dus ben voor dit allemaal kleine 30 euro kwijt. En ik ben dan van zeg 2 kilo maar is altijd iets meer haha!
Ik zou eerder de hoeveelheid groente verdubbelen. 150 gr vlees is zoveel, dat heb je helemaal niet nodig. Eet jij 250 gr groente of meer? Hier eten we ong 100 gr per persoon, sowieso meer dan 300 gr groente pp (ook rauwkost tussendoor mee gerekend).
Ik gaf gewoon aan dat die 75 g (wat nog niet eens 1 braadworst is) mij bijzonder weinig leek en daarom eens ging zoeken en dus ook wel wat anders las. Zelf eet ik amper vlees en we eten regelmatig soep vooraf, dus ons hoeveelheid groenten ligt altijd hoger als het vlees. In spaghetti saus doe ik bijvoorbeeld bewust weinig gehakt. Maar als het vlees puur word gegeten, ga ik voor mijn man toch zeker 1 worst voorzien (en die smalle spriet van me is echt geen grote eter).
Onze islamitische slager in NL rekende vaak ook erg ruim. Dan zei je 3 kg en was het er bijna 4 Wij kopen tegenwoordig een doos van 10 kg kip, dat zijn gemiddeld 9 hele kippen. En daar doen we 2 a 3 maanden mee (voor 5 personen). Ik snijd dan alles en verdeel het in poten/vleugels/filet. De nek en ribben worden voor soep gebruikt. Dit is (iig hier dan) veel voordeliger dan losse delen kopen.
Ja maar de kipfilets zijn ook mega groot.. vraag me nog steeds af wat voor kippen dat zijn haha.. want met bakken komt er geen water ect uit het is puur vlees en nooit meer supermarkt vlees voor mij
Hier zijn ze juist erg klein. Ik weet dat sommige mensen bij grote kippen direct zullen denken 'plofkip!' (en dat zou best kunnen kloppen), maar mijn ervaring is dat dit ook met het ras te maken heeft. Toen wij nog zelf kippen slachtten (mag nu niet meer ivm corona) waren dat ook echt heel grote kippen, waarschijnlijk een ander ras. Ik heb überhaupt nooit supermarktvlees gegeten trouwens, dus kan dat niet echt vergelijken.
Hecht het bezoek zoveel waarde aan A-merk? Misschien is mijn omgeving heel anders hoor, maar hier zijn de meeste mensen blij met halve liter flesjes van de lidl/ah eigen merk. Ik zou kijken wat er gebeurd als je daarvan een six pack per soort haalt. Daar zit wat meer in, maar niet heel veel. Flesjes zijn ook veel handiger. Als dat niet op gaat dan neem je het zo mee naar buiten. Van Fernades heb je denk ik geen b merk. Maar hoe ver wil jij gaan om alles wat anderen zouden kunnen willen in huis te hebben? Naast wat je koopt zou ik ook opschrijven wat je weg gooit. Zo heb je wat meer overzicht van wat er nodig is als je het nog niet als bezuinigen wilt laten voelen.
Wat hier erg heeft geholpen in terugbrengen van de uitgaven was echt per bonnetje het verwerken. Dus hoeveel gaat er naar ‘maaltijden’, en dan kon ik hier heel makkelijk onderscheid maken tussen ‘ontbijt’, ‘lunch’ en ‘avondeten’ (omdat we brood enkel bij de lunch eten, dus geen overlap tussen ontbijt en lunch). En dan nog de ‘tussendoortjes’ en ‘huishouden’, ‘non-food’ etc. Ik kon prima bezuinigen op alle punten, en kon door het echt per bon uit te splitsen precies zien waar gewoon te veel geld naartoe ging. Als je op bv alle maaltijden eigenlijk op een paar producten al een euro onnodig veel uitgeeft, scheelt dat per week al heel veel. Het is even een klusje, zo met alle bonnetjes gaan zitten en ze in bv excel zetten, maar als je iedere avond even de bonnetjes van die dag doet, stapelt het zich nooit op tot een enorme stapel Plus zo zie je waarschijnlijk ook al snel in je bonnetjes terug wat je bespaart en dat je besparingen werken - en dat er bv nog wel meer bespaard kan worden. Wij gingen van €150 per week (2 volwassen, 2 kinderen) naar €100. En ik denk dat het zeker nog lager kan, maar dan moet ik bv bepaalde biologische producten vervangen voor niet-biologisch, en dat wil ik niet. Wij eten bv amper vlees, maar áls ik wat koop, dan is het biologisch.