Ik heb al een flink aantal vakanties overgeslagen en neem het risico dat het weer niet door kan gaan en dan mijn aanbetaling kwijt ben. Dus zo raar is het toch niet?
Hier zijn ze (groep 3 en 5) ook wel zo lang bezig. Normale schooldag is van 8.30 tot 14.30, wij beginnen om 9 uur en nemen 2x een iets langere pauze dan op school, tussen iedere taak door doen we ook een van de bingo-opdrachtjes van de gymleraar. Dan zijn ze tot 14-14.30 en soms 15 uur bezig. Alles in een ochtendje af lijkt mij juist te weinig...
Voor mijn zoon: groep 4 plusklas: Elke dag o m 9:00 uur een digitale meet met uitleg, 1 uur. Om 11:00 optioneel een vragenuurtje Elke dag Gynzy rekenen en dan nog extra Gynzy tafels, spelling en woorden Elke dag technisch lezen plusboek Elke dag begrijpend lezen nieuwsbegrip Elke dag een Taal en een spelling taak. 3 keer per week schrijven Half in schriften (want ze moeten nog goed schrijven onderhouden) en de helft online. Eigenlijk hebben alle leerkrachten op school hun jaarplan gewoon digitaal gemaakt en ze doen evenveel als ze op school zouden doen. Hij werkt enorm snel maar is toch wel van half 9 tot half 12 bezig.
Hier een dochter in groep 4. Elke dag krijgen ze live oneline les en wordt de instructie gegeven van rekenen, Taal en spelling. Voor de kinderen die het lastig vinden kunnen een verlengde instructie krijgen en daarnaast hebben ze van elke les zelf instructiefilmpjes gemaakt die je nog eens op je gemak kan terugkijken als je het tijdens de online sessie niet begrepen had, vragen stellen kan altijd de juf is de hele dag "aanwezig" voor de kinderen om vragen te beantwoorden. Mijn dochter is nu bezig met haar laatste taak op de weektaak en los daarvan zijn er nog een aantal dingen die ze zelf in moeten plannen als het maar voor einde van de week klaar is. Mijn dochter is altijd wel zeker tot uur of 14.00 bezig met school. Ook elke dag zeker 15 min lezen, 3 x 1 minuut woordrijtjes en Gynzy
"Basisscholen en kinderopvangcentra zouden wel vanaf 8 februari open kunnen als het onderzoek in Lansingerland bevestigt dat kinderen vergelijkbare - en dus niet grotere - risico's lopen door de nieuwe variant, zoals eerste onderzoek al suggereert. " Ooh please laat dat zo zijn!
Hier dochter groep 8 9:30 tot 10:30 online les. De kinderen die daaraan uitleg nodig hebben blijven daarna nog online. Van 12:30 tot 14:00 uur , op maandag en dinsdag online les van de plus groepen. Deze week en volgende week op donderdag en vrijdag vanaf 13:30 uur allemaal online om cito's te oefenen. Haar leraar is bang dat, wanneer de scholen weer open gaan ( en hij houdt er rekening mee dat dit na de voorjaarsvakantie zal zijn) ze meteen de m8 toets moeten maken. Zoon, 3de klas speciaal voortgezet onderwijs krijgt elke dag in Google agenda te zien wat hij moet maken. En meer ook niet, mentor is online aanwezig en reageert ook snel, maar de lerares wiskunde ( het vak waar mijn zoon de meeste moeite mee heeft) is nooit online. Laatst had mijn zoon een vraag gemailed en toen kreeg hij 4 dagen later antwoord Gelukkig mag hij sinds vandaag op maandag en dinsdag een halve dag naar school. Hij was niet de enige die achter liep met wiskunde.
Wij hebben van CITO het advies gekregen om de toets pas af te nemen wanneer de kinderen zeker 2 weken fysiek onderwijs hebben gehad en niet direct als ze weer op school zijn.
