Wat is jullie mening over die mutaties? Ik lees nu zoveel in de media over Britse variant, Braziliaanse variant en Zuid-Afrikaanse variant. Als we alle mutaties moeten bijhouden dan is er elke week wel een nieuwe variant. Ik heb zo het gevoel dat we van meetmoment naar meetmoment gaan. Eerst de besmettingen met Sinterklaas / black Friday die piekten, daarna kerst, toen oudjaar.. nu hebben we dat gehad .. duikt er overal een mutatie op. Er komen deze week en volgende week waarschijnlijk alleen maar meer Britse mutaties aan het licht en dan ook nog andere mutaties. Als nu blijkt dat het besmettelijker is maar in verhouding minder ziekenhuis opnames, dan zie ik misschien wel een lichtpuntje.
Daar hoop ik ook op, maar de beelden in de UK en Ierland weerspiegelen dat niet... als er nou een NL variant komt, milde klachten en je hebt antistoffen voor iedere variant voor de rest van je leven...
Als ze van iedere mutatie een nieuwsbericht moeten gaan maken, zijn ze nog wel even bezig. Ik snap ook niet waarom. Is het niet meer interessant genoeg? Van mij mogen ze daar echt mee stoppen
Vandaag ook in de Volkskrant dat inmiddels meer dan de helft van de Nederlanders ontevreden is over het Coronabeleid...
Ik vind het nog lachwekkend worden ook.. ineens duiken overal mutaties op. (Goh dat heb je met een virus) nog even en iedere gemeente heeft z'n eigen mutatie. Ondertussen staat corona ook niet stil in het dierenrijk.. voortaan een mondkapje op in de apenheul. Zucht.
Dat een virus muteert is inderdaad normaal. Dat is inderdaad nauwelijks 'nieuwswaardig' voor de gewone burger. Neemt niet weg dat virologen die ontwikkelingen wel in de gaten moeten houden. Want het merendeel van de mutanten is het niet waard om over bericht te worden. Maar je wilt het wel weten als er één opduikt die dusdanig anders in elkaar zit, dat dit gevolgen heeft voor de verspreiding van het virus. Dus bijzonder? Nee, voor de meeste mensen eigenlijk niet interessant. Belangrijk? Dat wel. En dan de rol van de media. Tja, die berichten over een variant die wel nieuwswaardig is. Want mensen zien de cijfers en beelden uit Londen en denken: " Wat gebeurt daar?" Dan zou je een slechte journalist zijn als je niet over de mutatie zou schrijven. Deze mutatie speelt ook een rol in het huidige coronabeleid in de rest van Europa. Dus je moet er wel iets over vertellen. Of dat ook voor die andere mutanten geldt, is nog afwachten. Maar dan speelt er naast de vraag 'is het nieuwswaardig' nog een andere prikkel een rol: de wijze waarop wij als burger de nieuwsmedia financieren. Steeds minder mensen betalen voor de krant. We kijken liever gratis online. Gratis? Nee, want die journalisten krijgen betaald, de hosting kost geld etc. Dus betalen we voor het nieuws met de reclames die op de websites staan. En dan treedt simpelweg het clickbait principe in werking. Zien ze dat de artikelen over de ene mutant veel gelezen worden? Dan zijn we daar kennelijk in geïnteresseerd. En dat brengt geld in het laatje. Wie zijn de nieuwssites om ons nieuws te onthouden dat wij kennelijk graag willen lezen? Zeker als dat ook nog inkomsten genereert. Natuurlijk is er een journalistieke standaard. En er worden echt wel afwegingen gemaakt wat er wel en niet als nieuws wordt gebracht. Maar je kunt het die mensen niet verwijten dat er ook gewoon brood op de plank moet komen.
Maar hoe kan dat nou want volgens de laatste peiling van de nos begin deze week vond 80% de verlening van de lockdown fantastisch?
Ja, vond ik ook bijzonder. Ik kan het artikel niet lezen, maar hoorde het ook op het nieuws. Dit van de Volkskrant waren peilingen in opdracht van GGD en RIVM.
Dat is ook zeker waar. Maar ga mijzelf onderhand afvragen wat vóór de corona crisis dagelijks in het nieuws was.. ik kan het mij niet meer herinneren aangezien het tegenwoordig alleen nog maar gaat over corona.. of de toeslagenaffaire. Maar goed, ik kijk dan ook bewust geen journaal meer dus geen idee wat er nog meer wordt besproken misschien op social media ook alle nieuwssites maar ontvolgen. Want dat apen nu ook gevoelig zijn voor corona vind ik nou niet echt iets wat ik écht moet weten.
Hier had die Nederlandse ziekenhuisdirecteur in Londen toch over gezegd dat van de opnames bijna iedereen de traditionele Coronavariant had? Dat dat juist zo vreemd was? Of heb ik dit nou verkeerd begrepen ?
