Ja daar heb je ook een punt. Vorige keer waren er teveel aanpassingen tegelijk. Werd het onduidelijk waar het vandaan kwam
Voor mij geld vooral dat het lastigste aan de situatie mijn energieniveau is. Daarom werk ik ook minder uren. Normaal zou ik de overige tijd besteden aan de kinderen of huishouden. Kost energie. Dus is het hier veel rusten. En de kinderen op een apparaat. Hij zit zich nu te vermaken met minecraft op de switch. Én tijdens het begeleiden van school moet je vaak wel in de buurt zijn voor hulp, maar niet de hele tijd iets te doen. Als hij bijv online zit met juf, dan zit ik ernaast en kijk ernaar. Én als hij daarna een werkje moet maken, dan moet ik af en toe wat helpen of corrigeren. Tussendoor kan ik hier wel lezen of reageren.
Dat was ik denk ik. In een emotioneel moment. Maar de uitspraak an zich sta ik wel achter. Ieder kind IS kwetsbaar. En wij hebben er met ons allen voor te zorgen dat ieder kind een veilige plek heeft en zich kan ontwikkelen. Dat betekent niet persé dat naar school gaan voor elk kind de beste manier is. Wel dat we oog moeten hebben voor kinderen die nu, door het thuisonderwijs, in de problemen komen.
Deel 1 van de zin klopt. (Zie mijn uitleg hierboven) Deel 2 niet. Hier in elk geval 2 jongen die hier heel vrolijk doorheen hobbelen. Oudste vind het saai. Maar heeft zijn telefoon en PlayStation voor contact met vrienden. En vanaf morgen weer 1 keer per week voetbaltraining. Jongste vind het fijn om rust in zijn hoofd te hebben als hij niet werken.
Geen idee of het al gedeeld is maar hier staat ook een stukje over scholen in. https://nos.nl/artikel/2363953-het-is-echt-nog-te-vroeg-voor-versoepeling-zeggen-epidemiologen.html Verder geen discussie om uit te lokken puur ter info/kwam ik net tegen
zélfs als we de 25ste niet open gaan -ben ik blij dat er nog een opening is. Dat er niet gelijk gezegd wordt: Alles, dus ook scholen , blijven nog 3 weken dicht. Of het een zoethoudertje is of niet, maakt me eigenlijk niet uit... Dat sprankje hoop dat het bied, geeft mij wel een houvast. Gewoon omdat het anders té ver is en niet meer te overzien.
Ik wil ook graag dat de scholen zsm terug open gaan. Maar met deze bewering vergeet je wel één ding: tegen de tijd dat er al meerdere besmettingen op een school hebt ontdekt, ben je rijkelijk laat. Je hebt dan namelijk al een flink cluster. Fijn dat het bij jullie meeviel. Op onze school tot de kerstvakantie ook geen zieke kinderen en leerkrachten. Vlak na de sluiting bleek één collega besmet, maar verder niemand anders. Maar ik heb in de omgeving wel gezien, dat als er eenmaal een besmetting 'binnen' is, dat het dan gewoon hard gaat. Zeker als je pas gaat sluiten bij meerdere besmettingen. Persoon A is ziek, heeft in de 2 dagen voor de symptomen verschijnen mogelijk al meerdere personen besmet. Tegen de tijd dat die zelf klachten krijgen, kunnen ze er ook al meer besmet hebben. Dan ga je dicht, maar thuis gaan die besmettingen nog wel verder. En ouders brengen hun kinderen bij een plotselinge sluiting misschien ook nog wel buiten het gezin onder. Want ja, als je vanmiddag hoort dat vanaf morgen de school dicht is, moet je ze toch ergens laten. Door scholen helemaal te sluiten, werk je preventief. Dan voorkom je dat daar clusters ontstaan. Nogmaals: ik wil ook graag de scholen terug open. Maar ik vind sluiting op het moment dat er een uitbraak is, niet te vergelijken met alle scholen dicht.
Ik snap dat je daar je bedenkingen over hebt, maar reken maar dat de ouders die meewerken aan dit onderzoek ook bepaalde verwachtingen hebben en met elkaar praten.
Dat ben ik met je eens hoor. Maar niet dat alle kinderen inmiddels onder de groep kwetsbare kinderen vallen die recht heeft op noodopvang.
Ik bedoel ook niet dat ze zomaar iets verzinnen hoor. Het aantal besmettingen staat geregistreerd natuurlijk. Maar het kabinet beslist wat zij "vinden" van het aantal besmettingen. En ik denk dat die grens zomaar ineens heel laag ligt.
Ja, dat kan. En wat hier ook lastig in is, is dat àls er positieve testen zijn onder de kinderen, ze in ieder geval niet op school besmet zijn geraakt.
Ik denk dat er op dit moment twee keuzes zijn. Of de scholen zsm open (op z'n vroegst 25 jan) of de scholen nog maanden dicht. Een tussenweg gaat nergens over, ik zie de komende weken/maanden namelijk niet direct iets veranderen qua besmettingsrisico's. Pas als er voldoende mensen gevaccineerd zijn en dat duurt nog de hele zomer. Zo lang kan je de scholen niet dicht laten. Dan heb je het corona probleem misschien deels opgelost, maar nog veel grotere problemen gecreeerd. En niet alleen in het onderwijs. Het motto "liever nog even dicht" is wat mij betreft dus geen optie. Wat is dan nog even en wat gaat dat opleveren?
Vanaf april / mei zal het aantal besmettingen sowieso afnemen. Dat geldt voor andere virussen ook in het voorjaar en dat patroon was vorig jaar bij corona ook zichtbaar. De combinatie maatregelen & toenemend aantal gevaccineerden zal dat effect nog versterken. Daarmee pleit ik trouwens niet voor een sluiting tot de meivakantie hoor! Maar het is ook niet 'nu open of tot de zomer dicht'.
Of ze gaan testbeleid zodanig invullen dat ook jongere kinderen makkelijk getest worden op een aangenamere manier dan het stokje. Dat t verkouden kind van 4 op een eenvoudige manier getest kan worden. Dat je voorkomt dat een kind met alleen een snotneus toch covid heeft en t cadeau geeft aan de rest.
Ik denk er dat nog een optie is. Open zodra het aantal besmettingen op een meer aanvaardbaar niveau ligt.
Ik quote even een stukje uit de link die werd gegeven: ''Ook wil de regering afdwingen dat het aantal thuiswerkers verder stijgt, onder andere doorouders tien extra betaalde dagen zorgverlof voor hun kinderen te geven, alleenstaande ouders krijgen er twintig.''. Dus ja, ik snap wel dat @Mamafiets zei dat dit het beste idee is wat ze in tijden heeft gehoord.
De meivakantie is voor mij ook bijna de zomer Zelfs tot het voorjaar vind ik veel te lang. Maar niet alleen voor het onderwijs zoals ik eerder zei.