Bloed in kippenbout? Niet gaar?

Discussion in 'De lounge' started by suus1983, Jan 6, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,158
    35,818
    113
    Lijkt me eerder iets van weefsel, spierweefsel oid? Geen ingewanden lijkt me. Maar ja dat zit er hier ook altijd aan.
     
  2. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,158
    35,818
    113


    Ik at het sowieso al niet, maar sinds mijn man mee mocht helpen opereren aan een varkenslever en levers heeft gebruikt voor zijn onderzoek (naar medisch hulpmiddel) komt er geen lever meer in huis. Ook geen leverworst etc.
     
  3. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    Jan 27, 2017
    9,041
    16,546
    113
    Ik heb bij een poelier gewerkt toen ik 16 was, en gadverdamme als ik dan levertjes moest pakken stond ik echt inwendig te schelden. Ik vond dat altijd zo’n vies gevoel.
     
  4. Knabbelvanbabbel

    Sep 26, 2020
    60
    18
    8
    Female
    Dit haal ik ook tijd weg vind het zooo vies. Als ik kippensoep maak leg ik de kippenbouten eerst een paar uur in koud water met zout. Dan trekt bloed wat nog ergens zit eruit. En met een vuuraansteker alle haartjes en pluisjes wegbranden haha
     
  5. pluk

    pluk VIP lid

    Dec 13, 2005
    16,246
    4,479
    113
    Haal mijn kip altijd bij de Turkse slager, die zijn schijnbaar heel schoon dan want ik ben nog nooit rare dingen tegen gekomen
     
  6. Marti

    Marti Fanatiek lid

    Apr 18, 2014
    2,384
    867
    113
    Oh dat iswel vies idd. Bah. Wij aten gisteren toevallig kippenbouten. Ik had ze gekregen want normaal heb ik liever van die kleine kippetjes. Ik twijfel altijd bij kippenbouten of ze gaar genoeg zijn.
     
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,370
    21,747
    113
    Dat heb ik ook altijd met kippenpoten/vleugels e.d als ik het bak. Maar over het algemeen verwerk ik ze in stoofpotjes en dergelijke en dan zijn ze na een half uur echt wel heel gaar. De kippenpoten hier zijn wel zo'n beetje de helft van die in NL, daar stoofde ik ze wel ruim drie kwartier.
     
    Marti likes this.
  8. DRLB

    DRLB Bekend lid

    Dec 11, 2015
    566
    23
    18
    Dus vleessappen is eigenlijk gewoon lijkvocht?
     
    citroenrasp likes this.
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    Oct 10, 2006
    50,158
    35,818
    113
    Haha dat maakt het niet beter
     
  10. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    Jan 27, 2017
    9,041
    16,546
    113
    :cry::roflmao:
     
    citroenrasp likes this.

Share This Page