Ladies, Enige tijd geleden hebben wij ons georiënteerd op keukens en ikea viel voor mij af, omdat wij een hoek in de keuken hebben en ikea het naar mijn smaak niet mooi oplost met het aanrechtblad in een hoek, en je dan toch nog een lelijke richel blijft zien. Maar gezien het prijsverschil (en dat ik het zelf grotendeels kan monteren, ja ik weet waar ik aan begin) kwam de vraag toch terug naar hoe storend het nu is eigenlijk, de richel/ribbel in de hoek van een ikea aanrechtblad? Hebben jullie foto's? We hebben nu 1 hoek (L-vorm) en overwegen een L of een U vorm
Je kan ook gewoon op een andere plek een blad kopen. Of op maat laten maken dus de basis van Ikea en het blad van ern ander bedrijf.
Kun je niet een Ikea keuken doen met een blad ergens anders vandaan? Wij hebben de kastjes en deels de deurtjes van Ikea, maar ook een deel van de deurtjes laten maken. En het blad zelf gemaakt (beton). Maar mijn schoonouders bijvoorbeeld hebben alles van Ikea en het blad ergens anders laten maken. Ik heb dus geen foto voor je, dus het is niet echt on topic
Je kunt zoals gezegd heb blad ergens anders laten maken natuurlijk. Wij hebben hem wel van Ikea, zit een naad idd, maar dit is echt de eerste keer dat ik erbij stil sta dat je je daaraan kunt storen. Heb er echt nog nooit last van gehad.
Wij hebben een ikea keuken van 10 jaar oud en we moeten ons blad echt gaan vervangen; dit waren we van plan begin december... Helaas nu lock down.. Aangezien we hier niet nog 3 jaar blijven willen we de keuken niet vervangen, maar het blad is echt te erg... De naden zijn afgewerkt met doorzichtige kit, heel lelijk... we hadden beter wit kunnen kiezen. We kiezen nu voor een grijs blad en deze naden doen we met grijs kit (die je op kleur kan bestellen). Kost ons totaal 150 euro, goedkoper keukenblad kan ik nergens vinden... Geen maatwerkblad omdat de recensies niet geweldig zijn ivm de naden niet afgewerkt zijn. Als je ze zelf afwerkt en het bolt op dan komt je garantie te vervallen. Oh let niet op de kruimels... net brood gesmeerd...
In de bijkeuken willen we een Ikea keukenblok. Door een combinatie met een minder diepe onderkast moet het blad door 2. Waarschijnlijk gaan we voor een eigen gemaakt werkblad van (eiken)hout zodat het blad uit 1 stuk blijft bestaan. Ik vind een diepe groef zoals de voorbeeld foto van Shay persoonlijk niet zo mooi. Onze eigen keuken heeft ook een naad tussen de twee bladen maar deze is zo subtiel dat het amper opvalt.
Dit blad is natuurlijk ook 10 jaar oud en de gelamineerde zijkant zijn smaller geworden en daardoor zal de naad straks ook smaller zijn. Ik moet wel toevoegen dat ik er nu niet eens meer op let...
Wij hebben sinds 1,5 jaar een IKEA keuken met blad van IKEA en een hoek. Hier valt die naad nauwelijks op. Ik durf niet meer met zekerheid te zeggen of het blad zo geleverd is of dat het gezaagd is door de monteur. Ik vermoed het laatste.
Wat een vreemde hoek, waarom is dat rond gezaagd? Dat hadden ze toch beter recht kunnen zagen zodat het gewoon op elkaar past?
Dit hebben wij gedaan. Kasten en deuren etc zijn van ikea, maar blad hebben we ergens anders laten doen. Daar hebben ze de naad bij de kookplaat gedaan. Ene stuk gaat een klein stukje de hoek om en het andere stuk heeft 2 lange "poten". Heb dus op 2 hele kleine stukjes een naad.
Ik denk dat dit zo gedaan is om een zo dun mogelijke naad te krijgen. Ik zie dit namelijk heel vaak, ook bij de duurde keukenzaken.
Zo wordt het aangeleverd door Ikea. Bij ons zit de naad ook zo (alleen de andere kant op). Wij hebben hem zelf geplaatst en dit is het resultaat. Valt dus bijna niet op.
Wij hadden in onze vorige keuken ook een blad van de ideale. De naad liep ook niet gewoon recht, maar zat een verspringing in. Niet zo rond als op deze foto, maar een beetje hetzelfde idee. Was heel goed in elkaar te schuiven. Geen losse werkbladen besteld, maar door ikea de gootsteen laten infresen.
Ah dus toch zo geleverd. Ik durfde het echt niet met zekerheid te zeggen. Wij hebben de keuken laten plaatsen dus ik heb er ook nooit opgelet bij de levering.