Maar ik lees het hier op het forum ook regelmatig Iedereen maakt zich zorgen tijdens zijn werk en iedereen heeft kans om besmet te wordendat risico is voor leraren niet groter
Dat wordt toch ook niet gezegd? Maar waarom mag je je zorgen niet uitspreken? Omdat een ander het ‘zwaarder’ heeft? Of meer risico loopt? Zo is er altijd voor alles wel iemand te vinden die het zwaarder heeft. Mag een ander daarom zijn/haar gedachten niet uitspreken?
Het is sowieso erg dat steeds meer mensen tegenover elkaar komen te staan. Merk het hier in zuid Limburg ook tussen Nederlanders en België
Klopt helemaal. Zojuist voorzichtig mijn jongste zoon verteld dat hij misschien binnenkort weer naar school mag. Hij reageerde vooral angstig. Vond het niet fijn te horen. Voor hem is de rust thuis juist heel fijn. En doordat ik bij de online les er naast zit kan ik hem offline veel beter helpen. Ik zie hem vooruit gaan met lezen. (Heeft hij moeite mee). Oudste daarentegen vind online vreselijk saai en wil heel graag weer naar school. Maar heeft er ook geen problemen mee. Voor mezelf. Ik snak naar rust. En het huis voor mezelf. Nu weer. Zitten ze met zn allen in de kamer. Ik heb geen rust. Kan me niet opladen. Laat staan even opruimen en zuigen beneden. Wil ze weg hebben
Dan vraag je toch ml om ze even mee naar buiten te nemen? Wij proberen beiden in weekend hier en daar een uurtje voor onszelf te krijgen/geven
Verschil tussen leraren en andere beroepen is dat leraren géén beschermingsmiddelen mogen gebruiken, géén afstand kunnen houden en die ventilatie die zo belangrijk is bestaat uit een open raam. Ik vind dat niet echt te vergelijken met élk ander beroep. En het land ligt al op zijn gat. Behalve voor het onderwijs.
En @YaelStone Mijn standpunt voor de kinderopvang is precies hetzelfde als mijn standpunt voor het basisonderwijs. Daarom gaat mijn kind, ondanks een cruciaal beroep, naar opa en oma in deze tijd. Het één sluit het ander niet uit. Met de opening van de scholen zal ook meteen de kinderopvang weer open gaan, alleen gaat dat om een kleinere groep ouders dus dat is minder uitgemeten in het nieuws.
Heb je de rest van de discussie niet gelezen? Ik ben het eens met hoe tupp het zo mooi omschreef, over beleving. En niet het hele land ligt op zn gat hoor. Supermarkten, andere essentiele winkels, politie, brandweer, zorg.
Maar ik heb het toch over beschermingsmiddelen en maatregelen en het verschil daarin met andere beroepen.
Mensen zat die alleen een mondkapje hebben, of niks. De manier waarop daar over het algemeen mee omgegaan wordt, lijkt me niet heel erg beschermen. Daarbij lenen sommige beroepen zich niet voor werken op afstand van elkaar bv.
En ook dat geldt voor zoveel meer mensen dan alleen leraren. Wij zien ook mensen binnen 1,5 meter, deels zonder bescherming, omdat we anders niets zien.
Maar, in my defence, wij hebben veel contact met (groot) ouders. Zij komen allemaal bij ons in het gebouw, alleen niet op de groep. In school mogen geen ouders komen. Op school kunnen leraren ook hesjes en mondkapjes dragen lijkt mij? Wat voor scherm trouwens? Op de groepen werken wij ook zonder mondkapje/scherm (?) en hesjes. Ik wil er geen wedstrijd van maken maar het lijkt mij echt onzin dat het hele land op zijn gat ligt, behalve het onderwijs.
Ik werk in de kinderopvang.. wij mogen geen mondkapjes op en hebben ook geen hesjes. Vorige week was er een noodopvang kind die verkouden was. Dat vind ik dus wel eng.. ik vind idd dat kinderen die verkouden zijn niet moeten komen.. De ouders mogen niet naar binnen.. de kinderen nemen we bij de deur aan en geven af bij de deur.. we hebben iemand voor de deur (deurdienst)
Het hele land ligt op z'n gat, óók het onderwijs. Ten minste, mijn kinderen zitten vanaf half december thuis.. We zullen stapje voor stapje uit de lockdown moeten komen, om te zien hoe de cijfers hier op reageren. Dan is het een logische stap om met het basisonderwijs te beginnen. Want, en dat is juist een groot verschil met andere beroepsgroepen, jonge kinderen dragen het coronavirus veel minder snel over. Daarbij verwacht ik dat kinderen met klachten niet naar school mogen als ze niet negatief getest zijn. Dat geeft nog minder kans op overdracht van het virus. Leerkrachten worden naar mijn idee dus voldoende beschermd.
Mijn vraag is en blijft: waarom mag een leerkracht zijn/haar zorgen niet uitspreken zonder gelijk een bak kritiek? Waarom ‘mag’ een politie agent wel zorgen uitspreken? Of iemand in de zorg? Omdat zij het in de ogen van de maatschappij zwaarder hebben? Gevalletje appels en peren toch?