Ik heb een dochter in groep 7 en zij heeft (als het mee zit) een half uurtje online kletsen per week. Geen online les of instructie; school noemt het dan ook thuisonderwijs en geen afstandsonderwijs. Ze krijgt een weekplanning gemaild, waar ze per dag ongeveer 1,5 tot 2 uur mee bezig is. Er is verder geen contact met juf of meester, behalve dan dat half uurtje groepskletsen. Het zou mij al zo veel helpen als ze elke dag in ieder geval een paar uur online les zouden krijgen. Als ik hier lees hoe het ook anders kan, dan vind ik het bij ons echt slecht geregeld en begrijp ik het ook gewoon niet zo goed. Tijdens de eerste lockdown had ik er nog enigszins begrip voor dat er geen online les was ingeregeld, maar nu denk ik dat er toch wel iets meer gedaan zou kunnen worden vanuit school. Ik vraag me oprecht af wat juf en meester de hele week doen.... Ik werk vanuit huis in een vitale functie, maar het is echt bijna geen doen meer. Tijdens m'n werk moet ik dochterlief uitleg geven en soms moet ik ook gewoon tegen haar zeggen dat het nu niet kan. Na m'n werk probeer ik haar huiswerk nog na te kijken en gaan we nog lezen. Voel me overal zo 'half' in.... Manlief werkt buiten de deur (geen optie tot thuiswerken), dus hij kan ook moeilijk bijspringen. Het zou fijn zijn als er eens wat sneller knopen werden doorgehakt m.b.t. de maatregelen. Hoe eerder er actie wordt ondernomen wat ook maar een beetje zou kunnen helpen om het aantal besmettingen in te dammen, hoe beter lijkt me. Maar als ik zie dat we al meer dan een week nodig hebben om te beslissen of er wel of geen avondklok komt, dan hou ik m'n hart vast....
Ja dat lees ik ook overal. Sowieso als de scholen 8 februari inderdaad weer open gaan is het krap om de cito te maken aangezien de inschrijvingen voor de middelbare school al begin maart zijn. Misschien kunnen ze hier nog iets in schuiven maar niet heel veel.
Zou fijn zijn. Maar stel ze houden de scholen dicht tot na de voorjaarsvakantie, en de vo adviesen moeten er voor 1 maart zijn, want hier moet je je kind voor 1 maart aanmelden op het vo, dan wordt het allemaal wel heel krap.
Ik zou me kunnen voorstellen dat de VO scholen dit jaar hun inschrijfdatum ook iets naar achteren schuiven.
Bij vragen kunnen we een chat bericht sturen, hier word wel redelijk rap op gereageert. En de uitleg gaat inderdaad via instructiefilmpjes, wat opzich prima is.Maar er zijn dus geen klassenmomentjes, al is het maar voor een kletspraat. Op deze manier raken kinderen elkaar ook helemaal kwijt.
Maar zelfs dan? Cito geeft zelf aan minimaal 2 week school voor de toets af te nemen. Dan is het maart. Als de middelbare scholen die datum naar achter kunnen schuiven is het nog wel heel krap voor én maken én nakijken én de adviezen aanpassen en bespreken met collega's en ouders.
Grote kans dat de adviezen dit jaar ook gegeven worden op basis van het voorlopig advies van groep 7 en misschien kijken ze nog wat meer naar de werkhouding etc.
je oudste zit al in een hogere klas (dan groep 4) neem ik aan, aangezien hij 11 is. mijn 7 jarige kan nog niet de hele dag zelfstandig online alllemaal online lessen doen, heeft vaak vragen en moet extra gemotiveerd worden. Zeker nu er thuis veel afleiding is. Hier doen ze dat vanaf groep 6.
Hier loopt het (eindelijk) best lekker. De jongste is een leerling, en kind, met een flinke gebruiksaanwijzing. Heeft helaas een behoorlijke leerachterstand opgelopen de vorige keer. Ik had toen net een andere baan waarin ik overdag helaas veel moest werken. Nu ben ik zzper en heb ik alles naar de middag verplaatst. De sportschool is dicht dus daar heb ik geen werk. En ik maak een hele inhaalslag met hem. Het kost me bloed zweet en tranen, en een geduld waarvan ik niet wist dat ik het had, maar hij doet het gewoon GOED. Ik hoop ook dat school zsm open gaat, maar voor nu heb ik een coole Ikea trolley voor alle schoolboeken en redden we ons wel. Ook voor de oudste, want laten we de middelbare scholen aub niet vergeten! Imo zijn de pubers het meest kwetsbare, vergeet de bijna 6 maanden niet dat ze vorig jaar amper op school zijn geweest. Die heeft de grootste klap gehad sociaal gezien. Maar ook dat is goed gekomen, na heel wat inhaal werk, en hij staat er nu weer goed voor.
Ja dat denk ik dus ook. Mijn 13 jarige heeft het er ook moeilijker mee dan de andere 2. Niet qua leerwerk, dat is voor hem geen probleem, maar wel sociaal gezien.
Ja en hij zit in de 1e toch? Die van mij nu in de 2e, maar vorig schooljaar was de lockdown voor hem echt verschrikkelijk. Echte banden hadden ze nog niet opgebouwd. Ook omdat het een stad verderop was, en niet veel uit de stad hier naar die school gaan was het contact moeilijk. Inmiddels wel verbeterd, maar hij blijft zijn vrienden hier opzoeken. Wij ‘verplichten’ hem nu om 1 keer per week met een klasgenoot af te spreken. En dat werkt wel.