Even een vraagje. Ik geef nog steeds borstvoeding. Maar, vanaf wanneer mag een kindje verse melk hebben? Hier wordt gezegd dat ook na de eerste verjaardag speciale melk (poeder) moet kopen. Dit is echt superduur. Dit zou dan tot 2 jaar moeten?
je kind kan vanaf de leeftijd van 1 jaar gewone melk drinken maar het mag geen halfvolle of magere melk zijn
Halfvolle melk mag ook hoor en volgens mij, als er geen risico is voor allergieën, al vanaf 9 maanden.
nou suus bij ons in het ziekenhuis wordt halfvolle en magere melk volledig afgeraden omdat die niet voedzaam genoeg zijn en en ze zeggen vanaf een jaar omdat dan het risico op allergieen dan bijna volledig uitgesloten is maar als je merkt dat je kind het kan verdragen kan je vroeger proberen natuurlijk want elk kind is anders. als je merkt dat hij geen melk lust kan je ook petit gervais en kaas enzo aanbieden want als hij daar voldoende van binnen heeft op een dag heeft zij ook haar calcium binnen
Kinderen die geen verhoogde kans op allergie hebben mogen naast de borst vanaf 9 maanden dagmelk. In het begin wel aanlengen met wat water. Na een jaar is opvolgmelk helemaal niet meer nodig, ook al zegt de reclame dat je tot 2 of 4 jaar poeder moet geven (en mijn ervaring in veel landen onder de evenaar is dat veel artsen dat overnemen). Op zich kun je natuurlijk gewoon doorgaan met de borst. De WHO adviseert om je kind tot 2 jaar borstvoeding te geven en daarna zolang jullie allebei willen. Heb je al contact met LLL? Daar kun je goede info over bv krijgen en in contact komen met andere voedende moeders. Ze zitten ook in Peru: Peru Alison Velasco Paseo Real 121 Las Lomas de la Molina Vieja Lima 12, PERU Tel. 51-1-365-6355 alsvelasco@terra.com.pe (email)
@randi: dan geven ze bij jullie heel andere adviezen. Hier zeggen ze, halfvolle of volle melk en mag wel bij 9 maanden tenzij groot risico op allergieen. En dingen als petit gervais wordt hier juist erg afgeraden omdat er erg veel suikers en vetten inzitten.
En kaas al helemaal met mate, omdat dat erg zout is. Tot 3 jaar geen magere zuivel, omdat een kind de vetten in zuivel nodig heeft om het veilig te kunnen verteren. De concentratie aan eiwitten en natrium in magere zuivel is veel te hoog voor jonge kinderen.
zal dan het vberschil zijn tussen belgie en nederland zekerst nu de mijne kregen in elk geval petit gervais en zij hebben daar nooit niks van geweten en ook hier in de vriendenkring niet en k geloof zelfs dat petit gervais alleen natuurlijke suikers bevat is ook speciaal voor de kleinste gemaakt hé zowel in portie als in inhoud
Wat ik ken is: halfvol voor volle kindjes, volle melk voor halfvolle kindjes Maar nr3 melk is melk met daaraan toegevoegd wat extra bouwstoffen. Als de kleintjes goed kunnen eten, dan is dat helemaal niet nodig. Sommigen geven het 1 keer per dag, voor die bouwstoffen, anderen geven vitaminedruppels, en weer een ander een extra stuk fruit
Ja, maar wie koopt dat nou? Voor dat enkele plakje dat je misschien eens per week aan een baby mag geven ga je toch geen heel stuk zoutloze kaas kopen? Een volwassene eet dat alleen als er een streng natriumbeperkt dieet is, en zo gemakkelijk is het ook niet te koop.
nou dirksmama hier bij ons vind je die zelfs in de supermarkt en in sneetjes hoor dus ik veronderstel dat dit in nederland ook te vinden was tenslotte is kaas toch jullie handelsmerk niet?
Van de site van Uniekaas: Over het zoutgehalte van kaas bestaan nogal wat misverstanden. Absoluut zoutloze kaas bestaat niet. Elke kaas, ook zoutarme kaas, bevat zout.
ok maar totaal zoutloos hoeft een kind op 9 maand of een jaar niet .alles moet met mate en in niks mag je overdrijven is het motto van geloof me de kinderartsen en anders moeten die bij ons dringend terug naar school dan je kan je kind gezond opvoeden en totaal zout en of suikerloos is bij uitsluiting niet gezond want het lichaam heeft van alles een beetje nodig om goed te functioneren en in geval van suiker zijn natuurlijke suikers geen kwaad.je kan natuurlijk in alles fanatiek gaan en supergezond maar of dit ook realistisch blijft nu en in de toekomst van je kind is natuurlijk een andere vraag. daarbij vroeger aten de kinderen vanaf een jaar gewoon mee met de pot van tafel en kregen ze alles te eten en der is nog geen enkel kind aan gestorven. soms kan er gewoon overdreven worden in wat wel en wat niet eten, zowel tijdens als na de zw maar dat is just my two cents
Mijn kinderen aten al voor ze een jaar waren gewoon met de pot mee. Maar ze kregen niet zomaar alles wat wij ook aten. Suiker heb je helemaal niet nodig, er zit al voldoende in het fruit dat je elke dat eet. En kaas is gewoon iets waarvan je in het begin erg matig moet zijn. En suiker is suiker hoor, maakt niet uit waar het in zit. Suiker in een pakje is ook heel natuurlijk, het wordt gewoon van bietensap gemaakt.
tegen de tijd dat je kindje een jaar wordt of is, kun je gewoon volle melk gaan geven hoor, tis echt niet nodig die melk te kopen die ze je in de winkel aanbieden en waarvan men zegt dat dat het beste voor je kindje is, dat is gewoon onnodig geld uitgeven, heb je het en wil je het uitgeven best, maar gewone volle melk is net zo goed hoor... ik zou geen halfvolle melk geven in ieder geval, en als je ff googled kun je ook op diverse gezonheidssites lezen dat dat trouwens ook wordt afgeraden, en dat heeft niets te maken met allergiën of wat dan ook, maar puur omdat kinderen die vetten in melk gewoon nodig hebben en dat zit in veel mindere mate in halfvolle melk... heeft je kindje wel een aanleg of heeft het een allergie dan alleen maar overstappen op "gewone" melk als de arts zegt dat het kan..anders idd enkel die groeimelk uit de winkel... kinderen kunnen overigens gewoon mee eten met de pot enkel wat zout betreft als je eten maakt gewoon vooraf wat afhalen en daar geen of wat minder zout aan toevoegen dan hetgeen je zelf gebruikt.... en tja het lichaam heeft ten alle tijde suikers (koolhydraten) nodig wat normaal gesproken ook al in gewoon eten verwerkt zit, maar je kindje wordt er echt niet ziek van, of wordt echt niet dik van af en toe kaas of wat dan ook.... voor alles waar je het ook over hebt, geld "met mate' zolang alles gewoon met "mate" gaat gewoon "lekker" doen...
Dat vind ik persoonlijk ook wel, maar dat is dus ook weer een verschil tussen Nederland en België, want in Nederland wordt door de officiele instanties ALLE zout tot ruim een jaar afgeraden. Vandaar ook dat er in Nederlandse potjes GEEN zout toegevoegd wordt, terwijl dat in potjes die ook in België of Duitsland verkocht worden wel het geval is.