Op RTL Nieuws: Bij meer dan een kwart (27 procent) van de mensen die thuis kunnen werken, vraagt de werkgever toch naar kantoor te komen. 43 procent gaat sowieso nog steeds (gedeeltelijk) naar kantoor. Dat blijkt volgens de CNV uit onderzoek onder ruim 1200 thuiswerkende leden. "Terwijl we met man en macht het virus proberen te bestrijden en de Britse coronavariant als een dreiging op ons afkomt, gaat een groot deel van de thuiswerkers nog steeds vaak naar kantoor. Thuiswerken is echter een quick-win om het virus te verslaan", zegt CNV-voorzitter Piet Fortuin. "We roepen iedereen op om hierin verantwoordelijkheid te nemen: werkgevers en werknemers. Werk echt zoveel mogelijk thuis." Echt hoor, hier kan ik me zo kwaad om maken. De kinderen zitten thuis, maar gewoon lekker naar kantoor joh. Hufters...
Tja vindt het ook wel een beetje van de situatie afhangen. Mijn man werkt ook grotendeels thuis, omdat dat nu eenmaal gevraagd wordt, maar op kantoor heeft hij een eigen kamer van 25m2, waar dus niemand anders komt en thuis deelt hij de eettafel met 2 kinderen. Dat voelt ook wel heel krom af en toe hoor.
Ik ben ook ontevreden over het beleid, maar hou me wel aan de maatregelen. Die dingen kunnen dus prima naast elkaar bestaan. Ik ben ontevreden omdat de maatregelen niet tegen de juiste oorzaken gericht zijn. Ze richten zich vooral op bijvangst. Ook lees ik weinig onderbouwing waarom ze voor die maatregel hebben gekozen. En wat in dit draadje ook al terugkwam: de handhaving. Omdat er niet gehandhaafd kan/mag worden, wordt die maatregel maar niet genomen!? Dat vind ik echt vreemd. Je gaat er dan vanuit dat de anti-maatregelen groep die zich nergens aan houdt, het grootste is. Ik ben zo'n iemand die zich echt een de maatregelen houdt, maar niet met opzet de randjes opzoekt. Ik doe wat mag, dus ik sluit me niet op, maar ga niet 14 gasten per week uitnodigen. Als er strengere maatregelen komen, dan houd ik me er weer aan, en beweeg me binnen de marges. Ik denk dat velen dat gaan doen. En dan heb je best kans dat het doel al bereikt wordt. Er wordt altijd rekening gehouden met een bepaald % non-conformanten. Dat zag je in de eerste piek, toen ze die graphics over verspreiding hadden opgesteld.
Dan valt jouw man niet onder die mensen die wel naar kantoor gaan dus. En hoezo krom, het zijn jullie eigen kinderen.
Ik vind het vooral frustrerend dat ik het gevoel heb dat ze het zo hebben onderschat. Rond mei/juni hebben ze veel te snel versoepeld waardoor we nu met meer ellende zitten. Ook die onduidelijke regels. Of alleen advies en geen vaste regel.
Dat is het punt toch niet? Het punt is dat thuiswerken wordt geadviseerd om corona terug te dringen, maar als je een kantoor voor jezelf hebt en je met niemand in aanraking komt, dat je dan natuurlijk ook geen corona oploopt. Hij werkt overigens niet altijd thuis. Dat kan namelijk niet, aangezien hij ook labwerk moet doen en leidinggevende is, er moet elke dag een leidinggevende aanwezig zijn, productiewerk wordt daar namelijk wel gewoon gedaan (vitaal trouwens, medische hulpmiddelen, dus dat mag zeker gewoon).
Even terug gekeken: Marcel Levi zegt dat er verwarrende berichten waren. De nieuwe Britse variant lijkt wel een rol te spelen in het oplopende aantal besmettingen daar, maar dat is toch ook niet het hele verhaal. Dat een groot deel van de besmettingen ook van de originele variant komen. Patricia Bruijning: ze zagen het aandeel van de Britse variant in elke regio van Engeland stijgen., Die lijkt dus 'fitter' dan zijn zgn broertje. Als die trend zich nu weer andersom voortzet, dan heeft ie misschien in fitheid afgenomen. Nou, dat was het wel. Verder niks meer over gelezen of gehoord. Maar dat is logisch, deze uitzending was van maandag en in die paar dagen zijn onderzoeken daarnaar nog niet klaar.
Het punt van dat artikel is dat dus toch teveel mensen niet thuis werken. Dat wil niet zeggen dat alle mensen die weleens op kantoor zijn, zoals jouw man, zich niet aan het advies houdt. Als niet alles thuis kan, houdt het op. Het gaat in dat artikel over mensen die wel thuis kunnen werken, maar dat niet doen. En ja, dat snap ik niet.